БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ 99

• 85 219
  • 737
  •   2
Отговори
# 510
  • Пловдив
Не мога да си харесам гоблен 1:1, освен този с мелницата, но той ми идва голям. Искам нещо не повече от 20 /20 и ако може да е пейзаж и да е по-малко от 30 цвята. Мойта работа стана като оня лаф- "искам го мъжко и сега, ако може с поличка"  Joy

Защо не опиташ малък с кръстчета? Има къде-къде по-красиви модели от този гобленов бод! И недей да им се плашиш - изключително приятни са  Peace
Всеки един гоблен може да бъде ушит 1:1 - просто разчертай схемата, като 4 квадратчета от нея ще представляват 1 квадратче от панамата. Независимо, че е даден 1:4 може да бъде направен 1:1 или 1:2 или на кръстчета. Ако търсиш пейзажи, кажи горе-долу какви - гори, планини, морета, реки и т.н 20/20 квадратчета от панамата не е малък гоблен.

# 511
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Не мога да си харесам гоблен 1:1, освен този с мелницата, но той ми идва голям. Искам нещо не повече от 20 /20 и ако може да е пейзаж и да е по-малко от 30 цвята. Мойта работа стана като оня лаф- "искам го мъжко и сега, ако може с поличка"  Joy

Защо не опиташ малък с кръстчета? Има къде-къде по-красиви модели от този гобленов бод! И недей да им се плашиш - изключително приятни са  Peace
Всеки един гоблен може да бъде ушит 1:1 - просто разчертай схемата, като 4 квадратчета от нея ще представляват 1 квадратче от панамата. Независимо, че е даден 1:4 може да бъде направен 1:1 или 1:2 или на кръстчета. Ако търсиш пейзажи, кажи горе-долу какви - гори, планини, морета, реки и т.н 20/20 квадратчета от панамата не е малък гоблен.

Мисля, че бъркаш. Схемата си е схема, просто начина на шиене е различен.
При 1:1 на един знак от схемата отговаря /шие се/ един бод, а при 1:4 на един знак от схемата отговарят /шият се/ 4 знака два отдолу и два отгоре. При вариант кръстчета няма на един знак от кхемата отговаря едно кръстче. Това е! Няма как да се разчертава схемата на 4 квадратчета. Има схеми при които квадратчето е 20 на 20 знака, но има схеми при които квадратчето е 10 на 10 бода.
На мен лично повече ми харесват гоблените 1:1. Някак си това 1:4 ми стои като на пиксели.
Иначе много добре се получава и на кръстчета на Аида 16 или 18, пък дори и на 14.
Успех!

# 512
  • Ямбол
Рамкирана.
Снимала съм с телефон и цветовете нямат много общо с реалното, но утре като заредя батерията на фотоапарата и е по-светло Simple Smile

# 513
  • Пловдив
Не мога да си харесам гоблен 1:1, освен този с мелницата, но той ми идва голям. Искам нещо не повече от 20 /20 и ако може да е пейзаж и да е по-малко от 30 цвята. Мойта работа стана като оня лаф- "искам го мъжко и сега, ако може с поличка"  Joy

Мисля, че бъркаш. Схемата си е схема, просто начина на шиене е различен.
При 1:1 на един знак от схемата отговаря /шие се/ един бод, а при 1:4 на един знак от схемата отговарят /шият се/ 4 знака два отдолу и два отгоре. При вариант кръстчета няма на един знак от кхемата отговаря едно кръстче. Това е! Няма как да се разчертава схемата на 4 квадратчета. Има схеми при които квадратчето е 20 на 20 знака, но има схеми при които квадратчето е 10 на 10 бода.
На мен лично повече ми харесват гоблените 1:1. Някак си това 1:4 ми стои като на пиксели.
Иначе много добре се получава и на кръстчета на Аида 16 или 18, пък дори и на 14.
Успех!
Да, права си - точно това исках да кажа, имах предвид, ако схемата е с 10 знака, а ще се шие 1:1 може да се разграфи за по лесно. Извинявам се, ако не съм била разбрана правилно!

# 514
Ето и завършеното ми творение, само че ще поизчака за рамка, че в момента нямам идея http://gidimi.snimka.bg/tapestries/gobleni.691031.28241723 Thinking

# 515
Цитат на: Aetera link=top[sdlub
[/sub]ic=672279.msg22856937#msg22856937 date=1346256665]
Рамкирана.
Снимала съм с телефон и цветовете нямат много общо с реалното, но утре като заредя батерията на фотоапарата и е по-светло Simple Smile

Страхотен е  Peace  bouquet

# 516
Рамкирана.

Супер е.Направо е жесток,чак ми се прииска да го започна.

# 517
Момичета,има на Риолис едни мацки-едни такива модерни,мисля че са в четири варианта и всяка една държи по нещо -една парфюм,друга подарък,за третата и четвъртата не се сещам какво.Та  ми се искаше да ушия някоя от тях и ако имате схема на някоя от тях,и искате да ми дадете,много ще се радвам.

# 518
  • София
Aetera - невероятна красота е!   bouquet И изборът на рамка е чудесен. Нямам думи !
СУПЕР е!!!

Malinski и твоят е чудесен!   bouquet

# 519
  • Ямбол
Благодаря на всички за хвалбите! Simple Smile
Malinski : Много нежен, ще чакам да го видя рамкиран  Peace

# 520
Поздравления за красотите на Aetera и Malinski. Страхотни са!  Simple Smile

# 521
Aetera чудесен е   bouquet
Malinski и твоя е много хубав- следва рамкиране и окачване  bouquet
gal_ka някаква снимка нямаш ли- да не са от серията като аватарчето на ИнаТ?!

# 522
  • Бургас
Момичета,има на Риолис едни мацки-едни такива модерни,мисля че са в четири варианта и всяка една държи по нещо -една парфюм,друга подарък,за третата и четвъртата не се сещам какво.Та  ми се искаше да ушия някоя от тях и ако имате схема на някоя от тях,и искате да ми дадете,много ще се радвам.
ето тук

# 523
gal_ka някаква снимка нямаш ли- да не са от серията като аватарчето на ИнаТ?!
[/quote]

Да,точно от тези.Как не се сетих да го спомена? newsm78

# 524
Шошкамошка,благодаря ти

Общи условия

Активация на акаунт