Машина за хляб - 47 тема

• 77 465
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
# 346
Да се похваля, вече и аз си имам хлебопекарна  Party И да благодаря на всички, които споделят опит и рецепти тук: благодарение на вас от първия път хлябовете ми са страхотни! От миналия петък правя поне 1 хляб на ден, всеки път по различна рецепта от темата, и всеки път резултата е фантастичен  Grinning Единствения недостатък, за който не бях подготвена е, че 1 хляб понякога не стига  Joy

# 347
  • Sofia
Miss Wildrose, честита хлебопекарна! Със здраве да си я ползваш! Много хлябове да изпечеш и да споделяш опит тук с нас.

# 348
Здравейте! Да се оплача.. Все не ми се получава черния хляб. Белите стават супер,а черния тежък,сбит и недопечен с дупка в горната част. Трябваше да го снимам, ама хич ме няма в качването на снимки.
Ако има значение, снощния беше с отложен старт. Рецепта-2 мерителни чашки по-200гр. грахам,1 чашка бяло брашно, 280мл.(около..) вода,1 пакетче(за кафе)захар,1 пак. суха мая, 2 с.л. зехтин.
Дайте идея как да го правя, че да стане свестен!

# 349
Маята ти е много и хляба превтасва . Направи го с 280 мл вода, 200гр грахам и 250 гр бяло брашно, сложи 2 сл олио, 3гр мая от пакетчето, 5гр захар и 7гр сол . Би трябвало да се получи. И все пак си наблюдавай тестото, не трябва да е твърда топката, че на грахама му трябва повече влага при втасването. Ако има нужда сложи 1 сл кисело мляко. Но не бързай с добавянето на брашно или мляко, изчакай го 10 мин да се меси и тогава вземи решение какво да правиш.

# 350
Ами,аз го правих по тази рецепта
Черен хляб  (2 lb)
1 + 1/4 cup Вода
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
2 cup Брашно от типа "Whole Weat Flour" (черно брашно)
1 + 2/3 cup Брашно тип бяло
1 + 1/2 чаена лъжичка мая
 Сипвате водата в съда на Бредмейкъра, добавяте захарта и солта. Насипвате брашното отгоре върху водата като се стремите да покриете изцяло водата.
Последно слагате маята, като внимавате водата и маята да не влизат в контакт
Брашното трябва да се насипе като слой отгоре върху водата и да изолира маята от водата!!!
Поставете да се пече на програма "Grain".
Ако нямате такава програма сложете на програмата която е предвидена за печене на черен хляб.

И брашното в нея е даже повече отколкото слагам аз. Маята ми явно е повече. Май трябва да си купя везна...
Мама Тин,ще пробвам както казваш ти,ама как ще измеря тези количества не знам.
Благодаря за съветите!

# 351
sasi6, за меренето си е необходима везна, а за малките количества е удобна мерителната лъжичка към хлебопекарната (за сухата мая, солта и захарта). Половинката ме накара да напиша рецептите за хляб само в грамове, за да му било по-удобно, но веднъж беше сложил тройно количество сол (просто се изсипало от пакета повече Simple Smile) и по телефона се обяснявахме как да раздели тестото на 3 части и от всяка част да замеси в машината ново тесто за хляб (то бяха сметки.... ха-ха, ама беше през зимата и уползотворихме тестото).

# 352
  • Горна Оряховица
Здравейте отново.От както взехме хлебопекарната хляб не сме си купували.Пробвах много рецепти,но в къщи ни допадна най-много хляб за сандвичи и само него си правим.Пробвах козунак изцяло в машинката(и печенето)-получи се много хубав,но не можах да го снимам-толкова бързо го изядоха мъжете Laughing.Тестото за пица ни се получава бързо и идеално....качили сме вече по някой килограм всички....то козуначени кифлички ли не бяха,то питки със сирене и колбас и какви ли не тестени вкусотии.Сега търся изпробвана рецепта за ръжен хляб.Ако някой има да помага(за 1.00 кг или 1.250 кг)

# 353
  • София

Кифлите от тази вечер, сладки, и кифлите от снощи, с кренвирши.

# 354
Тайна,направо ми се доядоха! Давай рецептите!

# 355
  • София
Тайна,направо ми се доядоха! Давай рецептите!
Нямат рецепти, слагам каквото се сетя. EmbarassedЕкспериментите ми са най-успешните произведения. Като правя нещо по повод или по рецепта, все не става както искам.

# 356
Е някой жокер все пак,като за невежа човек?

# 357
Саши, правиш си едно пухкаво и хубаво тесто от бяло брашно, прясно мляко, мая, сол, втасва в машината, вадиш го, оформяш го на киглички със или без пълнеж, оставяш да втасат втори път, мажеш с жълтък разбит  малко прясно мляко или олио и ръсиш отгоре с ким, сусам, захар, челебитка, каквото се сетиш и печеш на 170 гр без вентилатор Peace

# 358
  • София
Е някой жокер все пак,като за невежа човек?
Солените са си с тесто за хляб, с мая, сладките от същото тесто +  яйце и няколко супени лъжици захар. И двата вида мазах с жълтък , на сладките поръсих и захар и маково семе.

# 359
Много ви благодаря!   bouquet В събота ще ги направя ! И един тъп въпрос,ама ще го задам все пак Embarassed Как  се оформят първите кифлички?

Общи условия

Активация на акаунт