Машина за хляб - 47 тема

  • 77 263
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Pazardzik, Pazardzhik, Bulgaria
  • Мнения: 3
Sasi6, гювеча ми е малко по голям от тенджерата на Ердинч и затова лесно го извадих/не изпълни целия гювеч/.  Ако тестото е повече много трудно ще се извади.Но трябва да се внимава с температурата и времето за печене - печката ме е на газ.

# 601
  • София
  • Мнения: 15 826
  Една бърза питка за здраве от мен днес.

# 602
  • Мнения: 119
Каква е разликата ако се пече със и без вентилатор и кое е за предпочитане при печене на хляб и хлебни изделия?  newsm78
Аз също съм си задавала тоя въпрос,но като че ли с вентилатор отдолу не се запича,остава бяло!
Последно пека с вентилатор,на долен реотан,180гр,като след 45мин се запича и отгоре.
Нека и други споделят опит-градуси,горен и долен реотан,с или без вентилатор.....

# 603
  • София
  • Мнения: 15 826
  Аз пека без вентилатор,да има време да си бухне и постепенно да се запече, на горен и долен реотан!Пека, зависи какво е, между 220 и 180 градуса.

# 604
  • Мнения: 119
на предварително загрята фурна ли или загрята  от втасването на ок.40-45гр

# 605
  • София
  • Мнения: 15 826
на предварително загрята фурна ли или загрята  от втасването на ок.40-45гр
Хляб в предварително загрята, питки слагам да си втасат на 50 и после засилвам на 170-180.

# 606
  • Мнения: 1 111
  Една бърза питка за здраве от мен днес.



много хубава питка и понеже е за здраве та се замислих- днес да не е някакъв празник newsm78

а каква беше разликата в типа на брашната,че ме мързи да ровя из нета...

# 607
  • Мнения: 224
  Една бърза питка за здраве от мен днес.


много хубава питка и понеже е за здраве та се замислих- днес да не е някакъв празник newsm78

а каква беше разликата в типа на брашната,че ме мързи да ровя из нета...

Много общ въпрос, но принципно разликата между бяло и черно брашно е % на пепелното съдържание и трици

# 608
  • Мнения: 128
Да ви споделя днешния експеримент.Не че кой знае какво,но аз съвсем скоро се оправих с основната рецепта все пак! Laughing
Днес заместих  около 100г. от брашното със овесени трици и пшеничен зародиш.Много добре се получи!

# 609
  • Мнения: 1 111

а каква беше разликата в типа на брашната,че ме мързи да ровя из нета...

Много общ въпрос, но принципно разликата между бяло и черно брашно е % на пепелното съдържание и трици

Имах предвид разликата в брашното тип 500,тип 750 и т.н.  - какво значеха цифрите...

# 610
  • Мнения: 1 934
750 е типово. Колкото повече нараства цифрата, толкова по-грубо е брашното. И обратното-450 е най-финото, което поне аз съм виждала на бг пазара.

# 611
  • Мнения: 3
Лично аз имам такава машина ползвала съм я няколко пъти като цяло не съм доволна от нея Simple Smile

# 612
  • Мнения: 7 779
750 е типово. Колкото повече нараства цифрата, толкова по-грубо е брашното. И обратното-450 е най-финото, което поне аз съм виждала на бг пазара.
мисля че в Кауфланд съм виждал и купувал тип 350 от велико търновската мелница

# 613
  • Мнения: 224
Лично аз имам такава машина ползвала съм я няколко пъти като цяло не съм доволна от нея Simple Smile
Ако ни кажеш малко повече защо точно не си доволна можем и да променим това

# 614
  • Мнения: 194
Търся Инструкции за употреба за Хлебопекарна  NEO BM 201

Моля който има такава да ми пише на лични!
Предварително Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт