Що е то „кифла„?

• 22 420
  • 170
  •   1
Отговори
# 75
Моят тийн каза така:  Laughing

Капризничещ
Индивид с
Фрапиращи
Лицеви
Аномалии...

# 76
Прочитайки мнението на 15-годишния Станислав, та си зададох въпроса, докога момичето/жената е кифла? Може ли да има 40-годишна такава или отново опираме до дискриминация по възрастов признак?

# 77
  • Пловдив
мога само да добавя, че обикновено говори на приятелките си на "ма", когато дъвче дъвка го прави с леко отворена уста, много говори по телефона /предимно клюки/, слуша чалга и не може да пише на кирилица  Laughing /това са ми лични наблюдения над 2-3 кифли, които познавам/

# 78
40- годишните са стари чанти, не са кифли. Мнението на 15 годишния Станислав е интернетско мнение, не е лично негово. Гугъл те допълва, когато тръгнеш да го изписваш.

# 79
След минимум 15-години днешните кифли ще метаморфизират в чанти. Интересни ще са ми, ако не забравя да ги наблюдавам. Набелязала съм си една-две, по които приятелите на мъжа ми си умират, но странно само за нощен живот- диско и креватен. За сериозни връзки кифлетата губят.

# 80
Мнението на 15 годишния Станислав е интернетско мнение, не е лично негово. Гугъл те допълва, когато тръгнеш да го изписваш.

Естествено, че не е негово. Бях го чувала преди от него, но нали съм стара чанта Laughing , та не го помнех и сега като видях темата, та го питах какво означаваше Кифла.

# 81
Освен на "ма",си говорят и на "п*ткоо".Между другото,може вече да не е актуално сред кифлите.Отдавна не съм чувала някой да го използва.

# 82
Друго определение е мацка, която се носи като азиатка. Направо беше сюрреалистично, но в Токио, квартал Шибуя, се намерих  сред море от 300 кифли- всичките с коса на обемче, отдолу виси като екстеншън, къси дрехи, аксесоари. Да, ама на японките тази визия им идва естествено и са адски сладки. Но няколко японеца ми се оплакаха, че жените им били материалистични и много-много тъпи. Иначе Токио е рай за кифли.

Има и друга дума- кифлетки, тези, дето на 10-11 правят първи експерименти с вафла-пресата.

А прическата "на обемче" с висящи прави кичури е типична за естетиката на Манга/Аниме. Всъщност Сейлър Муун са нещо като основоположници на кифленския стил.

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 11:18 от Mamacita Bandida

# 83
Касита, ако приятелите на мъжа ти са във възрастовия диапазон на старите чанти, става интересно.

# 84
  • България-Швейцария
Хм, ако знаех, че това определение ще добие такава популярност, със сигурност щях да посъветвам любимото да се отбие в патентното ведомство, милионер да е станал Laughing
Още през 80-те г. преди демокрацията много успешно титулова така парашутираните единствено с цел стаж и лов на съпрузи щерки на разни другари в иначе сериозната ни фирма, които хем нищо не вършеха и трябваше да опъваме и за тях, хем ни подяждаха заплатите и премиите. После, естествено напускаха и започваха да раждат на конвейер.
Гледам, че рамките на понятието изобщо не са се сменили, само проявлението му е малко по-различно - въобще, голям пропуск, сега можехме и ние да се излежаваме на някой екзотичен плаж Wink

# 85
Добре, че тука нито една от нас не е кифла.  Simple Smile

# 86
След минимум 15-години днешните кифли ще метаморфизират в чанти. Интересни ще са ми, ако не забравя да ги наблюдавам. Набелязала съм си една-две, по които приятелите на мъжа ми си умират, но странно само за нощен живот- диско и креватен. За сериозни връзки кифлетата губят.
Е кво стаа?Намират си после по некой бюрек да ги дондурка те така..

# 87
Кифлите тук са в темата Звездни компромати.Веднъж влязох там,здръстих си главичката,казах им кво мисля за тях,а те ми казаха-къш и дух... Whistling Joy Joy

# 88
Много категорично, не може така да се генерализира........ Thinking

Е кво стаа?Намират си после по некой бюрек да ги дондурка те така..

Като каза бюрек и си представих Коко Динев.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Те този бюрек само с кифли се занимава. Laughing

# 89
  • Бургас
"кифла" може и да е съвсем различно от тези захаросани девойки. свързвам го по-скоро с нагло отношение и отказ да се съобразяваш с другите. "кифла" съвсем спокойно би могла да бъде и някоя "буля".

любовницата на някой женен момък от темите в СО?
newsm78 това не го схванах. например имах колежка кифла. нито си я представям в ролята на любовница, нито има нещо общо с постнатите снимки и баш близо на 40 си беше. ама е най-кифленския образ, който ми изниква.

Общи условия

Активация на акаунт