Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 3

• 124 217
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Чхг се следи докато стане нула. Понякога отнема дълъг период от време.
Благодаря ти, дано падне скоро
Аз в момента се възстановявам след лапароскопия. На мен не са ми изследвали ЧХГ след операцията, нито ми казаха да го следя след изписването....

# 556
Чхг се следи докато стане нула. Понякога отнема дълъг период от време.
Благодаря ти, дано падне скоро
Аз в момента се възстановявам след лапароскопия. На мен не са ми изследвали ЧХГ след операцията, нито ми казаха да го следя след изписването....
Явно зависи от лекаря,незная...

# 557
  • София
Маточна е,но е много малко сакчето, та ще видим...

# 558
  • Някъде там
Маточна е,но е много малко сакчето, та ще видим...
Защото е на малко седмици.
Успокой се, каквото трябва да стане ще стане.
Не  мисли глупости, настрой се положително и фокусирай вниманието си в друга посока.

# 559
  • София
Права си, дано успея да го постигна!

# 560
Ако тръбата е махната, няма нужда да се следи чхг, защото бременността я няма.
Ако тръбата е изчистена и е оставена, се следи чхг, заради възможноста да е останал част от ембриона в нея, който да секретира чхг.

# 561
Ужас! И ако е така пак ли се прави операция?

# 562
Такъв е протоколът, не си мислете, че пак ще ви оперират. Просто се прави, за да са сто процента сигурни хората, че всичко е наред.
Докторите си знаят работата.
На мен ми махнаха и двете тръби,дори не се и опитаха да ги спасят, а не бяха руптирали и разрушени. Доцента от Майчин дом, който ме оперира е на мнение, че тръбите се махали,при ИБ.
 Непрекъснато чета и чувам за спасени тръби, изчистени от плоден сак и спасени, много рядко се стига до премахване при други лекари и болници. И бременности през спасените тръби.
Няма да си простя никога, че при  втората ИБ отидох при Димитров отново, а не при друг лекар. Бебе не мога да имам, заради неговото убеждение, че тръби се махат.
Сто пъти бих предпочела да съм във вашата ситуация, с почистена тръба и шанс за забременяване,а  не с убеждението, че съм осакатена и прецакана.

# 563
Такъв е протоколът, не си мислете, че пак ще ви оперират. Просто се прави, за да са сто процента сигурни хората, че всичко е наред.
На мен ми махнаха и двете тръби,дори не се и опитаха да ги спасят, а не бяха руптирали и разрушени. Доцента от Майчин дом, който ме оперира е на мнение, че тръбите се махали,при ИБ.
 Непрекъснато чета и чувам за спасени тръби, изчистени от плоден сак и спасени, много рядко се стига до премахване при други лекари и болници. И бременности през спасените тръби.
Няма да си простя никога, че при  втората ИБ отидох при Димитров отново, а не при друг лекар. Бебе не мога да имам, заради неговото убеждение, че тръби се махат.
Сто пъти бих предпочела да съм във вашата ситуация, с почистена тръба и шанс за забременяване,а  не с убеждението, че съм осакатена и прецакана.
Много съжалявам.Не мога да си представя какво ви е .Едва ли има смисъл да ви кажа бъдете силна,защото вие очевидно сте.Няма ли друг начин при вас с инвитро.Дано да се получат нещата,много се надявам.Ще се помоля за вас.

# 564
  • София
Няма да си простя никога, че при  втората ИБ отидох при Димитров отново, а не при друг лекар. Бебе не мога да имам, заради неговото убеждение, че тръби се махат.
Сто пъти бих предпочела да съм във вашата ситуация, с почистена тръба и шанс за забременяване,а  не с убеждението, че съм осакатена и прецакана.
И мен ме оперира Румен Димитров, но обясни, че тръбата е била много удебелена и при следваща бременност е много вероятно отново да е ИМБ.... но пък чета, че при премахната тръба може да се направи и пластика.... не знам дали и аз не сгреших, че не избрах друг да ме оперира... но нямах никаква информация за лекарите и за ситуацията като цяло...само знаех, че трябва бързо да се реагира

# 565
И аз бях в паника, не знаех какво да правя... И попаднах при него. Той е на мнение, че тръби с ИБ се махат, защото има риск да се повтори ИБ.
Обаче аз непрекъснато чета за спасени тръби, при това руптирали.....И честно казано, както казах по горе - много съжалявам, че вторият път пак отидох при него.
Четох изследване скоро, на тази тема.
При близо 80 процента от случаите на почистени и запазени тръби, е настъпила бременност без усложнения. Оставам с убеждението, че болшинството лекари се стараят да запазят тръбите.
Не дай боже да ви се случи пак, просто идете в друга болница- Токуда,Вита, или търсете Налбантски от МД.

# 566
Аз пък се притеснявам,че при мен е запазена тръбата и се страхувам от повторение на ситуацията.Но щом лекарят е преценил,значи така е трябвало.Обясни ми,че самата тръба не е била засегната и не е имало нужда даже да се реже,а само да се изстиска доколкото си спомням след упойката.Мисля,че когато излезе хистологията ще стане по ясно.Казаха ми,че ако имам притеснения за операцията винаги мога да пусна диска,който ми дадоха и да наблюдавам как е протекло всичко.Но аз нямам май все още психика да си пусна това нещо.Вие имате ли операциите си на диск?  В момента следя отново ЧХГ,защото ми обясниха че трябва да се наблюдава спад,който обаче няма да стане веднага.В момента стойността е 86, четири дни след операцията.Когато ме приеха в болницата беше 1500. В момента мисля само за възстановяване,но по нататък ще трябва да помисля над другите неща,които ми изглеждат още по-страшни като изследвания и даже незнам от къде да започна,предполагам че ще получа насоки от своя лекар. Много се страхувам в момента и честно казано незнам как бих планувала следваща бременност,не искам отново да ми се случва това. Но пък беше първа бременност за мен и ще трябва да се изправя пред най-големите си страхове.Момичета честно казано, в момента освен,че се чувствам дефектна, се притеснявам дали някога ще имам нормална бременност.Вие как преодоляхте това?1

# 567
Трябва да си направите цветна снимка на тръбите,за да видите дали пропускат и тестове за хламидии.
Няма от какво да се страхувате.
Чхг е паднало драстично. Силно се съмнявам да има нещо останало. Тръбата е чиста.
 Вероятно плодният сак е бил заседнал в началото, до яйчника, затова са го "изстискали".

# 568
Много ви благодаря за отговорите.Само тук мога да получа информация,защото и вие сте минали по този път. Искам и да кажа нещо,което моят лекар сподели и се надявам да бъде от полза за някого.Тъй като аз ходих при доста лекари преди да стигна до операцията и се наложи да чуя доста различни мнения.Още при първия си преглед,лекарят при който попаднах ми каза че може би се отнася за биохимична бременност тъй като стойностите на ЧхГ бяха много ниски,но също така каза че е сигурен че няма нищо в матката,тъй като на прегледа се вижда че лигавицата на матката(не съм сигурна за обясненията) няма нищо общо с лигавица на оплодена матка.И започна да ми показва картинки в кабинета си на матка,в която има бременност и на такава,в която няма.Много съм зле с обясненията,но разказвам по спомен.Та този първи лекар (при стойности на ЧхГ под 100) ми каза,че няма нужда да приемам нищо за задържане и благодарение на него,знаех че трябва да наблюдавам стойностите през 48 часа. След това последваха прегледи при други лекари,които без много обяснения ми изписаха дуфастон и ношпа.И тъй като аз до последно имах надежди за бебе,реших да не послушам първият лекар и започнах да пия дуфастон.От там нивото на прогестерона се вдигна доста,стойностите на ЧхГ също.В моя случай дори се удвояваше на 48 часа.Та исках да кажа,че мнението на лекаря,който ме оперира беше,че приема на дуфастон само е влошил положението и не винаги при ранна бременност трябва да се приема прогестерон,особено без да има назначени каквито и да е изследвания и не винаги лекарите са прави с това презастраховане с дуфастона.а

# 569
Съжалявам за новите момичета, които са писали в темата след мен...Пожелавам и на вас скоро да си имате 2 чертички и безпроблемна бременност! Искам да попитам хората, които вече са преминали през това какви изследвания са си направили след операцията, преди да тръгнат към нови опити? Моята операция беше преди почти 3 месеца. Прочетох, че haidi препоръчва цветна снимка и тест за хламидии. Когато ми маха конците, лекаря ми каза, че няма смисъл от цветна снимка, всичко ми било наред, да не съм мислила за това. Разбирам, че е искал да ме надъха и да ме накара да не се притеснявам, но все пак, според вас да си направя ли? Също така четох, че проблеми със щитовидната жлеза могат да са причина за Извънматочна бременност. Дали има смисъл и там да проверя, и ако да знаете ли какви точно изследвания трябва да си пусна? Общо взето още ме държи страхът от лекари и болници, не искам да ходя пак там, но знам, че е хубаво все пак да се подсигуря колкото се може повече...та моля, дайде съвети вие какви изследвания си пуснахте?

Общи условия

Активация на акаунт