Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 3

• 124 211
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Момичета здравейте отново. Вече ставам досадна с моето Чхг,но имам някакви резултати,които много ме притесняват.Преди няколко дена уж беше станала грешка в лабораторията и чхг беше вече 50,малко се бях успокоила.Днес изследвах отново и е 57.След лапароскопия съм,извънматочна бременност.Имам си болки от време на време,но лекарят който ме оперира казва,че е нормално.Гледа ме преди 2 дена на видеозон,всичко е нормално.Каза ми също,че на тези ниски нива не трябва да се притеснявам,но аз пък сега вече още повече се притесних.На какво може да се дължи това нещо.Оперирана съм на 31 август.След операцията имах кървене,но само 3 дни.Някой може ли да ми даде някакъв съвет,много ви благодаря.Не пия фолиева киселина,от какво може да се повишава така и притеснително ли е.Страх ме е ,че не е приключил този кошмар и вече незнам къде да се обърна.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 15:54 от Jaienvie

# 601
Бетачхг доколкото съм чела, пада до 6 седмици след аборта/ операцията.
Ако имате съмнение, че тръбата не е добре почистена, идете при друг лекар с чхг- тата.
Фолиевата киселина не влияе на бета чхг, той се секретира от предполагаемата бъдеща плацента.
Нали ги пускате в една лаборатория?

# 602
В една лаборатория всеки път.И аз се притеснявам,че нещо не е почистено както трябва,иначе защо ще се увеличава така.Уж се оперирах при най-добрия лекар,който намерих в Бургас и той всеки път ме успокоява,че при тези ниски стойности повод за притеснение няма,но така и не ми обяснява защо вместо да падат стойностите се вдигат.На няколко пъти му споделих,че имах някакви прерязващи болки,непознати за мен,но той каза че след лапароскопия е нормално.Пък и това че ме гледа всеки път на видеозон и казва че няма нищо,незнам как ще се види такава ниска стойност,те едвам го видяха на 1500,но сигурно има воредвид че няма кървене,течност,вече незнам и аз.Даже обмислях за София да тръгвам,но пък и там незнам при кого да отида и дали ще ме вземат на сериозно,защото са минали 19 дни след лапароскопията.Или пък може лекаря да е прав и да няма нищо притеснително,явно аз нещо вече психически се сринах и живея в някакъв постоянен страх.Ако има нещо останало,знаете ли какво се прави,пак ли операция? Нямам никаква представа,извинявам се за несвързаните си въпроси,просто се надявах че всичко е свършило вече🥺

# 603
Идете пак след три дни и пуснете бета чхг, отново.
От два резултата, не може да се съди. Ако се е покачило отново, отидете при друг лекар с добър ехограф и споделете притесненията си.
Вашите стойности са паднали. От 1500 на 59.

Моята ИБ я видяха като кръвонасядане в тръбата на бетачхг 49. Така че може да се види ехографски, ако специалиста е добър.

# 604
Много ви благодаря.Наистина незнаех,че при ниска стойност може да се види.Мен ме плаши това че вече изживях един кошмар,точно преди месец имах положителен тест за бременност,после от ,,няма бременност,, през биохимична и още какво ли не ,стигнахме до извънматочна и операция и сега и това да се чудя дали ще имам още 3 дупки в корема,тръбите ли ще ми махнат,само страшни неща ми минават през главата

# 605
Преди всичко се успокойте, и изчакайте три дни.
Не го мерете през два дни, оставете по голям интервал.

# 606
С времето след операцията,с всеки изминал ден нямам търпение да си направя необходимите изследвания и да започнем с нови опити.

Бихте ли споделили какви изследвания са ви казали да си направите?
И тъй като чета, че до 18 септ не са ви спаднали напълно стойностите на чхг-то, как са сега?

# 607
С времето след операцията,с всеки изминал ден нямам търпение да си направя необходимите изследвания и да започнем с нови опити.

И тъй като чета, че до 18 септ не са ви спаднали напълно стойностите на чхг-то, как са сега?
Здравейте. Ами вчера стойност 19, още не е 0.Дойде ми и менструация или нещо подобно. ЩЕ пусна пак след няколко дни за мое спокойствие, иначе на прегледите няма нищо притеснително. ЗА изследвания освен хламидия ми казаха да проверя и щитовидната жлеза, но незнам честно казано защо. Задължителна микробиология също ми препоръчаха. За цветни снимки не са ми казали нищо, сигурно защото са проверени тръбите при лапароскопията. Но за по нататък незная.

# 608

Здравейте. Ами вчера стойност 19, още не е 0.Дойде ми и менструация или нещо подобно. ЩЕ пусна пак след няколко дни за мое спокойствие, иначе на прегледите няма нищо притеснително. ЗА изследвания освен хламидия ми казаха да проверя и щитовидната жлеза, но незнам честно казано защо. Задължителна микробиология също ми препоръчаха. За цветни снимки не са ми казали нищо, сигурно защото са проверени тръбите при лапароскопията. Но за по нататък незная.

Радвам се, че спада Simple Smile За щитовидната жлеза и извънматочната бременност пишат момичета в тази тема, на мен ми беше полезна, аз също мисля да си направя изследвания https://www.bg-mamma.com/?topic=958379 . Цитирам част от един от коментарите " Наскоро си смених ендокринолога и новият ми каза, че има значение за извънматочната, стойностите на ТСХ - то. Трябва много добре да се контролира, защото високите стойности, правят ембриона тромав и може, и това да е причина за да се случи извънматочна."

След моята лапароскопия доктора ми каза, че няма смисъл от снимка, защото другата тръба е ок, но аз все пак искам да направя снимка / операцията ми беше преди почти 4 месеца/. Успех желая! Simple Smile

# 609
Аз също ви желая успех. Дано не ни се налага отново да преживяване това.

# 610
Здравейте момичета.
Преди две седмици ме оперираха бремеността беше извън маточна и ми отстраниха лявата тръба. Искам да попитам можели да ми кажете какви изследвания трябва да си пусна освен генетичните и след колко време, че двама гинеколози ми казват, че няма причина да се изследвам.. Ровейки по интернет разбрах, че трябва да се търси причината за ИБ.
И искам да ви попитам когато е отстранена едната тръба дали не е по добре да се пробва ин витро? Аз съм с ПКЯ и ендометриоза и съм много притеснена от това, че ще се случи пак същото.
Благодаря Ви предварително!

# 611
Здравейте момичета.
Преди две седмици ме оперираха бремеността беше извън маточна и ми отстраниха лявата тръба. Искам да попитам можели да ми кажете какви изследвания трябва да си пусна освен генетичните и след колко време, че двама гинеколози ми казват, че няма причина да се изследвам.. Ровейки по интернет разбрах, че трябва да се търси причината за ИБ.
И искам да ви попитам когато е отстранена едната тръба дали не е по добре да се пробва ин витро? Аз съм с ПКЯ и ендометриоза и съм много притеснена от това, че ще се случи пак същото.
Благодаря Ви предварително!

И на мен ми махнаха лявата тръба преди 4 месеца почти. Доктора ми каза, че няма от какво да се притеснявам и че след 2-3 месеца може да почнем с опитите. Но за мое успокоение реших да си направя няколко изследвания: хламидия, цветна снимка за проходимост на другата тръба, микробиология и изследвания на щитовидната жлеза. Тъкмо си търся при кого да се запиша за щитовидната и цветната снимка... Май няма човек, който да не се притеснява от повторение на случката.. Simple Smile

# 612
Здравейте, реших да споделя какво се случи с мен,ако има някой с подобни проблеми ще се радвам да даде съвет.

Имам един спонтанен аборт в 7г.с, половин година след него пак забременях, но за съжаление в 21г.с ми падна тапата, веднага отидох в болница, установи се че имам разкритие 4см и мехура беше влезнал в родовия канал..лежах една седмица на системи и накрая предизвикаха аборт...нямах никакви болки през бременността а също така и всички изследвания бяха добри, седмица преди да постъпя в болницата по спешност,бях на фетална морфология и там казаха че всичко било идеално....
Та въпроса ми е може ли да ми препоръчате вид изследване което трябва да направя ( понеже в болницата нищо не казаха,освен че можело да се е получило от тромбофилия- за която бях правила изследване и ми бяха предписали само аспирин)
Ще съм благодарна ако ми отговорите и също така ако може да ми препоръчате добър лекар в София, който може да ме следи както преди бременност,така и по време да бременност и да мога да разчитам на него за адекватно лечение и наблюдение.
Благодаря предварително

# 613

Здравейте. Разбрах че съм бременна преди 4 дни след 3 положителни домашни теста и един чхг 168. Но ме притеснява една тъпа болка, която е по-скоро усещам като мускулна. Все пак да ви попитам, тези, които са преживяли извънматочна бременност, там ли усещахме болките?

# 614
  • Някъде там

Здравейте. Разбрах че съм бременна преди 4 дни след 3 положителни домашни теста и един чхг 168. Но ме притеснява една тъпа болка, която е по-скоро усещам като мускулна. Все пак да ви попитам, тези, които са преживяли извънматочна бременност, там ли усещахме болките?
Много относително е.
С двете ми успешни бременности имах болка там  зацапване и кървене.
С третата която се оказа ИБ също имах болка, зацапване и кървене както при нормалните.
Най добре е в такива случаи човек да запази спокойствие  докато се прегледа при гинеколог.

Общи условия

Активация на акаунт