Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема №3

• 145 962
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
беба28, ако мислиш да държиш якета, ризи, панталони и поли вътре прецени долу горе колко са като обем и така ще прецениш имаш ли нужда и колко да е голямо. А отдолу може да сложиш чекмеджета или рафтове, на които да държиш кутии или други непотребни. Ако имаш рокли или дълги палта ще трябва да ти е до земята празното пространство.

Отгоре, в най-високата част, според мен е задължилтено да има голямо празно пространство, в което да се държат дрехи извън сезона, разни неща, които рядко се ползват, като възглавници и чаршафи за гости и подобни.

Където ще се държат дрехите, 2 по-малки чекмеджета за бельо за теб и две чекмеджета за бельо за половинката. Другото или на големи чекмеджета за дрехи, или на рафтове с кутии или кошници, защото с тази дълбочина няма да ти е удобно ако е само на рафтове.

Зависи колко пари искате да вложите, защото всички механизми за чекмеджета много оскъпяват гардероба.

Друото, което трябва да решиш, е на колко човека дрехите за ежедневно ползване ще стоят там?
Защото в нашия гардероб са само мои и на мъжа ми, синчето си има шкафове в неговата стая. Та като си го правихме си го мислихме само за нас. Но и нашият е доста по-малък от вашия.

Ми пари минимално ще влагаме, само за вратичките. Моят баща е железар и ще направи конструкцията, имаме си и материала за рафтове, така че само вратички. Много ми се щеше да са плъзгащи, но идва по скъпо, и понеже вече 4 години не можем да ги съберем, реших да ги правим с панти. Като цяло мисля да държа там, кърпи, спално бельо, покривки ей такива работи. Също там мисля да сложа и в кутии шивашките принадлежности, може би ще складирам и почистващи препарати и козметика. И на мен ми се видя много дълбоко 70 см  Thinking но пък при полобение че го имам мястото да не го използвам също неми се вижда наред...взехда се замислям за нещо като П образно дали няма да стане newsm78

# 586
Може и П-образно, но така ще загубиш много място, според мен.

Иначе, в толкова голямо пространство ще можеш да си съхраняваш каквото си пожелаеш Heart Eyes .

# 587
Може и П-образно, но така ще загубиш много място, според мен.

Иначе, в толкова голямо пространство ще можеш да си съхраняваш каквото си пожелаеш Heart Eyes .

Този ще е пилотния дрешник Grinning ако се получи добре ще правим и другия там нишата е същата дълбочина и височина, но е  към 4 метра дължина  Party

# 588
  • Русе
П-образно не мисля, че има смисъл. Това все пак е мааалко по-дълбоко от един гардероб. Все едно 4-крилен гардероб. Така че рафтове най-добре и закачалки спрямо дрехите. Аз ще правя такъв гардероб около 3м на 60 см, че отсега го мисля.

# 589
А можеш ли, примерно да си сложиш и пералнята вътре? (ако си нямате перално помощение, де)

Нашата ниша е 165 на 50см и искахме да си сложим пералнята, но много щеше да ни ограничи.
Сега само прахосмукачката си държа вътре.

# 590
Аз имам една стая перално помещение, там ни е и дъската за гладене, легени кофи мопове, прахосмукачката и тя е там и т.н  обаче пък, сега ми идва на ум, че трябва да реша проблема с чантите.  Имам много чанти  ooooh! всички ги нося и съответно няма как да са прибрани, та в това перално съм си сложила закачалки и  висят по стените, но много ме дразнят и искам да ги махам. Няма да е зле ако има как да ги сместя в тоя дрешник. Трябва обаче да са някак на нива иначе се скупчват много  Thinking

# 591
Това, което ми идва на прима виста (имайки впредвид, че не знам истинската бройка на чантите) може да направиш 30-40см ширина на 30см височина етажерки, така ще са ти подредени

Хехе, съвсем случайно намерих снимка, която показва това, което имам впредвид

Скрит текст:
Точно зад дясната ръка на мацката:

# 592
Аз по скоро се замислих за този начин но за чанти с дълги дръжки  newsm78 незная до колко  би било удобно Thinking

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 15:51 от беба28

# 593
  • София
Аз имам ето такава кутия:

http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=62&pid=66883 и в нея си държа доста неща - от разни кабелчета, батерии в едното, до памук, резервните четки за зъби, част от гримовете в останалите рафтчета.
От много време я гледам тая кутия,може ли да ми кажеш размерите и-колко е висока,широчина и дълбочина  Praynig

Ами ще ти кажа на око, защото не съм вкъщи, но е доста големичка, аз си я представях доооооста по-малка, но да кажем, че е около 40см висока и 30-40см дълбока някъде. Пиши ми ЛС ако искаш точни размери, за да се сетя да премеря като се прибера.

# 594
  • Стара Загора
Аз имам ето такава кутия:

http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=62&pid=66883 и в нея си държа доста неща - от разни кабелчета, батерии в едното, до памук, резервните четки за зъби, част от гримовете в останалите рафтчета.
От много време я гледам тая кутия,може ли да ми кажеш размерите и-колко е висока,широчина и дълбочина  Praynig

Да попитам и аз - устойчива ли е кутията, защото все пак е от картон newsm78
Вадят ли се лесно чекмедженцата, и удачна ли е за употреба - пак с идеята, че е от картон, а не от пластмаса или дърво?

Определено ми хареса и ще отида на място да я видя.
Най-важното за мен е да е удобна и да се ползва по-дълго време. Wink

# 595
  • София
На място не знам дали я има сглобена, аз онлайн я купувах, в неделя като се прибера дааже ще ви наснимам, дано не забравя.
Устойчива е , картона е много дебел и всички чекмеджета без едно се вадят лесно. Готиното е, че дръжките за издърпване са пластмасови.
АЗ съм доста доволна от кутията.

# 596
На място не знам дали я има сглобена, аз онлайн я купувах, в неделя като се прибера дааже ще ви наснимам, дано не забравя.
Устойчива е , картона е много дебел и всички чекмеджета без едно се вадят лесно. Готиното е, че дръжките за издърпване са пластмасови.
АЗ съм доста доволна от кутията.
До адреса ли доставят?Аз какво съм разбрала,че просто доставят /запазват избраните стоки в магазина,който желаеш  newsm78 Колко е доставката?

# 597
  • София
Ще те излъжа, може би беше към 4 лева, защото идват със Спийди до адреса и така може да се плати на куриера директно. Но поръчката дойде за два дни и то защото аз единия бях казала, че няма да мога да я взема, та момчето дойде на другия ден.

# 598
Устойчива е , картона е много дебел и всички чекмеджета без едно се вадят лесно.

Po3u, би ли ми казала какво точно имаш предвид в болднатия текст? - че всички чекмеджета се отварят лесно, или, че едно от тях не се отваря?

# 599
  • София
Че само едно чекмедже ми запъва малко но това е защото малко неправилно го сгънах (не по очертанията) като го монтирах.
Ето снимки и реални размери:
Височина - 28
Широчина - 26
Дълбочина - 35

http://s971.beta.photobucket.com/user/Po3u/media/IMG_1603_zps06b4aeb7.jpg

http://s971.beta.photobucket.com/user/Po3u/media/IMG_1604_zpsce67cdd7.jpg

http://s971.beta.photobucket.com/user/Po3u/media/IMG_1605_zpsf13ae23f.jpg

Общи условия

Активация на акаунт