Първокласници - набор 2005 - 7

• 51 057
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
Гледам, че коментирате размерите на раниците. Ето стандарта, който ни посочиха на родителската среща, с оглед на това че децата са много различни на ръст и тегло и не всяка е подходяща за всяко дете:
ширина - не повече от раменете на детето;
дължина - 30-40 см, но да не достига краката на детето;
да бъде с твърд гръб;
теглото й /пълна/ да не надвишава 10% от теглото на детето

Много да се внимава, особено ако е дребничко и слабичко детето - по-добре да се вземе раница с колелца, отколкото огромна и неподходяща за него чанта. Аз например още си го имам едно изкривяване, получено от тежката ми ученическа чанта.

# 661
  • София
това с 10% е пълен абсурд, ако учебниците не стоят в у-ще Wink колкото и да е тежестта на самата раничка. всъщност % се посочват 15-20, което пак си е мн малко....
това с колелчцата също не се считаше за подходящо всъщност, особенно ако първокласниците пък не са на партера. http://snbm.org/userfiles/file/Na%20uchilishte%20bez%20tejest/web%20plakat.pdf
така или иначе  ми се струва невъзможно пълната раница да е 3 кг, колкото е според кг на синчето...та  мама ще носи...

# 662
  • Китна Тракия
оф, започнах и аз пазаруването, но не мога да се ориентирам за облекла за учебниците - нямам представа какъв размер ще са  newsm78 Това май ще остане за последния момент.... Говорите за някакво фолио, то за тази цел ли е - за подвързване?!

Днес разглеждах за раници, но още не са заредили при нас /поне по книжарниците, които обиколих/ Sad - е, до Метро не съм стигнала, май натам ще се насоча. Изискването на моят ученик е ... да е с Маккуин  Mr. Green Обясних му, че първо ще гледаме да е удобна и функционална, а после ще мислим за шаренията.

На първата РС ходи мъжо и за втори комплект учебници нищо не ми е казал?!  newsm78 Нещо ми промърмори за това, че ще стоят в училище, но се чудя - т.к. моят син няма да е на занималня, то как ще се справяме със заниманията без учебници?! Ще го мислим в движение май... И ще разпитам на очакваната родителска среща преди първия учебен ден Laughing

# 663
  • София
да, точно фолио за подвързване  си се води, има на ролки, има и на листове( преди няколко дни питах в книжарницата ни, каза, че само листове имат, но 1 лист 1,20лв...видя ми се мн при положение, че стига за 2 тетрадки или 1 голям учебник и  ще търся на ролка) Иначе имало и някакви подвързии които не били точен размер, а се нагласяли според учебниците...
Общо взето оставих купуването на подвързии за момента, когато раздадът  учебниците.

# 664
  • София
Учебниците са с много нестандартни размери. Не купувайте предварително подвързии. Като ги получите, отивате с тях в книжарницата и мерите. Друг вариант е самозалепващо се фолио.
http://www.officemarket.bg/p/samozalepvashto-folio-za-podvyrzvane-apli/
http://kancelarski-materiali.abczaofisa.com/index.php?m=320& … p;materiali=40574

Angel_Dust, те и другите подвързии май излизат на тази цена.

# 665
  • Карлово
Фолиото, което аз взех, е на ролка, 45 см на 2 м за 1.99 от Джъмбо.

Казвате, че са нестандарнтни размери учебниците, е колко са нестандартни, не се вместват във форматите А, В или С ли? Въпреки че, дори и размери В да са, аз поне не видях из големите магазини подвързии за формат В, всичко беше или А5 или А4.

Ние РС не сме имали, но като разговарям с родители на второ- и третокласници, нямат втори комплект в училище. Чудя се, ако се ксерокопира комплекта за домашна употреба  newsm78 И това ще го мисля впоследствие

# 666
  • София
Спунк - да, може би, имах предвид, че ако е фолио, то една ролка е 1,80-2лв и за едно листче 1,20 ми изглежда много

# 667
Ролката от Кауфланд е 40 на 200 см около 2 лв беше.
За учебниците мисля с нея да опаковам,засега добре изглежда книжката която облякох,а за тетрадките ще купя готови облекла.

# 668
  • София
...Казвате, че са нестандартни размери учебниците, е колко са нестандартни, не се вместват във форматите А, В или С ли? Въпреки че, дори и размери В да са, аз поне не видях из големите магазини подвързии за формат В, всичко беше или А5 или А4...
Да, не всички са формат А4 или А5 - някакви произволни големини са.
Скрит текст:
Колко е формат В и С?  Embarassed

# 669
  • Карлово
Спунк, ето тук
Аз затова взех фолио, като четох тук коментарите. Въпреки това, сега друго ме притеснява. Това фолио няма ли в един момент да се прокъса? И ако това се случи, какво правим - отлепя ли се лесно или отгоре втори пласт слагаме?

Хм, понякога се чувствам като полуидиот покрай тази моя първокласничка, някакви такива дребни нещица ми се струват огромни проблеми  Embarassed

# 670
  • София
Може и да сте коментирали, но за какво е тази тетрадка с бели листа и какъв формат е - А4 или А5?
...

Обикновено рисуват в тях, но не в часовете по Изобразително.
на нас пък ни искат тетрадка с бели листа малък формат за часовете по човек и природа май

# 671
  • София
зависи какво  фолио си взела, обикновенното не се  отлепя, лепиш евентуално отгоре ново, ако е от онова по 30 + лв, то се отлепяло лесно Wink

за белите листа и аз май питах, едни м искали за подвързии, други за английски, трети за друг предмет...реших да почакам и да видя за какво точно и какъв формат искат.

# 672
  • Карлово
Ейнджъл, моето е от евтинкото, 1.99, значи да не го мисля, че ще се отлепи или скъса  Wink

# 673
  • София
ами... и да се скъса ще лепиш втори пласт, няма какво др да се направи  Simple Smile

# 674
  • София
ами... и да се скъса ще лепиш втори пласт, няма какво др да се направи  Simple Smile
Абсурд е да се отлепи.  Peace
То застава точно като покритие - плътно и незабележимо. Все едно го няма. Няма как да се отлепи, нито скъса.

Общи условия

Активация на акаунт