Машина за хляб - 47 тема

• 77 224
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Да попитам за козунака-препоръчвате да се пуска на програма за френски хляб.В книжката на моята машина тази програма е 3:30ч.,но описанието е че не е подходяща за хляб в който има мляко,масло или маргарин.А аз искам и да изпека в машината.Мога ли да я използвам?

# 106
  • София
  Козунак в машина става сбит, не ,че не става за ядене, но не е и козунак.Измеси си го, да си втаса там и си го изпечи във фурната.

# 107
Аз имам програма за козунак и използвам нея, а не тази за френски хляб. Досега не съм имала провал  Peace

За сладкото - щом се налага да доварявате на котлона защо направо не си го направите на котлона? Не е кой знае каква философия да се направи едно сладко. Аз не бих рискувала да правя сладко или мармалад в хлебопекарната, въпреки че имам програма за това. Един път вече ми се наложи да сменям казанчето и втори път не искам да чакам 10 дена и да ядем купешки хляб. Хлебопекарната я ползвам основно за хляб и тесто. Правих кекс и шарлота, но се убедих, че по лесно и бързо ми е да ги правя във фурната.

# 108
  • Перник
За сладкото - щом се налага да доварявате на котлона защо направо не си го направите на котлона?

Защото исках да пробвам  Grinning

# 109
  • Горна Оряховица
Днес пробвах да направя Гръцки хляб с маслини.Малко нагодих рецептата за хлебопекарната,но резултата ми хареса.Следващият път ще увелича малко грамажа на маслините и лука(според моя вкус).
http://vania772.snimka.bg/cooking/hlebopekarnata.695811.28138598

# 110
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.msg9445992#msg9445992

Вижте тази рецепта за багети.

Искам по нея да направя хляб. Грамажа ще е 1250 .
Трябва ли според вас да намаля или да увелича грамажа на продуктите ?

# 111
Останах с убеждението,че не марката и цената са водещи при избора.В мен изникнаха 2 въпроса-колко от значение е мощността?(защото четох прекрасни отзиви за 480 ватовите и за 900 ватовите) и колко от значение е дали е с 1 бъркалка или2?

Ползвам две машини - едната е с 2 бъркалки и уж мощна (Мулинекс 5000), а другата с 1 бъркалка и по-немощна  Grinning (Панасоник SD-257), но повече харесвам втората. Марката е водеща (според моя опит). Купи ли си вече?

П.П. Относително е дали скъпата машина е по-добра. Мулинекс 5003 беше скъпа, но ми се развали на третия ден, Панасоник също е скъпа, но съм много доволна от нея. Чета, че има евтини машинки, които вършат прекрасна работа, както и че има такива, които не пекат добре.

Все още не съм купила.Не мога да реша каква да е затова се допитвам и чета форумите и всички блогове.Все пак няма да я ползвам една седмица и искам да съм сигурна,че ще направя най-правилния избор.http://sitekreator.bg/cook/hlebopekarni.html -тук пише и за броя нагреватели  newsm78 ...и съвсем се "удавих" в "морето" от информация.Вчера гледах една "Мидея"нещо 25 имаше в номера на модела,но не се реших да я купя.Но до няколко дни ще взема Thinking

Аз съм с  Midea  EHD25AD и съм много доволна ..пу пу,  да не си я урчасам  Wink
Също като теб исках да направя правилния избор и си избрах машинка от среден клас, нормална цена и нещата се получават много вкусни   chef.   

# 112
събери общия грамаж на продуктите. ако ти е по-малък от 1250 ще трябва да добавиш.
всъщност какво те притеснява грамажа  newsm78 дори и да е по-малко машината пак ще се справи.

# 113
              Запис ....... и отивам да чета!Нали пак съм новак  Mr. Green След като първата ми машина сдаде багажа още на второто месене чаааааак сега се спрях на модел и купих ....... и дано имам късмет! Peace

# 114

А когато правиш хляб на този грамаж, колко е брашното в рецептите? Спокойно можеш да опиташ хляб по рецептата за батеги, без да променяш нищо. Разликата в продължителността на програмите е във времето за печене (при различните грамажи, имам предвид).

Запис ....... и отивам да чета!Нали пак съм новак  Mr. Green След като първата ми машина сдаде багажа още на второто месене чаааааак сега се спрях на модел и купих ....... и дано имам късмет! Peace

Първата не е ли била в гаранция? А каква марка е новата ти машинка? Със здраве да си я ползваш!

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 23:19 от Анонимен

# 115
                 alys,първата беше в гаранция и я върнах в магазина и понеже нямаше същия модел ми върнаха парите!От тогава ....мъъъъъкаааа......каквото и да ми предложат задавам куп въпроси и....накрая нищо не купувам. Laughing Четох,четох за машините ,ама то май само с четене не става и все повече се обърквах и се чудех какво да купя.Преди няколко дена отидох за лаптоп и.........се върнах с машинката. Laughing Купих ето това:
http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/bread-maker?c=312793
                Като цена е поносимо,като характеристики ме устройва,има и програма ,която сам задаваш параметрите и....дано излезе добра ! Mr. Green
                 Вчера пуснах хлебче 1 кг на базова програма и стана без проблем.Не успях да го снимам,че го ометохме още преди да му се порадваме. Laughing Днес вече съм приготвила рецептата на селския хляб на Ердинч!

PS.Сега забелязах,че има разлики в параметрите дадени в линка и в документите на машината.Първо - по-мощна е и има възможности за грамаж на хляба от 500 гр до 1400 .Може би е вариант на показаната от мен,но поне външно изглежда така! Laughing

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 08:56 от Didia

# 116
                               Като цена е поносимо,като характеристики ме устройва,има и програма ,която сам задаваш параметрите и....дано излезе добра ! Mr. Green

Дано си доволна и да ти пече само вкусни хлебчета! Simple Smile Може да  споделиш дали е безшумна (само за протокола).

# 117
Може да  споделиш дали е безшумна (само за протокола).

Абсолютно безшумна и по сто пъти поглеждам дали работи,че изобщо не я чувам.Кухнята,трапезарията и хола са ми без преградни стени.Само бара и стената с камината ме отделят от машината.Виж сигналите ги чувам без грешка. Laughing
             Току що извадих едно френско хлебче.Стана супер като изпичане и вкус ,нооооо май маята от рецептата ми е мъъъъничко в повече.За малко тестото да опре в прозорчето. Mr. Green
             Сега се ориентирам към изпитаните ви рецепти и най-вече към количеството на съставките.Имам усещането,че рецептите от книжките не са изпипани и им трябват корекции.

# 118
  • София
Да почерпя с едни баничко-тутманичета, парят, парят.Дидиа, аз моята през две две врати я чувам как работи, ама добре,че се чува,че това  лято на два пъти я забравям и ми прелива тестото.

# 119
                 Тайна, и аз предишната я чувах , но тази ме изненада  Laughing В началото си помислих,че е спряла и.......паника ме обзе да не би пак да не съм улучила.До сега с битовата техника имам страхотен късмет /пу,пу да не я урочасам  Laughing/ единствено хлебопекарната ми изигра номер и дано с тази нямам проблем!

Общи условия

Активация на акаунт