Машина за хляб - 47 тема

  • 77 383
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 51
Дайте идея за някакъв по-интересен хляб, който ще върви със средиземноморска кухня (риби, скариди и разни такива)?  newsm78

тука има една дума, на която точния и превод е така: черният хляб е за рибата достойна, а белият хляб е за месото достойно.

Киселият вкус характерен за черния/пълнозърнестия хляб, върви много добре с риба и подобни.

Също така тука край черноморието царевичния хляб е за предпочитане със каквато да е риба, струва си да се опита.

аз пък предпочитам трабзон хляб със риба, полупълнозърнест е, и непременно със хрупкава кора требе да е  ooooh!


 Hug

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 17:11 от Ердинч

# 481
  • Мнения: 34
Здравейте!Свкърва ми си взе този модел хлебопекарна
http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/bread-maker?c=347045
и досега има 5 неуспешни опита за хляб.Става твърд като камък,сбит и неизпечен.Прави по рецепти от книжката.Ако някой има този модел нека да сподели изпитана рецепта да опитаме.

# 482
  • София
  • Мнения: 15 828
Здравейте!Свкърва ми си взе този модел хлебопекарна
http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/bread-maker?c=347045
и досега има 5 неуспешни опита за хляб.Става твърд като камък,сбит и неизпечен.Прави по рецепти от книжката.Ако някой има този модел нека да сподели изпитана рецепта да опитаме.
Да види в темата с рецепти за машина за хляб, има много изпитани.Да не забравя да слага мая, иначе не виждам как ще остане твърд, сбит и неизпечен.Или допуска някаква грешка с програмите.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

Линка се намира и на първата страница на всяка тема за машини за хляб.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 18:59 от Тайна

# 483
  • Мнения: 7 779
Здравейте!Свкърва ми си взе този модел хлебопекарна
http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/bread-maker?c=347045
и досега има 5 неуспешни опита за хляб.Става твърд като камък,сбит и неизпечен.Прави по рецепти от книжката.Ако някой има този модел нека да сподели изпитана рецепта да опитаме.
да използва рецептите за ориентир , а да се ръководи от тестото. то "казва" какво да се прави.
за твърд и сбит може и да му е малко течността. за неизпечен по съм склонен да се съмнявам в машината. пробвано ли е да се зададе на най-силно препечена коричка ?

# 484
  • Мнения: 2 126
Maй направих един гаф Embarassed Сложих морска сол на хляба,който замесих (амбицира ме рецептата на ердинч за хляб трабзон и тя нали е   едра сол Rolling Eyes) и ега слушам че тропка тестото по машината Joy Дали ще се стопи тая сол или трябваше аз да я стопя предварително newsm78

# 485
  • Мнения: 7 779
Maй направих един гаф Embarassed Сложих морска сол на хляба,който замесих (амбицира ме рецептата на ердинч за хляб трабзон и тя нали е   едра сол Rolling Eyes) и ега слушам че тропка тестото по машината Joy Дали ще се стопи тая сол или трябваше аз да я стопя предварително newsm78
не можеш да я извадиш , така че .....  най-много да ти надраска контейнера.
после докладвай

# 486
  • Мнения: 51
Maй направих един гаф Embarassed Сложих морска сол на хляба,който замесих (амбицира ме рецептата на ердинч за хляб трабзон и тя нали е   едра сол Rolling Eyes) и ега слушам че тропка тестото по машината Joy Дали ще се стопи тая сол или трябваше аз да я стопя предварително newsm78

смляна требе да е, ако слагате едра сол би трябва предварително да се разтвори във част от количеството вода, иначе има вероятност/опастност да си надраскате казанчето

редактирах я рецептата и останалите със морска сол също

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 16:02 от Ердинч

# 487
  • Мнения: 2 126
Няма поражения,а хляба се получи перфектен:)

# 488
  • Мнения: 1 934
Мммм, Ердинч, трабзон екмек е просто неповторим  Simple Smile

Миналото лято купихме такъв огромен самун от Одрин-не знам колко кг беше, но наистина такъв огромен хляб не бях виждала наживо.

Значи тази коричка отгоре се получава от влажността във фурната, така ли? Не ми е ясно как да прехвърля вече втасалия хляб в сгорещената фурна.


Тайна, пиши, моля те, как ти прехвърляш хляба във фурната и с какво режеш нарезите отгоре?   bouquet

# 489
  • София
  • Мнения: 15 828
    Кливия, не гледай,че изглеждат големи на снимките, общо стават около 980,1000 грама двата.Аз лично нямам специална лопатка, имам една широка пластмасова шпакла за торти, с нея гребвам хляба от едната страна, а с другата ръка го придържам отстрани и слагам на плочката.Отгоре го нарязвам с много остър нож.И с бръснарско ножче става.Режа много леко и точно преди да ги сложа във фурната.

Нещо подобно е, за мазане на торти.Има и метални, но още не съм си купила.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 14:48 от Тайна

# 490
  • Мнения: 1 934
И още един въпрос за рязането-под ъгъл ли режеш или не?

# 491
  • София
  • Мнения: 15 828
И още един въпрос за рязането-под ъгъл ли режеш или не?
Не разбирам въпроса, под какъв ъгъл?

# 492
  • Мнения: 51
   Кливия, не гледай,че изглеждат големи на снимките, общо стават около 980,1000 грама двата.

а тука трабзон хляба го правят до и над 3кг.

   

 също така има и гигантски хляб като тия долу на снимката, даже и още по големи

      



# 493
  • Мнения: 4 367
Ердинч,хареса ми тази рецепта " Тутманикът на Ердинч"  и бих я направила утре за закуска,но искам да те питам няколко неща.
Нямам прясно мляко, дали ще стане постно,ако го заменя с вода или айран(с кое е по-добре)?
Колко "жива"мая отговаря на 7гр. суха?
Мога ли да включа програмата за месене с отлижен старт,при положение, че има яйце в рецептата,но пък времето нощем хладно и температурата през нощта е 7-9 градуса?

# 494
  • Мнения: 51
Нямам прясно мляко, дали ще стане постно,ако го заменя с вода или айран(с кое е по-добре)?

мисля че няма да е проблем, но били обяснила каква е разликата между постното и прясното  newsm78

също така мисля че може и със вода и айрян

сподели моля после и резултата  Hug


Цитат
Колко "жива"мая отговаря на 7гр. суха?

за по лесно умножи сухата със 2, значи 14гр.

Цитат
Мога ли да включа програмата за месене с отлижен старт,при положение, че има яйце в рецептата,но пък времето нощем хладно и температурата през нощта е 7-9 градуса?

аз не бих рискувал даже със сирене и мляко, камо ли със яйце, отложения старт го ползвайте само за изпитани и по прости рецепти(вода,сол,мая,брашно)

 Hug

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 20:54 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт