Машина за хляб - 47 тема

  • 77 233
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 3 242
Благодаря ти Simple Smile обожавам такъв хляб ... хубавото при него е , че дори да изсъхне пак е вкусен и може да се яде без проблеми. 

# 631
  • Мнения: 1 884
Хей я кажете как се прави хляб с такива големи дупки Simple Smile

Това не е ли чабата? Thinking

# 632
  • Мнения: 3 242
Нямам представа, купих го от магазина и представлява кръгъл хляб , но като се замисля до някъде прилича на чабата.

# 633
  • Мнения: 4 363

В тази връзка да питам как да процедирам с махането на бъркалките? Тамън се е надигнал супер и като го разръчкам за да ги извадя и се спихва.После при печенето се надига,но не до размерите,които е стигнал преди "процедурата".

А аз да попитам с каква цел махате бъркалките преди да се е опекъл хляба?
- с цел да не ги нарежеш на филийки

- да не се нарушава външният вид когато ги вадиш от готов хляб
- всъщност за какво трябва и тях да ги печеш  newsm78

В инструкцията на моята машина пише, че бъркалката(една е моята) се маха след като извадите хляба с едно инструментче приложено към нея. Много странно ми се вижда да ръчкаш тестото, за да махаш бъркалките.

# 634
  • Варна
  • Мнения: 4 278
Хей я кажете как се прави хляб с такива големи дупки Simple Smile


бяло брашно с много глутен,суха мая Йоткер или турска,втасване във втасвател или фурната при температура от 40 до 50 градуса,слагам го да втасва и сетне го пека в дълбок йенски съд покрит с фолио по методиката на Ердинч ''рустик хляб'' с три месения две втасвания.Проблем за хубав хляб от каквото и да е бяло пшеничено брашно с много глутен няма.Всички стават, стига да нямат картофена болест или нещо друго.Проблема е с ръжените,пълнозърнести и други нискоглутенови.Трудно бухват,в много от случаите стават тежки плътни ''тухлички''.Да не говорим за ментетата , там е като кренвиршите и каймите ‘’от месо’’ по 3-4 лв. при цена на месото поне 8.Ечемика е 3 лв. ,а пшеницата 70 ст.На пазара има брашна и хлябове на цената на пшеничните.Аз се принуждавам да си купувам ечемик и да си го меля на робота.Тук по темите много е писано,но повече рецепти и малко технология.Как ги правят във Франция ,Германия или Скандинавия онези големи черни,вкусни,напукани и с дебела хрупкава кора хлябове???

# 635
  • Мнения: 2 126
В инструкцията на моята машина пише, че бъркалката(една е моята) се маха след като извадите хляба с едно инструментче приложено към нея. Много странно ми се вижда да ръчкаш тестото, за да махаш бъркалките.
Именно!Аз никога не вадя бъркалката.Е,отдавна престанах да пека в машината,защото ми се прецака остта и всичко се вади и изпада,а и печен във фруната хляб по ми харесва.Но преди като го правех изцяло в машината не вадех перката....В момента бъркам едно тесто от типово брашно с добавка маслини и семена.Ще видим какво ще изкарам накрая Laughing

# 636
  • София
  • Мнения: 3 664

                 Има и Мидеи с програма за самостоятелно програмиране и обикновенно това е последната програма!

Хм,при мен последната е bake, но нищо не пише в книжката за това newsm78

А аз да попитам с каква цел махате бъркалките преди да се е опекъл хляба?

Ми при мен са 2 бъркалки ,разположени по дължината и ако не ги махна няма да имам нито една цяла филия Peace
В тази връзка вчера ги махнах преди последното втасване,защото все пак превъртя няколко пъти тестото между 2ро и 3то втасване и си бухна екстра Laughing

# 637
  • Мнения: 2 752
И моята е с две бъркалки и свикнах да ги махам - не ми е естетично някак да няма една читава филия  Mr. Green

# 638
  • Мнения: 7 779
В инструкцията на моята машина пише, че бъркалката(една е моята) се маха след като извадите хляба с едно инструментче приложено към нея. Много странно ми се вижда да ръчкаш тестото, за да махаш бъркалките.
всичко е въпрос на желание все пак. за мен не е нормално в готов хляб да има чуждо тяло.  в машини от по-висок клас е предвидено бъркалките да се вадят автоматично от тестото.

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 14:53 от bongo_2007

# 639
  • Мнения: 51
В инструкцията на моята машина пише, че бъркалката(една е моята) се маха след като извадите хляба с едно инструментче приложено към нея. Много странно ми се вижда да ръчкаш тестото, за да махаш бъркалките.


а пък в моята машина, бъркалката преди последното втасване се скатава сама под хляба  newsm78

# 640
  • Мнения: 2 752
Супер! Ердинч, каква марка е твоята? Следващия път да си взема по-умна машина Simple Smile

# 641
  • Мнения: 1 884
Супер! Ердинч, каква марка е твоята? Следващия път да си взема по-умна машина Simple Smile

Като кликнеш върху снимката ,ще видиш и самата хлебопекарна. Аз тук такава не съм виждала. Уха , и цената си я бива. За 100 лв. на мойта си стоят бъркалките. Понякога ги вадя.

# 642
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 819
Здравейте,
от вчера и аз съм при вас с хлебопекарна  bowuu Донесоха ми втора употреба от Германия, марка Severin, супер запазена.За първи път ги чувам, но пък първият ни опит днес беше повече от успешен.Харесах си рецепта за френски хляб тук от форума и стана повече от страхотен.Всъщност опита беше на мъжът ми, явно той е по-голям мераклия от мен  Mr. Green . Само единствения недостатък е, че беше без книжка с упътване и се наложи да търся в нета, намерих на английски и се справихме.Ако някой има такава и има желание може да сподели изпитана рецепта на лични  Hug

# 643
  • Мнения: 7 779
Здравейте,
от вчера и аз съм при вас с хлебопекарна  bowuu Донесоха ми втора употреба от Германия, марка Severin, супер запазена.За първи път ги чувам, но пък първият ни опит днес беше повече от успешен.Харесах си рецепта за френски хляб тук от форума и стана повече от страхотен.Всъщност опита беше на мъжът ми, явно той е по-голям мераклия от мен  Mr. Green . Само единствения недостатък е, че беше без книжка с упътване и се наложи да търся в нета, намерих на английски и се справихме.Ако някой има такава и има желание може да сподели изпитана рецепта на лични  Hug
кой модел е Северин-а ?

# 644
  • Мнения: 2 126
всичко е въпрос на желание все пак. за мен не е нормално в готов хляб да има чуждо тяло.  в машини от по-висок клас е предвидено бъркалките да се вадят автоматично от тестото.
Oххх вече стана смешна тази дискусия Rolling Eyes Сякаш ще го сдъвчеш това желязо.... ooooh!

Да кажа за днешните ми типови хлебчета с маслини - супер станаха,да не повярваш.Тъкмо ги сложих да се пекат и след 15 минути работа на фурната тока изгасна,нямаше почти 2 часа.Аз не посмх да отварям фурната и се бях нагласила да ги хвърлям,защото няма как едно тесто дасе изпече за 15минути.Да,но не,извадих си ги перфектно изпечени и вкусни - не разбрах как стана.Единственоо да добрата ми фурна го оттдавам,много задържа топлината.И все пак не знам...

Общи условия

Активация на акаунт