Машина за хляб - 47 тема

  • 77 473
  • 740
  •   2
Отговори
# 225
  • Мнения: 8 557
Аз от години меся хляба на ръка и трябва да ви кажа, че става божествен! Мит е, че става кой знае колко трудно! Успех с машините за хляб все пак! Simple Smile
             Никой не е казал,че месенето е кой знае каква философия и че е чаааак толкова трудно.И аз меся от години , но за да си изпера дрехите да ходя ли на реката с бухалката! Mr. Green След като има машина да ми облекчи труда защо пък да не я ползвам! Laughing
              Аз също си купих от черното брашно от Кауфланд и ползвах рецепта 50 на 50 хлябът стана супер,но тестото трябва да е по-рядко и да лепне по стените на казанчето за да втаса добре.

# 226
  • Мнения: 7 779
   
 Аз също си купих от черното брашно от Кауфланд и ползвах рецепта 50 на 50 хлябът стана супер,но тестото трябва да е по-рядко и да лепне по стените на казанчето за да втаса добре.
дайте снимка на това черно брашно

# 227
  • София
  • Мнения: 15 829
Цитат
Тайна, много добре изглежда хляба, де да имаше и снимка на разреза че да видим и структурата и да и се насладим на тоа убав ляб  

 Има ,Ердинч, има и разрез, но на по-малкото хлебче, нали все по две правя и понякога не успявам да разделя поравно тестото.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 09:11 от Тайна

# 228
  • Мнения: 2 300
Ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587289.570 е обсъждано точно същото брашно-сега го открих  Blush
Значи ще следя тестото-ще намаля количеството брашно, за да стане по-рядко. Thinking

# 229
  • Мнения: 8 557
               С черното брашно при мен по рецепта стана още в началото една твърда топка и за това започнах да добавям в ход по една лъжичка вода докато тестото стана гладко и при спиране на бъркалките лягаше на дъното като гладка каша.При бъркъне около бъркалките стоеше на топчици,но при спиране покрива дъното.Ама дадох едно обяснение  ooooh! дано си представяш какво съм обяснила. Embarassed

# 230
  • Sofia
  • Мнения: 1 519
Купих си кухненски робот, но мисля, че не може да замести хлебопекарната за тесто. В хлебопекарнатаа втасва по-бързо. Тя подържа температура, подходяща за втасване.

# 231
  • София
  • Мнения: 15 829
Купих си кухненски робот, но мисля, че не може да замести хлебопекарната за тесто. В хлебопекарнатаа втасва по-бързо. Тя подържа температура, подходяща за втасване.
Вадиш купата и я слагаш в друг съд с топла вода.Преди машината така правех.И завиваш с кърпа, да се запази топлината.

# 232
  • Sofia
  • Мнения: 1 519
Купих си кухненски робот, но мисля, че не може да замести хлебопекарната за тесто. В хлебопекарнатаа втасва по-бързо. Тя подържа температура, подходяща за втасване.
Вадиш купата и я слагаш в друг съд с топла вода.
Това означава, че трябва и да топля вода предварително. По-лесно е с хлебопекарна. На робота ще ползвам другите функции.

# 233
  • София
  • Мнения: 15 829
  Защо да топлиш, аз наливах топла от чешмата.

 Днес пак направих коронният си номер: Embarassed Много често го правя напоследък .



  Ето и хляба,който се получи от превтасалото тесто"

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 15:54 от Тайна

# 234
  • Мнения: 8 557
                Тайне,този номер го правех редовно докато не намалих количеството на маята от рецептите. Laughing От хляба ти взех да преглъщам!Супер е станал!
                Ето снимка на румънското брашно!

# 235
  • София
  • Мнения: 15 829
  Дидиа,благодаря ти! Аз изобщо забравих,че съм сложила да се меси и се сетих час и нещо след края на програмата.А хляба днес се опитах да го препека, както изглеждат хлебчетата на Ердинч.

# 236
  • Мнения: 2 126
Тайне,много хубави хлебчета показваш винаги.Аз често правя,но винаги ми стават с една тъъъничка и много мекичка коричка.Често ги оформям като франзелки че децата искат малки филийки,ето и днес.Станах перфектни,душички направо,вкусни,но се чудя как ли се псотига тази коричка такава хрупкава......Правя тестото с мляко (днес прясно) и вода,едно яйце и т.н.....Дали ако е с вода ще стане така  newsm78

# 237
  • София
  • Мнения: 15 829
  Нито мляко, нито яйце слагам,поне в този, но пека на 220 градуса,на плочка, с плисване на малко водичка на дъното на фурната.И пека повече време.

  Ето тези са в тавички,пак с овесени ядки, без да оформям, само разделих на две тестото и го сложих в тавичките да си втасва, съвсем други станаха на вид. И аз имам бледи хлебчета.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 22:24 от Тайна

# 238
  • Мнения: 4 382
Здравейте! От днес имам хлебопекарна. Бихте ли ми казали изпитана рецепта за диетичен хляб-тъмен.
Извинявам се, че не съм чела темата,ще се поправя,но постепенно! Благодаря предварително!

# 239
  • София
  • Мнения: 15 829
    Ето тук има огромен избор от рецепти:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

   Успех и да се похвалиш със снимка!

Общи условия

Активация на акаунт