Машина за хляб - 47 тема

  • 77 442
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 7 779

Бонго, а защо е заключена?
[/quote]
защото не слушате  Laughing

пп. действително незнам. можеш да попиташ модераторите ако имаш желание

# 196
  • Мнения: 7 779
Може ли да се пече хляб (от-до) с квас?
По-икономично ли излиза печенето в пекарната отколкото във фурната?
може да се прави хляб с квас - отговорили са ти. а и в рецептите мисля, че са писали за такъв хляб. само ще трябва да го прочетеш.  Laughing
ако има в предвид икономия на ток - да, в машината би трябвало да е по-икономично. виждаш какво е пространството на машината и на фурната. на втората е значително по-голямо , което означава че реотаните трябва да работят по-дълго време за да достигнат необходимата температура. отделно те са (реотаните) значително по-мощни - т.е.  по-енергоемки. извода който бих си направил е ,че при печене във фурна се консумира повече ток.
дано да съм бил полезен

# 197
  • Sofia
  • Мнения: 1 504
За съжаление не съм опитвала отложено, но като избера програма съм натискала за проба и се измества времето.Да каже някой,който е ползвал отложеното.
От време на време ползвам отложен старт. Много е приятно в събота и неделя като се събудиш да има топъл козунак или кифла за закуска. Настройването е лесно. Смяташ си, в колко часа искаш да е готово. Натискаш програмата за хляб. След това с + допълваш до времето, което си сметнал и натискаш старт. Тя започва да отмята времето и когато стане времето на действителната програма включва машината. Нататък знаете. Използвам и прясна мая само я натрошавам върху брашното и няма проблем.

# 198
  • Мнения: X
За отложения старт - само малко да допълня - ако машината се зареди в 8 часа сутринта и искаме хлябът да е готов в 18 часа, избираме програмата и след това с неколкократно натискане на + или задържане настройваме на дисплея да се появи 10:00 и пускаме машината.

За хляба с квас - самото суетене около захранването на кваса изисква време и внимание, т.е. не е като да сложиш мая, да включиш машинката и да стане хляб. Ето моя опит http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.390  (пост #396) - на вкус стана кисел, иначе на вид го докарах.  ooooh!

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 19:29 от Анонимен

# 199
  • Мнения: 7 779
От време на време ползвам отложен старт. Много е приятно в събота и неделя като се събудиш да има топъл козунак или кифла за закуска.
опппаааа ...... дай ми инфо как машината усуква и сплита и как мушка сладкото  newsm78.  заинтригува ме.

# 200
  • Sofia
  • Мнения: 1 504
От време на време ползвам отложен старт. Много е приятно в събота и неделя като се събудиш да има топъл козунак или кифла за закуска.
опппаааа ...... дай ми инфо как машината усуква и сплита и как мушка сладкото  newsm78.  заинтригува ме.
Не е задължително да е сплетен. Само на Великден Simple Smile Кифлата е хляб тип кифла - сладък хляб и сладкото може и после Simple Smile
Въпроса беше за отложения старт. Да не разводняваме темата.

# 201
  • Мнения: 2 126
             Ами аз от години взимам по толкова брашно та ми е навик вече.По 50 давам на дъщерите  Laughing ако някоя колежка проплаче давам и на нея.До сега не ми е останало без машинка,а като гледам с  машинката може и да не ми стигне. Laughing И в момента пека в двойния съд две хлебчета - различни за да видя какво ще се получи.И двете са с еднаква програма , но различно съдържание и едното реши,че трябва да излезе от формата та спрях машинката и лекичко го "набоцках" да поспадне  Mr. Green             
            Съхранението в книжна торба и в шкаф в кухнята.Разфасовката ми е по 25 кг та лесно помествам по две торби в шкафче.
Аааа значи правилно си си казала,извинявай.То аз като гледам как върви брашното направо няма какво да се чудя.Тъй като тук нямаме мелница от която да купя на по сносна цена,взимам от Лидл София мел класик за 99ст кг.Никъде по другите магазини не съм видяла цена под лев и 10 ooooh! Има но на други марки,а вече не ми се рискува с лошо брашна,всичко стана толкова скъпо,че да си позволявам разхищения Rolling Eyes Та мисълта ми беше,че 10кг брашно за един месец не стига.При условие че не ядем много хляб,но ми е мерак и все нещо спретвам после раздавам на ценители да си похапнат и така то си върви.
Весел и успешен ден на всички Hug

# 202
  • София
  • Мнения: 10 648
Може ли да се пече хляб (от-до) с квас?
По-икономично ли излиза печенето в пекарната отколкото във фурната?
може да се прави хляб с квас - отговорили са ти. а и в рецептите мисля, че са писали за такъв хляб. само ще трябва да го прочетеш.  Laughing
ако има в предвид икономия на ток - да, в машината би трябвало да е по-икономично. виждаш какво е пространството на машината и на фурната. на втората е значително по-голямо , което означава че реотаните трябва да работят по-дълго време за да достигнат необходимата температура. отделно те са (реотаните) значително по-мощни - т.е.  по-енергоемки. извода който бих си направил е ,че при печене във фурна се консумира повече ток.
дано да съм бил полезен


Благодаря,
И последно - покритието тефлоново ли е? (на Silver Crest от Lidl) - търся без такова.

# 203
  • Мнения: 8 557
                    Май трудно ще намериш хлебопекарна без тефлоново покритие и то на тази цена! Laughing
                    Някой беше писал за китайските машинки!Ами в Технополиса ми обясниха,че всички са произведени в Китай  Mr. Green без значение марката.Моята е с претенция произведено в Словения,ама знам ли  newsm78 Важното е да рабмоти безотказно пък не ме интересува кой и къде я е правил!То ,светът,вече е китайски! Wink

# 204
  • Мнения: 39
Благодаря на всички за инфото за отложения старт на машинката и още тази вечер ще пробвам Grinning.
А за брашното от мелница ще мисля,че първо трябва да намеря откъде да го купя или сменя за зърно.
Пожелавам приятна почивка и красиви и вкусни хлебчета!

# 205
  • Мнения: X
Преди време баща ми беше купил 10 кг брашно в опаковки от 1 кг от мелница (близо до Елин Пелин, ако не се лъжа) и за нищо не ставаше - хлябът не се надигаше както с хубаво брашно. Наложи се да го смесвам 1:1 с друго и така го изразходвах. Много бях изненадана - мислех, че като е от мелница, ще е по-хубаво. А цената съвсем не беше ниска - 1,10 лв./кг.  ooooh!
От МЕТРО купуваме брашно за козунаци на София Мел - 25 кг струва около 22 лв. (дали беше 21,79... не помня точно). Много съм доволна от него. Simple Smile

# 206
  • Мнения: 2 126
Ооо това за козунаците е страхотно.Но и останалите на София мел са супер Peace

# 207
  • Мнения: 0
Аз от години меся хляба на ръка и трябва да ви кажа, че става божествен! Мит е, че става кой знае колко трудно! Успех с машините за хляб все пак! Simple Smile

# 208
  • Мнения: 2 208
Да се изкажа по темата за брашното, в пакетираното такова се слагат подобрители и набухватели, на мене ми се е случвало, ако го пресея с по-дребно сито на дъното да останат кристалчета приличащи на сол. една приятелка работи в мелница и ми каза , че брашното не е чисто , а има подобрители , за това в магазините става дума.
alys , Изобщо не се изненадвам, че това от мелница без подобрители не се надува Peace
Дес, аз правя смесена комбинация, меся с хлебопекарната , премесвам на ръка и печа във фурната , хем е по-бързо от цяла програма , хем структурата е друга и хляба е по-вкусен Hug
Та значи , момента с хубаво , набухващо брашно за мене е спорен , защото в него има и доста химия, не съм се задълбочавала точно каква ама мога да проуча Mr. Green
П.П. А сетих се и още нещо същата ми каза за нейна позната работеща в хлебозавод , та информацията е следната - има една жена дето слага набухватели и подобрители в хляба няколко лъжички на незнам си колко тона тесто , та същата влизала като в радиационна зона така облечена става дума #Crazy. Слушах и зяпах ама май е вярно , та да си направим извода какво има в готовия хляб #Cussing out

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 14:26 от sisitons

# 209
  • София
  • Мнения: 15 828
Аз от години меся хляба на ръка и трябва да ви кажа, че става божествен! Мит е, че става кой знае колко трудно! Успех с машините за хляб все пак! Simple Smile
И аз месех на ръка, но машината си е улеснение.Аз само за месене и втасване я ползвам.Не пека в нея, не ни харесва хляба там.

Общи условия

Активация на акаунт