Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 427
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Добре дошли на новите мами!
Ками, специални  Hug Hug Hug от мен и моята чета  Laughing Взимай шезлонг и изобщо не се замисляй, ние имахме един подарен от преди да родя, още от началото ги слагах от време на време, после вече щях да купувам още един, но се намери кой да ни даде пак и сега си имаме 2, и двата са в употреба активно. Ако не смяташ да ги държиш в ръцете постоянно, няма друго спасение. Имаме и 1 люлка, Кайко в началото беше все в нея, даже там спеше, сега само се приспиваме през деня там. Имаме 2 дървени кошари, едната е в спалнята и на нея спят вечер, другата е в хола, но там никой не спи, сега последно съм я обзавела с двете ми възглавници за бременни, харесва им да са подпряни вече и да се оглеждат по играчките. А най-полезната ни вещ са порт бебетата /чанти/  от тези http://www.akillifiyat.com/productimage/en_ucuz_Nenny_baby_Besik … nyal2-lk_4960.jpg , в тях спят след обяд по 3 часа в спалнята на отворена врата на терасата, вечер се приспиваме там и после ги сменям на кошарата, в количката сме с тях, като са в тях,мога да излизам и сама, като ги взема в двете ръце,чантата на рамо, количката ни е в една обща стая на входа и до там слизам с двамата в ръце, като се прибирам, пак мога да съм и сама, не е задължителен втори човек.
Шишета имаме на Томи типи и на Нук - комплект малки и големи шишета, с четка, доволна съм и от двата вида. От пластмасовите са, стъклените може би са по-добри,но щяха да ме притесняват повече заради възможността от счупване, поне така си мисля. Дано вие да имате късмет с кърменето, аз до третия-четвъртия ден нямах кърма, после беше много малко и не стигаше. С две бебета е много по-трудно успешното кърмене, според мен, когато нямаш хубави зърна, бебетата са много малки и се изморяват. Ако бях  с едно бебе,може би щяхме да се кърмим по цял ден, но нямаше да се откажа, но като са две, нямах сили, признавам  Confused

# 541
Да споделя нашия опит с шишетата - пробвали сме всякакви, включително тези на томи, авент, чико, нук, медела и т.н. Най-много харесват на медела с малкото биберонче обаче (не Калма) и тези на Чико с каучуковия биберон. Авент нещо са им трудни, както и тези на Томи, но те са недоносени, родиха се 45 дена по-рано и бяха супер мънички и нямаха много сили да сучат.

# 542
Здравейте момичета Grinning

Йеее, какво нападение на темата от близнашки бъдещи мами Laughing Много се радвам, че ще има с кого да обменяме опит и да питаме, когато нещо ни вълнува.

Мен, да си призная от няколко дни ме вълнува и тормози един въпрос, възникнал след последната ми ФМ - доктора ми каза, че бебетата вървят с 4-5 дни напред и имам завишени околоплодни води. Не изказа никакво притеснение, относно избързването каза, че така е по-добре и да се радвам, а за околоплодните води каза, че това сега е по-добре за бебетата, че ще имат повече място, но в големите седмици ще е трудно, защото матката не можела да се разтяга до безкрай. Което за мен означаваше - риск от преждевременно раждане. Пропуснах да кажа и, че от началото на бременността съм качила 12 килограма...

Обаче, като се прибрах в къщи и като се разрових в нета, видях че тези симптоми - избързване на растежа на плода, завишени околоплодни води, както и бързо покачване на теглото (от 50кг преди бременността, сега съм 62) са симптом за гестационен диабет и сега това мира не ми дава. Освен това и обиколката на талията ми е станала 97см. Rolling Eyes, което като гледах в нета, жените с едноплодна бременност раждат при тия мерки или са минимум в 9-ти месец.

Молбата ми е, докато си направя изследването за гестацинен диабет (защото аз няма да имам спокойствие докато не го направя), моля ви кажете при вас как са или как са били нещата в моите седмици на бременност, да знам дали с право се притеснявам.

Иначе аз усещам бебетата предимно вечер като си легна, все още ги усещам лекичко, не ритат много силно.

