Машина за хляб - 47 тема

  • 77 378
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 7 779
П.П. Исках да запиша рецептата за новия сладък хляб в темата с рецепти, но не ми дава да пиша там. Някой знае ли причината?
заключена е

# 181
  • Мнения: 2 208
Здравейте, отдавна ви чета, но не съм се записвала. Та каква е историята на моята хлебопекарна - тя е съвсем обикновена optimum, купена е обаче преди почти 9 години. След закупуването имах около 5, 6 неуспешни опита и така си преседя 5 години в мазето Joy. След като започнах да ви чета я извадих и пак се пробвах и вече е съвсем успешно, даже правя козунаци Peace. От 6 месеца вече не купуваме и  хляб. Включих се сега,  защото искам да дам някои съвети. Локума , захаросаните плодове и стафидите няма да падат на дъното ако ги накиснете с вода или алкохол и ги оваляте в брашно Peace. Само ръжено или само пълнозърнесто или само царевично брашно на може,  никога не ми стана, аз ползвам една пропорция , която искам да споделя с вас . Тя е два пъти бяло брашно и един път друго или всички изброени по-горе, но винаги в съотношение 2;1. Тази комбинация е безотказна и хляба винаги ми става, аз слагам слънчогледови семки, трици и всякакви други такива. Дано да съм била полезна Hug

# 182
  • Мнения: 8 555
                 Да ви покажа две от моите хлебчета!



 това е бялото ми хлебче - 50 % брашно тип 500 и 50 % брашно тип 700



 това е пълнозърнестото ми хлебче - 50 % брашно тип 500 и 50 % пълнозърнесто брашно с овесени ядки

# 183
  • Мнения: X
П.П. Исках да запиша рецептата за новия сладък хляб в темата с рецепти, но не ми дава да пиша там. Някой знае ли причината?
заключена е

Бонго, благодаря!  Simple Smile

За стафидите - първо си помислих, че моите не падат, защото ги накисвам, но си погледнах една снимка в темата с рецептите и там старателно съм записала, че стафидите съм ползвала в натурален вид.





Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 19:42 от Анонимен

# 184
  • София
  • Мнения: 10 637
Привет,
Много се колебая дали да си купим хлебопекарна.
От една страна ще знам какво  съм сложил и ще имам когато си искам хляб, от друга - пак си остава навика да се консумира хляб - но това е друга тема.

Та, везната би се наклонила сериозно ако ми се избистрят следните въпроси. Може ли да се пече хляб (от-до) с квас?
По-икономично ли излиза печенето в пекарната отколкото във фурната?

Ako ще се взима ще е тази ако има останала бройка:
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-B6A0FDF2-7BAB3C00/lidl_bg/hs … l/index_17906.htm

# 185
  • Мнения: 8 555
              Добро утро!
              Не мога да кажа нищо за модела,който показваш,защото не успях даже да го видя в нашия Лидъл  Laughing
              Относно навикът да консумираш хляб - програмите са дълги и обикновенно правя по едно хлебче и то 1000 гр.Преди два хляба по 750 г-830 г не ни стигаха  Mr. Green С една дума намалили сме консумацията. Wink
              Може да се ползва квас вместо мая и при рускините има много рецепти.
              Дали е по-икономично печенето в пекарната - не съм си задавала този въпрос,но пекарната ползва повече ток само при бъркането след това поддържа и си мисля,че освен ,че не засипвам къщата с брашно / а при ръчното месене губиш много повече време  Laughing/ всичко става много по-бързо и лесно.
              Лично аз съм доволна , а и домашните - също.На щерките правя диетични хлебчета,които на магазина са по-скъпи , а в домашна обстановка правенето им с машинката не е проблем и от 1 кг брашно /ръжено или друго/ излизат 5-6 хлебчета.
              При това си купих 200 кг брашно от мелница ,което като цена е доста по изгодно от това в магазина,а качеството му е далеч по добро.
              Така,че аз съм твърдо ЗА машинките! Laughing

# 186
  • Мнения: 39
Имам безименна машина за хляб,която съм купувала от ЛаРедут,но много прилича на НЕО и т.к нямам  упътване,някой може ли да ми каже как да използвам отложен старт.

