Машина за хляб - 47 тема

  • 77 370
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 224
                Петя,при мен на 350 мл вода брашното е 500 гр.При това ти освен много брашно слагаш и сухо мляко ,което също поема вода и за това тестото ти става твърдо.
                Ха,сега да видите мързел  Embarassed правя тутманика на Ердинч,ама ме домързя да го извадя и ще пека в машинката  Embarassed Та да видя дали ще го съсипя! Thinking
Няма да го сусипеш спокойно просто ще ти се стопи сиренцето, но ще си остане все така вкусен. И аз го пека в машината

# 526
  • Мнения: 211
И аз се кандардисах да го пробвам този тутманик, че като чета направо ми потекоха лигите  Joy Мисля да го пека в машинката, но ще е утре сутрин за закуска, ама се чудя дали ще стане с отложен старт. Така или иначе споделете дали се получава добре.

# 527
  • Мнения: 8 555
                  Остават още двайсетина минутки за печенето на тутманика и ще споделя какво е станало.Ухае страхотно и се е надул прекрасно,даже ме е яд,че не го извадих и не го направих красив в тавичката.От рускините съм свалила начини на нарязване , които без много труд правят пити,тутманици и т.н. много красиви.
                 Ето част от тях:
http://www.liveinternet.ru/users/3386079/post219033917/

# 528
  • Мнения: 51
Много благодаря на всички,че се отзовавате,макар тези неща са дискутирани многократно,сигурна съм.
Ердинч,със сигурност беше твърдо тестото.Сега разбирам,че сгреших единия път когато добавих вода,започна много да се замазва.Аз явно не изчаха 2-3 минути а бързо реших,че работата не става така и сложих пак брашно.
Рецептата е:
325мл вода
2с.л олио
2ч.л.сол
1с.л. захар
1с.л. сухо мляко
600г. брашно
1,5 ч.л. суха мая
Това е рецепта от книжката към Мулинекс.Само дето аз слагам малко по-малко захар и сухо мляко.Но винаги преди е ставал хляба.
Припомням ,че сегашната ми машинка е друга марка,но дали това има отношение...По неизвестни причини тя е без книжка.Изтеглих рецептите за нея под формата на pdf файл.Има разлики,ще взема да пробвам с тези рецепти все пак.

ето и положението в рецептата ти



според мене би трябвало да изглежда така

350мл вода
1с.л олио
1ч.л.сол
.л. захар
1с.л. сухо мляко
600г. брашно
2 ч.л. суха мая

новото положение вече е така



ако искаш да не се променя много рецептата, с помалко измененния може и така да се регулира,

360мл вода
2с.л олио
1ч.л.сол
1с.л. захар
1с.л. сухо мляко
600г. брашно
2 ч.л. суха мая

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 18:11 от Ердинч

# 529
  • Мнения: 4 366
                Петя,при мен на 350 мл вода брашното е 500 гр.При това ти освен много брашно слагаш и сухо мляко ,което също поема вода и за това тестото ти става твърдо.
               
Е не е ли много тази вода за 500гр. брашно? В рецептите за 500гр. брашно е дадена 280мл. вода.

# 530
  • Мнения: 8 555
               При мен няма провал с тези пропорции!Тестото си става еластично и гладко и хлябът е перфектен.
               Тутманикът стана страхотен дори опечен в машинката.За съжаление не можах да го снимам,ч
е малките го ометоха още горещ.Не помогнаха молбите ми да поизстине и да го снимам.Начупихме го,че рязане на горещото не върви. Laughing Следващият път ще приготвя първо фотото и след това ще викам внуците! Laughing

# 531
  • Sofia
  • Мнения: 1 488
Какъв е този тутманик на Ердинч, който все споменавате? Потекоха ми лигите Simple Smile Сигурно е много вкусен. Явно нещо съм пропуснала. Преди време пробвах една рецепта за хлебопекарна и стана много клисав. Дайте тази или линк към нея.

# 532
  • Мнения: 8 555
                Ето тук са рецептите на Ердинч:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676959.0;all
                Пост 20 е тутманикът на Ердинч.Слагах и мерих всичко както си е написано и стана перфектно.Даже се изненадах от резултата и сега се чудя дали изобщо да си играя и да пека тутманик в тава! Laughing

# 533
  • Мнения: 128
Ердинч,много благодаря за тези изчисления.
Утре ще пробвам и ще пиша!

# 534
  • София
  • Мнения: 190
Здравейте,
от скоро имам хлебопекарна Мулинекс, тази с багетите, с 2 реотана. На програмата за багети след месенето, когато започва втасването не се включва леко подгряване, реотаните изобщо не се затоплят и тестото почти не се надига. Забелязах това и на програмата за френски хляб като е включена на хляб за 750гр. Някой имал ли е подобен проблем.

# 535
  • Мнения: 3 428
                Ето тук са рецептите на Ердинч:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676959.0;all
                Пост 20 е тутманикът на Ердинч.Слагах и мерих всичко както си е написано и стана перфектно.Даже се изненадах от резултата и сега се чудя дали изобщо да си играя и да пека тутманик в тава! Laughing
Диди, а на коя програма пече тутманика на Ердинч?

# 536
  • Мнения: 224
Аз не съм Диди, но ако мога да дам отговор. Аз си го пекох на Нормалната програма, може да го направиш и на тази за тесто и като втаса да си го пуснеш на програма Печене.

# 537
  • Мнения: 3 428
Благодаря, ще го метна на основна Peace

# 538
  • Мнения: 8 555
Благодаря, ще го метна на основна Peace
                И аз на основната! Peace

# 539
  • Мнения: 18 822
Записвам се при вас, от скоро имам пекарна, но съм правила само обикновен хляб. Става чудесен, затова не правя често  Mr. Green
Ще ми се да пробвам рецепта са черен, ще се върна да ви изчета, със сигурност има такава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт