Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 3

• 124 199
  • 753
  •   1
Отговори
# 615

Здравейте. Разбрах че съм бременна преди 4 дни след 3 положителни домашни теста и един чхг 168. Но ме притеснява една тъпа болка, която е по-скоро усещам като мускулна. Все пак да ви попитам, тези, които са преживяли извънматочна бременност, там ли усещахме болките?
Много относително е.
С двете ми успешни бременности имах болка там  зацапване и кървене.
С третата която се оказа ИБ също имах болка, зацапване и кървене както при нормалните.
Най добре е в такива случаи човек да запази спокойствие  докато се прегледа при гинеколог.

Ясно, благодаря. Аз за момента нямам кървене, имам само 2 дни закъснение, след 10 дни съм на преглед и ще видим. Имам чувството че крака ще ми се откачи Simple Smile

# 616
При ИБ бременности няма правило къде ще боли. Ако тръгне да се разтяга тръбата, боли от страната на тръбата.
Може да се пукне тръбата и без никаква предварителна болка. Имаше и такъв случай тук. От една болка не може да вадите предположения за каквото и да било. Въобще не се натоварвайте и психирайте с излишно напрежение.

# 617
При ИБ бременности няма правило къде ще боли. Ако тръгне да се разтяга тръбата, боли от страната на тръбата.
Може да се пукне тръбата и без никаква предварителна болка. Имаше и такъв случай тук. От една болка не може да вадите предположения за каквото и да било. Въобще не се натоварвайте и психирайте с излишно напрежение.

Многоооо благодаря за успокоението! Бъдете здрава! 😘🍀

# 618

Здравейте. Разбрах че съм бременна преди 4 дни след 3 положителни домашни теста и един чхг 168. Но ме притеснява една тъпа болка, която е по-скоро усещам като мускулна. Все пак да ви попитам, тези, които са преживяли извънматочна бременност, там ли усещахме болките?
Много относително е.
С двете ми успешни бременности имах болка там  зацапване и кървене.
С третата която се оказа ИБ също имах болка, зацапване и кървене както при нормалните.
Най добре е в такива случаи човек да запази спокойствие  докато се прегледа при гинеколог.

Ясно, благодаря. Аз за момента нямам кървене, имам само 2 дни закъснение, след 10 дни съм на преглед и ще видим. Имам чувството че крака ще ми се откачи Simple Smile
Знам за какво говориш, и аз бях така с първата си бременнист, даже мисля, че моят се откачи Wink.  Няма логика защо толкова рано се появява това усещане, но считам, че е свързано с разтягането на таза и увеличеното кръвообращение в тази зона.

# 619
  • София
Здравейте момичета,
На 19.08 ме оперираха от ИБ и съм с премахната лява тръба.
Тъй като последните коментари са свързани с въпроси, относно необходими изследвания след операцията, реших да споделя какво ми каза АГ. Снощи бях на преглед и докторът ми направи абсолютно стандартен преглед, каза че всичко изглежда наред, че можем да започнем с опитите за бебе, защото е минало достатъчно време от операцията, не били нужни никакви допълнителни изследвания. Също така, потвърди, че шансовете за забременяване на жена с една тръба са същите като при жени с две тръби.
Момичета, успех! Бъдете здрави и дано не ни се налага повече да търси помощ в тази тема!

# 620
Здравейте момичета,
На 19.08 ме оперираха от ИБ и съм с премахната лява тръба.
Тъй като последните коментари са свързани с въпроси, относно необходими изследвания след операцията, реших да споделя какво ми каза АГ. Снощи бях на преглед и докторът ми направи абсолютно стандартен преглед, каза че всичко изглежда наред, че можем да започнем с опитите за бебе, защото е минало достатъчно време от операцията, не били нужни никакви допълнителни изследвания. Също така, потвърди, че шансовете за забременяване на жена с една тръба са същите като при жени с две тръби.
Момичета, успех! Бъдете здрави и дано не ни се налага повече да търси помощ в тази тема!

Благодаря Ви за информацията!

# 621
Включвам се и аз. Правим опити от 3 години. Буквално първият път в който опитахме имах 8 дни закъснение, 2 позитивни теста и малко преди прегледа ми прокървих. Отидох по спешност на преглед в една клиника, отгпвориха ми, че съм луда и нямало наличие на бременност. 3 години по-късно отново две черти, закъснение , кървене. Оказа се извънматочна. Хайде на лапарото, дясна тръба довиждане! Имам премахнат апендикс като дете, та от там. Сега правихме опит за първи път от операцията. (Лекарите казаха, че лявата тръба била почти идеална.) Закъсня ми с 6 дни, като се има предвид, че цикъла ми е точен като часовник. Пуснах си кръв на третия ден от закъснението и чхг-то беше супер супер ниско. Домашните тестове също негативни. Болеше ме като при цикъл, а нямаше никой. И така до 7-я ден,в който прокървих. Имам необичайно болезнен цикъл, с доста парцали до уж последния ден(- вчера) и придружен от пулсираща болка в ляво на кръста. За капак снощи ми стана толкова лошо, че губех равновесие и всичко се въртеше и ми се гадеше. Днес само пулсация. Утре ще се пусна до гинеколога, но си мисля , че е спонтанен аборт ... Какво друго да е...

Бих искала също да попитам тези от вас, които имат премахната тръба след извънматочна, имате ли проблем със сексуалните взаимоотношения с партньора си?
Аз се чувствам подута, тотален дискомфорт. Все едно не е моето тяло. Не изпитвам никакво удоволствие... Изключително гадно усещане. А минаха 4 месеца от операцията Cry  
Как да правиш бебе така...