# 187
  • София
  • Мнения: 15 827
Имам безименна машина за хляб,която съм купувала от ЛаРедут,но много прилича на НЕО и т.к нямам  упътване,някой може ли да ми каже как да използвам отложен старт.
Такава ли е?Моята е същата, но с друго име.Първите два бутона са за време с - и +.



# 188
  • Мнения: 39
Да същата е без надписа отпред.Тези бутони преди да избера програмата ли да натискам и на дисплейчето отразява ли се и (т.к не съм у дома в момента и не мога да тествам) порядъка в часове ли е или в минути.Тази вечер като се прибера ще настроя на 1 час за да пробвам.Ако имам въпроси   пак ще питам.

Видях че някои от вас са си взели брашно от мелница директно,майка ми все ме кара да закарам чувал със зърно и там давали брашно,трици и доплащам там нещо,но мен все ме е страх че брашното няма да е хубаво.Вашето мнение какво е?

# 189
  • София
  • Мнения: 15 827
 За съжаление не съм опитвала отложено, но като избера програма съм натискала за проба и се измества времето.Да каже някой,който е ползвал отложеното.

# 190
  • Мнения: 8 555
               За брашното от мелница - аз не нося никакво жито и плащам само цена на килограм.Поне от 20 години взимам брашно от един мелничен комбинат и до момента нито веднъж не съм установила лошо качество.В началото меся добруджа брашно и си мисля,че е бяло  Laughing Като отворих чувала с добруджата /според мен/ хлъцнах - бяло .И двете са с много добро качество.Отидох специално да си купя за машинката,защото купеното от магазина не ми харесва.Меся от години ръчно и имам усет към качеството на брашната.

# 191
  • София
  • Мнения: 10 637
Значи се справя и с квас?

По-натам ще си вземем и мелница (300лв е обаче) - прясното брашно нали не представлява пречка?

# 192
  • Мнения: 2 126
Да ви разкажа за моите неволи относно споменатото преди казанче за моята машина.Аз си го ползвам и сега леко протичащо,но реших след някои постове в тази тема да предприема стъпки към смяна.Открих седалишето на фирмата която се занимава с машините Домо,писха мейл,вднага ми отговориха че ще получа казанчето безплатно само куриера да платя.Получих го вчера,забързах се да го пробвам,слагам ама нееее,не става.На пръв поглед всичко еедно към едно,но вп оследстиве видях милиметрови разлики,които явно оказват влияние:(.Много се разочровах,ще сменя машината май натам отиват нещата.Сега чакам отговор след като писах отново на фирмата,да видим какво ще ми предложат.
Но както е ясно китайската продукция едно с едно няма еднакво,едва ли ще ми пасне някое казанче.А тази машина я няма в никакъв друг модел,само този.Иначе под какви ли не други никому неизвестни марки я продават.Последно видях в метро оня ден същата но с някакво гръмко име,съвсем друго Joy

Дидиа,дали 200кг брашно взе?Не е ли много?как го съхраняваш?

# 193
  • Мнения: 3 428
П.П. Исках да запиша рецептата за новия сладък хляб в темата с рецепти, но не ми дава да пиша там. Някой знае ли причината?
заключена е

Бонго, а защо е заключена?

# 194
  • Мнения: 8 555
             Ами аз от години взимам по толкова брашно та ми е навик вече.По 50 давам на дъщерите  Laughing ако някоя колежка проплаче давам и на нея.До сега не ми е останало без машинка,а като гледам с  машинката може и да не ми стигне. Laughing И в момента пека в двойния съд две хлебчета - различни за да видя какво ще се получи.И двете са с еднаква програма , но различно съдържание и едното реши,че трябва да излезе от формата та спрях машинката и лекичко го "набоцках" да поспадне  Mr. Green             
            Съхранението в книжна торба и в шкаф в кухнята.Разфасовката ми е по 25 кг та лесно помествам по две торби в шкафче.

Общи условия

Активация на акаунт