Що е то „кифла„?

• 22 409
  • 170
  •   1
Отговори
# 105
За мъжки кифли имаме ли име на български? На хАмерикански им викат douche...намазани сладки момченца.

У нас на такива не им ли казват "метросексуални"?  Thinking
Но понеже е сложна дума, може за по-накратко и "кифльок" - два кифльока, много кифльоци.  Laughing

# 106
Метросексуален е ако е висок над 175, личи му фитнесът и си скубе веждите и е намазан.

Кифльоците често са по-ниски и от мен. Много сладки! Движат с кифли или кифлетки.

# 107
За мъжки кифли имаме ли име на български? На хАмерикански им викат douche...намазани сладки момченца.

У нас на такива не им ли казват "метросексуални"?  Thinking
Но понеже е сложна дума, може за по-накратко и "кифльок" - два кифльока, много кифльоци.  Laughing

Тя-кифла,той-кроасан?
Някак..кроасан по-приляга на завързаното"метросекуален"отколкото обикновения кифльок..Така де..момците се стремят към лустро..Да не ги обезсърчаваме..

# 108
  • Велико Търново
Аз онзи ден видях такъв кроасан, макар че май беше с наклонности на кифла. Беше с тен, перфектно епилиран, с къси впити дънкови панталонки, къса блузка, изпод която закачливо се подаваше пъпчето, и миришеше на виолетки.  newsm78  Проуснах веещия се рус перчем.

# 109
  • Пловдив
Аз пак не разбрах на какво точно викате кифла.  newsm78 newsm78Може ли снимка на няколко примерни? Ако е стилно и скъпо облечена, хубаво гримирана и с изискан парфюм , кифла ли е ?

Чета темата и все този образ ми изниква. Това за мен е кифла.

https://www.google.bg/search?num=10&hl=bg&site=imghp& … ..1ac.hX7mH7wQtak

# 110
  • Русе/София
Имам познати,които са точно кифла женена за кифльок.Ужас.То и приятелите им такива.А като се съберат на едно място-става страшно.

# 111
Мда, събират се в група и започват да напомнят на милинки...пухкави, сладки и еднакви

# 112
  • София
Онази, двамцата от единия ББ от някакво курортно градче са точно в определението. Само дето кифлата е на моите години.

# 113
  • Пловдив
Ако говориш за тези:
http://www.bigbrother.bg/part_gal.pcgi?p=13
извинявай, ама тя към старите чанти върви.
Нищо лично, подозирам, че сте по-млади от мен.

# 114
  • София
Тц, не съм по-млада от теб, в една възрастова група сме!  Simple Smile Точно за тези говорех.

# 115
Кифлата я свързвам с нещо бухнало със съмнителен пълнеж. Мисля, че това е бил и първоначлния смисъл залегнал в употребата й като название за жени с неособено голям умствен багаж, но привлекателна фасада.
Не знам всъщност дали за мъжете  се използват "кроасан", "курасан", "курсан" или разните там вариации на злощастното печиво в българския език.

# 116
Има едно нещо, което се нарича кифлотир. Сирене е - произвежда се в мандрата в Триград и зрее поне 6 месеца. Хем е по-скъпо, с претенции, че не е прост кашкавал, хем - мухлясало.

# 117
Има едно нещо, което се нарича кифлотир. Сирене е - произвежда се в мандрата в Триград и зрее поне 6 месеца. Хем е по-скъпо, с претенции, че не е прост кашкавал, хем - мухлясало.

Ще те разочаровам, няма общо с кифлите, идва от "кефалотири", от гръцки.

Не всички кифли са са к.... и не всички к... са кифли. Но има бая голямо припокриване.

Иначе не знам защо, ама и свестни моми решават да си правят бухналата прическа, а понякога и майките им...е там вече е трагедия.

# 118
Иначе не знам защо, ама и свестни моми решават да си правят бухналата прическа, а понякога и майките им...е там вече е трагедия.

Как защо, следват "модните" тенденции.

# 119
Е, всички кифли ли са с коси на обемче? Има и с нормални прически, даже силно пригладени, хванати на опашка или сплетени. Как ще си сложиш очилата като диадема върху бухнала коса?

Общи условия

Активация на акаунт