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 07:58 от AnMary

# 622
Бих искала също да попитам тези от вас, които имат премахната тръба след извънматочна, имате ли проблем със сексуалните взаимоотношения с партньора си?
Аз се чувствам подута, тотален дискомфорт. Все едно не е моето тяло. Не изпитвам никакво удоволствие... Изключително гадно усещане. А минаха 4 месеца от операцията Cry 

Здравей, monstera.
Преди 3 седмици ме оперираха и мене освен газовете други проблеми нямам.
Нямам проблем и със сексуалните взаимоотношения.
Да не би да нямате и вие газове все още чувала съм, че  някои жени се възтановяват по- бавно.
А на вас пуснаха ли ви някакви изследвания?

# 623
  • София

Здравей, monstera.
Да не би да нямате и вие газове все още чувала съм, че  някои жени се възтановяват по- бавно.
До колкото знам газовете след операция са нормални, дори лекарите казват, че е редно да ги има. Относно изследванията... май е относително. Аз бях вече на гинекологичен преглед и ми казаха, че не са необходими изследвания, но бих се радвала и другите претърпяли премахване на тръба да споделят какво са им казали докторите.

# 624

Здравей, monstera.
До колкото знам газовете след операция са нормални, дори лекарите казват, че е редно да ги има. Относно изследванията... май е относително. Аз бях вече на гинекологичен преглед и ми казаха, че не са необходими изследвания, но бих се радвала и другите претърпяли премахване на тръба да споделят какво са им казали докторите.

Аз съм с премахната дясна тръба миналата седмица бях на преглед и пуснахме изследване за хламидия, уреоплазма.
Казали са ми, че трябва да се пуснат изследвания за тромбофилия.

# 625
Моята тръба я премахнаха през август 2019г. Аз и преди съм го казвала, да не се повтарям, но 6 месеца след извънматочната забременях и си беше на мястото, т.е. в матката. Та преди да започнем отново опити пуснах микоплазма, уреоплазма и хламидия, също и микробиология. Тромбофилията няма роля при извънматочната бременност, но не пречи да се пусне, тъй като тя може да е причина за спонтанни аборти.
Аз седмица след лапароскопията физически бях като нова- нямах никакви болки и нямах проблеми в сексуално отношение.

Успех, момичета! Heart

# 626
Здравейте! На 13.11 правих лапароскопия поради извънматочна. Кървях седем дни след нея. Днес ми е 33ти ден и нямам никакви признаци за цикъл. Колко време след операцията ви е дошъл първия цикъл?
По принцип ми идва на 27-28мия ден.

# 627
  • Варна
Здравейте! На 13.11 правих лапароскопия поради извънматочна. Кървях седем дни след нея. Днес ми е 33ти ден и нямам никакви признаци за цикъл. Колко време след операцията ви е дошъл първия цикъл?
По принцип ми идва на 27-28мия ден.
Здравей, всяка бременност, макар и кратка, разбутва хормоналните нива в организма. Нормално е да не ти е редовен този цикъл. Не бързай да се притесняваш. При мен дойде около 40 дни след операцията.

# 628
Момичета, побутвам темата, защото съм доста притеснена. На 07.11 ПМЦ опити след доказан пик на ЛФ само на 27.11 и 28.11. Трябваше да ми дойде на 14-15.12, но не дойде и направих тест на 15.12 уринарен и положителен. После на 17.12 пак същото.  Ден по-късно имах зацапване, ходих на преглед очи се видя жълто тяло и удвбелена лигавица. Почнах утрогестан и на 21.12 пуснах ЧГХ което беше 36, казах си или в грешка или е биохимична бременност, защото е много ниско за 7 дни закъснение. Днес отидох пак да пусна и изненада вече е 96. Мисля , че може да е извънматочна и направо не знам какво ще правя по празниците. Утре съм на преглед, но има ли шанс като спра с утрогестана да се изчистя сама, дори да е извънматочна? Да не св налага операция?
Ако по пък се наложи към кого да се обърна? Токуда/Майчин дом? Направо не знам какво да правя. Утре преди прегледа ще пусна пак и се моля да започне да пада и да си ми дойде цикъла!

# 629
Момичета, побутвам темата, защото съм доста притеснена. На 07.11 ПМЦ опити след доказан пик на ЛФ само на 27.11 и 28.11. Трябваше да ми дойде на 14-15.12, но не дойде и направих тест на 15.12 уринарен и положителен. После на 17.12 пак същото.  Ден по-късно имах зацапване, ходих на преглед очи се видя жълто тяло и удвбелена лигавица. Почнах утрогестан и на 21.12 пуснах ЧГХ което беше 36, казах си или в грешка или е биохимична бременност, защото е много ниско за 7 дни закъснение. Днес отидох пак да пусна и изненада вече е 96. Мисля , че може да е извънматочна и направо не знам какво ще правя по празниците. Утре съм на преглед, но има ли шанс като спра с утрогестана да се изчистя сама, дори да е извънматочна? Да не св налага операция?
Ако по пък се наложи към кого да се обърна? Токуда/Майчин дом? Направо не знам какво да правя. Утре преди прегледа ще пусна пак и се моля да започне да пада и да си ми дойде цикъла!

Кое те кара да мислиш, че може да е извънматочна? ЧХГ се е удвоило за ден, което означава, че бремеността се развива. По- вероятно е да се окаже нормална здрава бременност, отколкото извънматочна. Като човек минал през извънматочна ще ти кажа, че тя не става туко- така и не всяка втора бременност е извънматочна. Не знам защо веднага се хващате за извънматочна, сякаш е по- честа от нормалната.

Общи условия

Активация на акаунт