Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 469
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте Grinning

Оказва се, че вече правят БХС на близнаци, намерили вече начин да правят (и да дава верни резултати разбира се), така че вчера ми правиха БХС Rolling Eyes
Бебетата растат нормално, едното е 6,1 см, другото 6,2. Нухалните им са - на едното 1 мм, на другото 1,1мм. През цялото време танцуваха маймуните, махаха с ръчички и крачета Laughing

Не знам вие как сте с апетита, но аз се очертава да ставам слон Rolling Eyes От началото на бременността съм качила 5,5 килограма, имам завиден апетит и постоянно устата ми мели нещо Blush  Но нямам намерение да пазя диети или да се ограничавам, ще оставя тялото ми само да опеделя нуждите си.

Нещо не е много активна обаче тая тема, не споделят много бременни в нея newsm78

# 436
Надежда: Тук бременните са по-малко в сравнение с другите отчетни теми Peace А каквото те интересува питай, всички ние, които вече сме минали по пътя ще ти отговорим на драго сърце. Браво за хубавите резултати  Hug

# 437
Благодаря!Ще изчакам 1-2 седмици и ще отида пак на ехограф да видим какво ще покаже!

# 438
velinadin, не исках да те шашкам, затова не споменах Т-синдрома. Но аз имах такава диагноза. И изживявах най-големия си кошмар в продължение на няколко месеца до раждането. Оказа се абсолютно фалшива тревога, слава на Бога!
Затова наистина ходи веднъж на две седмици оттук насетне. Няма да ти навреди. Аз редувах частни прегледи с ЖК и така на всяко място ходех по веднъж в месеца, а на практика бях под наблюдение на всеки две седмици.
Понякога синдромът може да се развие бързо. Това е нещо, което трябва да се наблюдава в развитие, за да се вземе адекватно решение, когато (ако не дай Боже) се наложи.
Това, че едното стомахче било по-малко от другото, едва ли е чак притеснително. НА мен светилото, което ме "светна" с грешната диагноза ми обясняваше, че единият от показателите за нея били разликите в пикочните мехури. А после шефът му в МД София ми обясни, че 1. нормално е да има разлики - макар и еднояйчни близнаци, те все пак са отделни индивиди; и 2. ако едното бебе скоро е пишкало съвсем нормално е неговият мехур да е по-малък. Не разбирам чак дотолкова, но ми звучи логично. Така че не се шашкай, но се следи редовно. И мисли позитивно!!! Освен всичко друго - чакаш момиченца, а при женски плод, както се изразяват лекарите, процентът на аномалиите и проблемите е доста по-малък Wink.
 Hug

# 439
velinadin, не исках да те шашкам, затова не споменах Т-синдрома. Но аз имах такава диагноза. И изживявах най-големия си кошмар в продължение на няколко месеца до раждането. Оказа се абсолютно фалшива тревога, слава на Бога!
Затова наистина ходи веднъж на две седмици оттук насетне. Няма да ти навреди. Аз редувах частни прегледи с ЖК и така на всяко място ходех по веднъж в месеца, а на практика бях под наблюдение на всеки две седмици.
Понякога синдромът може да се развие бързо. Това е нещо, което трябва да се наблюдава в развитие, за да се вземе адекватно решение, когато (ако не дай Боже) се наложи.
Това, че едното стомахче било по-малко от другото, едва ли е чак притеснително. НА мен светилото, което ме "светна" с грешната диагноза ми обясняваше, че единият от показателите за нея били разликите в пикочните мехури. А после шефът му в МД София ми обясни, че 1. нормално е да има разлики - макар и еднояйчни близнаци, те все пак са отделни индивиди; и 2. ако едното бебе скоро е пишкало съвсем нормално е неговият мехур да е по-малък. Не разбирам чак дотолкова, но ми звучи логично. Така че не се шашкай, но се следи редовно. И мисли позитивно!!! Освен всичко друго - чакаш момиченца, а при женски плод, както се изразяват лекарите, процентът на аномалиите и проблемите е доста по-малък Wink.
 Hug
Zaiobaio,аз се връщах назад в темите и прочетох за кошмара,който си изживяла.Добре че всичко е свършило благополучно в крайна сметка.Ще се следя редовно и ще мисля позитивно,дано да им помагам така на мъниците.

# 440
  • Варна
Надежда, аз бях като теб - всичко ми се ядеше и то по много. В 6 месец вече бях качила 18 кг., а в осмия - 30 кг. Голяма част оставих в болницата, а сега съм на път да стана и по-слаба отпреди, проходиха малките  Laughing

Къде във Варна се прави БХС на близнаци? Питам за една приятелка, която е в малко по-малки седмици от теб.

# 441
Здравейте момичета! Първо да ви се похваля, че втората сестра се показа и вече най-официално чакам две момиченца Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Лежах обаче в частната АГ болница в Сливен за задържане една седмица и снощи ме изписаха. Болеше ме много и матката се втвърдяваше, направо се видях в чудо от страх да не стане нещо. Сега обаче съм по добре, изписаха ми Магнерот и Но Шпа 3 пъти на ден и ако стане пак нещо пак се връщам в болницата. Кажете, този магнерот помага ли, че до вчера бях на най-силните системи, а сега само на тези хапченца  newsm78 newsm78 Дано нищо ми няма, аз сега лежа и получавам някакви болки, ама са много на рядко  Praynig Дано да няма нищо, бебетата са добре, все едно нищо не се случва  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 442
  • София
Здравейте момичета! Първо да ви се похваля, че втората сестра се показа и вече най-официално чакам две момиченца Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Лежах обаче в частната АГ болница в Сливен за задържане една седмица и снощи ме изписаха. Болеше ме много и матката се втвърдяваше, направо се видях в чудо от страх да не стане нещо. Сега обаче съм по добре, изписаха ми Магнерот и Но Шпа 3 пъти на ден и ако стане пак нещо пак се връщам в болницата. Кажете, този магнерот помага ли, че до вчера бях на най-силните системи, а сега само на тези хапченца  newsm78 newsm78 Дано нищо ми няма, аз сега лежа и получавам някакви болки, ама са много на рядко  Praynig Дано да няма нищо, бебетата са добре, все едно нищо не се случва  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Нана, аз магнезий не можах да пия, заради сърдечни диагнози, които си имам от сума време - просто не ми понасяше. Цяла бременност изкарах с но шпа, само че инжекции - по три на ден, всеки ден... ooooh! задържах до 36 г.с, когато се родиха моите хуни.. Контракции имах от 8-ма седмица, заради зверско повръщане, което продължи до края на шестия месец  ooooh! Споко, действат лекарствата, но ти винаги си имай едно на ум, и ако нещо те притесни - веднага бягай в болницата  Hug

# 443
Мами,а да ви попитам дали пиете витамини и какви?На мен ми изписаха Центрум Матерна,но прочетох много противоречиви мнения за нея и се чудя какво да правя!

# 444
  • Някъде там...
Магнезият помага за успокояване на гладката мускулатура т.е. влияе положително в посока намаляване на контракциите. Аз го пих от 17 г.с. до 36 г.с. - спрях го седмица преди секциото. Той действа с натрупване т.е. трябва да се запълнят магнезиевиоте депа в организма, за да има ефект.

Витамини не съм пила, бях си купила Пренатал, но така и не ги изпих - от време на време взимах по някоя таблетка само.

# 445
  • София
Мами,а да ви попитам дали пиете витамини и какви?На мен ми изписаха Центрум Матерна,но прочетох много противоречиви мнения за нея и се чудя какво да правя!

Приех Пренатал на Джеймисън, шишето стига за малко над три месеца (взимах по едно на ден) и чак две години след раждането и без прием на витамини от раждането до днес хемоглобна ми падна до 96. До пролетта поддържах стойности около 130  Laughing

# 446
Не съм пила никакви витамини. Само накрая малко желязо.

# 447
  • София
ами аз имах лека анемия от бременността - недостиг на в12, непоносимост към магнезий и желязо в норма, та специално на мен добре ми с отразиха..

# 448
Къде във Варна се прави БХС на близнаци? Питам за една приятелка, която е в малко по-малки седмици от теб.

Аз правя проследяването си в майчин дом Варна, там ми взеха кръвта, а самото изследването го правят в националната генетична лаборатория.

Аз още не съм пила витамини, но може би по-нататък ще си взема да пия профилактично.

# 449
  • Някъде там...
И аз бях с анемия, пиех желязо от 5 месец до края. И въпреки това след секциото хемоглобинът ми падна до 98.  Sick След раждането не съм пила желязо, пусках изследване като децата станаха на 1 година и вече беше в норма, въпреки кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт