Относно РЕЖИМА

• 1 860
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте!

Ние сме на 2 месеца. Доскоро имахме доста добре изграден режим (тя сама си го изгради, просто си се будеше на 2.5-3 часа средно, за да яде). Сега, обаче, нещата не стоят точно така. Изкарва по 4 часа поне 1 път през деня без да се храни, а едновременно с това на моменти иска да се храни през 2! Горе-долу се храни така: около 7 сутринта, след това към 9, към 11-12, после чак към 15, 18, след това към 20,30 и после чак към 3 през ноща (доста пъти и към 4), и после пак отново към 7... Идеята ми е - как да я накарам да се буди към 24ч, за да може после да иска да яде към 6-7ч???

Пробвах да я будя аз и да я разсъня, за да се нахрани качествено, но не се получава... Sad В 24ч не се наяжда като хората и пак си се буди към 3-4, за да се донаяде Sad

# 1
  • Пазарджик
Аз на твое място не бих я будила. Моят син ядеше по веднъж на нощ - първо към 12ч. после взе да го измества - 3-4ч, и накрая просто спря да се буди за нощно хранене и направо към 7-8ч.

# 2
Като начало, не очаквай от бебетата режими, моят вече е "голям" и си няма строг режим, постоянно нещо се променя (не само за хранене, но и за поведение).
По-добре е да свикваш, от колкото да се мъчиш да го променяш Laughing .

Сега сериозно: не знам дали ще ти помогне, но ми идва наум да започнеш да й изместваш с по 30 мин предишните хранения - да речем, това в 15ч да й го даваш в 14:30, това в 18 да е в 17-17:30, яденето в 20:30 да го изместиш в 19-19:30 и така може към 24ч. да е гладна.

Другият вариант - 12 - 16 - 20 и в 24ч.

И последното, което съм чела е че бебетата често след обед и вечерно време хапват по-честичко, за да изкарат по-дълго на нощния сън, така че може да опиташ да й дадеш към 22ч малко да хапне, или към 23 и така да изкарва да сутринта.

Но имай впредвид, че бебето ти е малко още за цяла нощ без ядене. Може и да не се буди от глад, а от болки - я коремче, я венците да я мъчат. Рано е за зъбче, но подготовката започва от 2-3м.

# 3
  • София
просто си променя режима, ще се случва не веднъж докато расте, според нуждите... следвай я...
колкото и да ти е неудобно н бих карала детето да се буди според моите "изисквания"

# 4
Благодаря ви!
И аз не мисля, че е правилно бебе да се буди, за да го храниш. То, ако си е гладно - ще си се събуди. И все пак - и педиатърката, и много майки все ме съветват детето да си има режим. Аз я кърмя и затова ми е още по-лесно да се съобразявам с нея, и затова и аз мисля, че е по-правилно тя да определя нещата, не аз.
И да - коремчето със сигурност я боли, вече не пищи като преди от колики, но нощно време редовно се напъва и проплаква, когато напъна не води до резултат. И все пак идеята ми беше - тя така или иначе има дълъг период, в който не се храни. Средно между 5 и 7 часа на нощ. Но паузата е често пъти в неподходящо време и се притеснявам, че накрая ще си свикне да си яде към 3-4 през ноща и така ще си остане. Може и да бъркам, но нямам опит  Rolling Eyes hailie, благодаря за отговора! Ще се опитаме да поизместим нещата и дано се получи!

bouquet

# 5
  • София
ами тя си има режим, защо реши, че няма...просто не е най-удобният за теб, което не значи, че такъв липсва и е напълно естествено режимът да се променя  малко или повече с възраста и нуждите.

# 6
ами тя си има режим, защо реши, че няма...просто не е най-удобният за теб, което не значи, че такъв липсва и е напълно естествено режимът да се променя  малко или повече с възраста и нуждите.

Убедена съм, че тя знае по-добре от мен кога какво и е необходимо  Peace Тъй като нямам опит се чудя само дали ще дойде момент, в който ще спре да се буди през ноща за хранене? Незнам дали при другите деца това се е случило, защото самото дете е решило, че през ноща ще спи, или защото майката е "изградила" такъв режим... И затова питам, за да мога да реагирам навреме, ако трябва аз да променям нещо.
ПС: Педиатърката ни обясняваше как други майки и казвали как детето прави по-голяма пауза, но от 21 до 3 примерно, и тя ми каза как това било грешно, че детето щяло да си свикне да си яде така и после нямало отучване, което е и провокацията за тази тема Wink

# 7
  • София
момента идва, рано или късно, при едни на 2-3 месеца, при други на 6 при трети на година и  нещо.... някои се будят до мн късно пък за вода.... има също така пък и мн бебета, които първите месеца спят спокойно, а в по-късните изведнъж почват да се будят...
освен това сега са и жеги, освен  буденето от глад, детето може да иска и мляко, защото...ожаднява...
Още повече , че това кърмене към 3-4 е хубаво за лактацията.... бебето ти е малко още...