# 543
избързването от 4-5 дни не е нищо страшно. увеличени околоплодни води и бързо качване на тегло са обаче симптоми на гестационен диабет. аз имах също. направи си изследването или веднага почни диета, намаляване на въглехидратите и избягване на много сладките плодове, като грозде, диня, презрели банани.

# 544
Здравейте пак от мен!
Преди малко покрай една съфорумка ,пак се филмирах относно един проблем,който ми казаха ,че не бил проблем,но да споделя -
На първата ФМ в Марковс ,и на двете бебчета в главичките се виждаха някакви кистички и другото - на момиченцето се оказа,че е с единична пъпна артерия,Естествено изпаднах в дива паника,но докторката ме успокои,че засега нямало място за страх - кистите до 24та седмица щели да изчезнат.Когато питах какви ще са последствията от единичната пъпна артерия ми каза ,че не нещо фатално,най - много да се роди малко по-мъничко и то вместо 3300 - 3100 примерно,но трябвало да се следят бъбреците и сърчицето и стомахчето по-внимателно.На ЖК говорих и с наблюдаващия ме доктор - какво е мнението му,той също не се притесни - евентуално можело нещо с храненето да е по-трудно,но нищо страшно.На втората ФМ кистичките слава богу се бяха резорбирали и нямаше нищо,огледаха всичко- всичко беше наред,сърчица ,бъбречета всичко ок.И аз съответно се успокоих.Обаче сега на една от априлските мами и открили ,че бебчето е с единична пъпна артерия и аз покрай този пост взех да ровя из интернет - информацията е доста оскъдна, на няколко места прочетох,че бебнцата спирали да се развиват в един момент и дори имаше история с фатален край.... Cry и сега изпаднах в някакви страхотни притеснения - при положение ,че са две бебенцата...сигурно е още по-страшно...Има ли някоя близнашка мама ,която се е сблъсквала с такава диагноза и как се развиха нещата?

# 545
ssunshine вие колко тежите?Това,че  не се обръща все още немисля,че трябва да те притеснява или това,че са недоносени,ако са здрави и активни дечицата.И аз не родих на термин.Слагам ги седнали на столчетата,те сами проявяват желание да седят вече,а и сме ходили на ортопед той каза навършени 5 месеца да се слагат седнали,а навършени 6 на проходилка.Аз малко поизчаках обаче за сядането.Захранването не помня точно,но мисля около преди месец с картоф 1 ден 1 лъжичка и всеки ден увеличавах до 10-10 л-ки и после добавих малко морков и така те свикнаха с новата храна.имаха и дни когато не са искали да ядат,несъм насилвала и си сучат,но вече свикнаха и сега си хапват добре.Нямали сме проблеми с новите храни.Днес им дадох и каша,преди дни ги пробвах не я харесаха особенно,но днес изядоха по около 90 гр.,дори се притесних дали неим се натовареха коремчетата,че се позабравих. Sad

# 546
 Здравей Надежда , това намерих в нета за гестационния диабет дано да  е полезно http://www.biberonbg.com/info/diabet.htm

# 547
Deizii, смени си ортопеда, що за глупост да поставяш в проходилка 6 месечни бебета? Моля ви внимавайте какво пишете, защото тук четат много бъдещи майки. Информирайте се за да правите най - доброто за децата си. За сядането - също не е препоръчително да се поставя пасивно седнало детето - трябва да се изчака то само да седне. Но това за проходилката е голяма небивалица.

Sunshine,
Счита се, че обръщането от гръб по корем трябва да стане до 6 мес., но щом твоите бебета са недоносени, трябва да отчиташ коригираната възраст. Все пак считам, че консулация с невролог или лекар по физикална медицина е задължително при недоносените, не защото твоите бебета имат проблем, а защото всички недоносени бебета попадат в рискова група. Просто превантивно.

# 548
Надежда , аз когато  бях на ФМ в 20 г.с. при д-р Марков ми каза, че имам повече води при едното бебе и е хубаво да си направя изследването с глюкоза, аз също бях притеснена,започнах диета.Все пак си направих изследването оказа  се с една единица над нормата, ходих да се консултирам с ендокринолог и ми каза да не ям бял хляб и сиропирани сладкиши.И , че с тези стойности в никакъв случай не става въпрос за гестационен диабет.Така че за по-сигурно си го направи може да не ти е завишена захарта:)))

# 549
m_marinova_85 Аз също все още не съм ги слагала на проходилка,наблюдавам децата и те ме водят.Естествено е,че не ги слагаме по цял ден седнали,а по малко на столчетата за хранене,които са със степени на облегалката,щом трябва да бъдем точни,но самите те искат и се набират да се изправят,децата сами си показват.Никой не твърди,че днес навършват 5 месеца и ще стоят седнали по цял ден.Както всичко останало и това става постепенно.Ортопеда е от Варна доц.Димитър Райков http://raikov.dir.bg/bg/main.html ,мисля че съм информирана добре,и правим най-доброто за децата си.А ако не вярваме на докторите,значи те не биха ни били нужни.Немисля,че съм информиала погрешно някоя майка,отговорих на запитване,всеки решава кое е най-добро за дете му,а всяка бъдеща майка ще има педиатър,който ще я насочва,а всичко останало е обяна на мнения и опит!Лек ден мами! Simple Smile

# 550
Момичета, благодаря ви за съветите  bouquet Днес бях на ЖК и ми пуснаха наред с ПКК и разни други изследвания, и изследване за глюкоза, така че утре ще имам резултатите. Казаха ми, че ако резултатите са над нормата, тогава ще направят обременяване с глюкоза. Дано да нямам проблеми, а така или иначе съм решила да огранича до минимум сладките и тестените изделия, само не знам как да огранича белия хляб, като аз без хляб не мога да се нахраня. Дори и да нямам гестационен диабет, осъзнавам че тези хранителни продукти само могат да ми навредят, отколкото да помогнат с нещо.

# 551
mira_mar доколкото съм запозната при този проблем трябва да се слеси по често разтежа на бебето и кръвотока , ако бебчето си наддава нормално значи всичко е наред.

# 552
Здравейте, отдавна ви чета, имам много въпроси и се надявам да ме осветлите постепенно.

На тема гестационния диабет се смятам за сравнително компетентна, защото вече почнах следенето. Стойностите на кръвна захар за бременни са доста по-строги - 5.1 на гладно, но четох, че дори и нормални стойности дават отклонение при обременяването. Моята захар в 11 г.с. беше 5.6 и си изпих шербета, но не се наложи терапия, освен диетата. Тя обаче е кошмарна, ако ядях по толкова преди да забременея, щях да съм 40 кг. Накратко - минимални въглехидрати, повече салати и белтъчини. Никакъв бял хляб и сладко, разбира се. Никакви фрешове, а как си пиех само... Ядене под час през 2 ч.! За нищо на света преяждане, вечер - съвсем леко хапване. Плодовете - най-много една шепичка. Изобщо всичко се мери на шепи, само зеленчуците се плюскат на корем.

Аз също съм качила ужасно, ама ужасно много - 8 кг в 15 г.с. Какво ще кажат по-напредналите? Наистина ли трябва да се трупнат 30 кг отгоре?

Вие правили ли сте изследване на алфафетопротеини като алтернатива на БХС?

Раждането със секцио задължително ли е? И най-важното - лежането след 6 м задължително ли е? Или оможе би и то зависи от килограмите?

Много ще съм благодарна за вашето мнение!

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 18:35 от Bemol

# 553
Bemol ехааа какви са тези 30 кг какви са тези глупости???аз съм качила 12 от началото във 28 седмица,бебките ми наддават и даже доки ми вика че ще са едрички,зависи къде трупаш,защото аз само на коремче.такова изследване не съм правила,за мен най важното е ФМ,и на трите съм ходила.за секциото не е задължително,но аз ще съм секцио защото всичко е палнирано при мен. Hug

# 554
  • Малта
аз качих 20 кг. а съм 160 см ... представете си ужаса Wink

Общи условия

Активация на акаунт