Машина за хляб - 47 тема

  • 77 250
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 162
Здравейте ,много моля да ми препоръчате рецепта за хляб Грахам и също така имам въпрос .На колко дълга програма печете този хляб? До сега съм правила само бял хляб и имам 2- 3 несполучливи опита за Ръжен и Грахам .Бъркам някъде и аз не знам къде  newsm78 или в количеството мая или дължината на програмата ,а може би друго .
 

# 616
  • Мнения: 1 934
Вени-види, правя редовно ръжен или грахамов хляб, но не използвам цялостна програма, а първо използвам Месене с втасване и после го оставям още да втасва на спокойствие, докато реша, че е готов за печене и чак тогава набирам програмата за печене ръчно колко минути /от книжката гледам това/

Проблемите с черните хлябове наистина са много-първо никога не прави от 100% ръж, защото тя няма глутен и не може да втаса. Смеси най-добре ръжено, типово и грахам и се получава отличен резултат  Peace


Харесай си някоя рецепта и я пробвай така, както ти казах-не на програма за черен хляб, а поотделно двете операции.

# 617
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 162
Благодаря Кливия ,днес направих рецепта 1/1 бяло брашно  и грахам .Маята ми се стори много в рецептата 3 ч.л. ( 9 грама ) на 440 гр брашно .После програмата ми за пълнозърнест хляб е 3,45 мин.
Загря си сместа .Получи се идеално тесто първото втасване беше добре, после като премеси машинката не се надигна и на половината както беше.Резултата не ми хареса.Отгоре не хлътна хляба ,но и не стана както трябва . Ще пробвам докато се получи ... ще съм благодарна за точна рецепта все пак .
Рецептата е от темата за рецепти, ето я:
280мл.вода
25 гр.масло
220 гр.бяло брашно
220гр. грахам
1 ч.л. захар
2 ч.л.сол
3 ч.л. суха мая

# 618
  • София
  • Мнения: 3 664
Вчера правих пълнозърнест хляб в машинката като използвах 2:3 бяло към пълнозърнесто брашно,вода,мляко,овесени ядки-100гр и слънчогледови семки-програма whole wheat. Като цяло съм доволна от резултата,но ми се ронеше малко повече и филиите не бяха много стабилни.В началото доста мажеше под бъркалките ,но си стана перфектно тесто преди да почне да се пече и се беше надигнало много,но като бръкнах да извадя бъркалките ,поспадна и не си възстанови обема.

В тази връзка да питам как да процедирам с махането на бъркалките? Тамън се е надигнал супер и като го разръчкам за да ги извадя и се спихва.После при печенето се надига,но не до размерите,които е стигнал преди "процедурата".

# 619
  • Мнения: 7 779
Вчера правих пълнозърнест хляб в машинката като използвах 2:3 бяло към пълнозърнесто брашно,вода,мляко,овесени ядки-100гр и слънчогледови семки-програма whole wheat. Като цяло съм доволна от резултата,но ми се ронеше малко повече и филиите не бяха много стабилни.В началото доста мажеше под бъркалките ,но си стана перфектно тесто преди да почне да се пече и се беше надигнало много,но като бръкнах да извадя бъркалките ,поспадна и не си възстанови обема.

В тази връзка да питам как да процедирам с махането на бъркалките? Тамън се е надигнал супер и като го разръчкам за да ги извадя и се спихва.После при печенето се надига,но не до размерите,които е стигнал преди "процедурата".
вади ги след последното месене , а не след последното втасване.
 
след последното месене вадиш тестото и бъркалките , оформяш тестото и го връщаш в машината да си втасва на спокойствие. докато оформяш  капака на машината е затворен за да не избяга топлото  Laughing

# 620
  • София
  • Мнения: 3 664
И аз така си мислех,но не съм сигурна дали не превърта още веднъж тестото,защото имам 2 втасвания едно след друго преди печенето.

А дали има някакъв начин да "превъртиш" програмата до определен момент?Примерно с бутоните за време newsm78

# 621
  • Мнения: 7 779
И аз така си мислех,но не съм сигурна дали не превърта още веднъж тестото,защото имам 2 втасвания едно след друго преди печенето.

А дали има някакъв начин да "превъртиш" програмата до определен момент?Примерно с бутоните за време newsm78
програмата до определен момент не можеш да я превъртиш , но може да я прекъснеш по всяко време.
с бутоните за време обикновено  настройваш времето за печене

# 622
  • София
  • Мнения: 3 664
Благодаря !

# 623
  • Мнения: 7 779
в някои модели машини може да си програмираш продължителността на всеки етап от програмата.

# 624
  • София
  • Мнения: 3 664
На моята Мидеа, едва ли Mr. Green

# 625
  • Мнения: 8 552
На моята Мидеа, едва ли Mr. Green
                 Има и Мидеи с програма за самостоятелно програмиране и обикновенно това е последната програма!

# 626
  • Мнения: 4 363

В тази връзка да питам как да процедирам с махането на бъркалките? Тамън се е надигнал супер и като го разръчкам за да ги извадя и се спихва.После при печенето се надига,но не до размерите,които е стигнал преди "процедурата".

А аз да попитам с каква цел махате бъркалките преди да се е опекъл хляба?

# 627
  • Мнения: 7 779

В тази връзка да питам как да процедирам с махането на бъркалките? Тамън се е надигнал супер и като го разръчкам за да ги извадя и се спихва.После при печенето се надига,но не до размерите,които е стигнал преди "процедурата".

А аз да попитам с каква цел махате бъркалките преди да се е опекъл хляба?
- с цел да не ги нарежеш на филийки
- да не ги изхвърлиш когато изхвърляш несполучлив хляб
- да не се нарушава външният вид когато ги вадиш от готов хляб
- всъщност за какво трябва и тях да ги печеш  newsm78

# 628
  • Мнения: 3 242
Хей я кажете как се прави хляб с такива големи дупки Simple Smile

# 629
  • София
  • Мнения: 15 825
http://www.applepiepatispate.com/bread/peter-reinharts-french-bread/

Френския хляб е с големи шупли.

Общи условия

Активация на акаунт