изобщо аз лично съм от тези, които се водят по децата си... 

# 8

освен това сега са и жеги, освен  буденето от глад, детето може да иска и мляко, защото...ожаднява...

За това изобщо не се бях сетила  ooooh! Наистина тя знае по-добре от мен... Както казва баба ми - те ни учат нас, не ние тях Simple Smile Благодаря ти, Angel_Dust! Сега като се замисля - моментите, в които суче по по малко, но на по-често (примерно на по 2ч). Може и от жажда да е, не само от глад.

# 9
Петето, ако знаеш от тук нататък колко грешни съвета ще получиш от педиатри, комшии и тем подобни, още сега ще спреш да слушаш.
Това на майтап и не само......... Hug

Вече са ти казали, по-удобно е ти да се нагласиш към режима на бебето, а не то към твоя. От опит ти казвам. Аз също смятах, че ще мога да направя това, което и искаш. В резултата - Йоана беше спряла да яде в 24 часа, а след моята намеса върнах отново това хранене. Като видях  какво стана я оставих тя да определя правилата.

В момента има между 3 и 4 нощни хранения. Тежи ми, но в крайна сметка няма да е вечно. Все в един момент ще спре.

Следвай инстинкта си, той в повечето случаи не греши.

# 10
  • София
ами тя си има режим, защо реши, че няма...просто не е най-удобният за теб, което не значи, че такъв липсва и е напълно естествено режимът да се променя  малко или повече с възраста и нуждите.

Убедена съм, че тя знае по-добре от мен кога какво и е необходимо  Peace Тъй като нямам опит се чудя само дали ще дойде момент, в който ще спре да се буди през ноща за хранене? Незнам дали при другите деца това се е случило, защото самото дете е решило, че през ноща ще спи, или защото майката е "изградила" такъв режим... И затова питам, за да мога да реагирам навреме, ако трябва аз да променям нещо.
ПС: Педиатърката ни обясняваше как други майки и казвали как детето прави по-голяма пауза, но от 21 до 3 примерно, и тя ми каза как това било грешно, че детето щяло да си свикне да си яде така и после нямало отучване, което е и провокацията за тази тема Wink

При моето нямаше отучване...отучих го по злобния начин, когато реших, че и аз съм хора, макар и да имам дете. Сега с второто, ще съм по-радикална...бебета все най-добре знаят, но аз не съм склонна да изпадам в депресии и нервни кризи заради серийно недоспиване. С това искам да кажа, че не на всеки му пасва му схемата "води се по детето".

# 11
  • Шумен
Това е точно режима според нуждите на твоето дете  Peace
Нашата нощна пауза беше между 24 и 4-5 първите месеци а после постепенно се измести в 6 а последно изместиха храненето от 21 в 22-22.30 и то стана последно за деня, но това след няколко месеца  Peace

# 12

...бебета все най-добре знаят, но аз не съм склонна да изпадам в депресии и нервни кризи заради серийно недоспиване. С това искам да кажа, че не на всеки му пасва му схемата "води се по детето".

Бебето, макар и бебе, също е "хора" и ако това се осъзнае на време, няма да се стига до депресии. То също има мнение и е редно ние да се съобразяваме с него.

Разбира се, може и да не се съобразяваме. Всеки си преценява.

# 13
  • София

...бебета все най-добре знаят, но аз не съм склонна да изпадам в депресии и нервни кризи заради серийно недоспиване. С това искам да кажа, че не на всеки му пасва му схемата "води се по детето".

Бебето, макар и бебе, също е "хора" и ако това се осъзнае на време, няма да се стига до депресии. То също има мнение и е редно ние да се съобразяваме с него.

Разбира се, може и да не се съобразяваме. Всеки си преценява.

Значи трябва да се търси някакъв баланс, особено ако няма кой да отмени дори за час- два. Понеже съм останала с впечатление, че само бебето е хора, и като ти се роди дете- КРАЙ- само по него се водиш, защото вече си МАЙКА, а и "този период ще мине"...а пък на някои по-радикални майки децата им така и не минават през тези периоди, или поне са доста по-кратки,  и всички живеят спокойно.

Пак казвам, за мен е до темперамент и характер на родител...моите нерви със сигурност страдат, като се водя по детето.

# 14
  • София
ясно, че ако не ти понася на нервите по-добре да търсиш друго решение, защото тогава и бебето ще страда...от друго...т.е. изнервената майка не е най-доброто решение Wink
обаче освен темперамент на родителя има и такъв на детето... за това ми е странно защо така се заричаш все за второто, какво ще правиш и няма да правиш, то ще е съвсем друг човек, с друг характер, други нужди...и вероятно нещата също ще са малко или много по-различни по неговото отглеждане, отколкото  е било с голямото.

Общи условия

Активация на акаунт