Машина за хляб - 47 тема

• 77 376
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Сложих да се меси тесто за черен хляб и мисля да го пека после във фурната. Нямам плоча, в тава ли да го пека или върху обърната тава и как да го оформя? Мисля да разделя тестото на 2 хлебчета,добре ли е?

# 541
Ако имаш теракотена плочка, печи върху нея. Също така става в правоъгълни формички за кекс.

# 542
Нямам. Само тави.

# 543
Еми тогава в тава, раздели ги с домакинска хартия за печене .И според мен тестото ти не трябва да е много меко, за да не се разлеят хлебчетата.

# 544
mama Tin,благодаря!  bouquet Разделих тестото на 2,като сложих всяко легнало в хартия за печене и в тавата. Едното хлебче нарязах,другото не. Станаха чудесни -хем красиви,хем вкусни. Харесха ми много повече отколкото печени в машината. Наистина във фурна става по-вкусно,ще пека пак.

# 545
Да споделя резултата:
С поправките на Ердинч към рецептата,нещата се получиха.Мисля ,че имаше още какво да се желае,защото хляба ми в миналото е ставал още по-бухнал,но за сега това е едно добро начало.
Благодаря,Ердинч!Благодаря на всички ,които дадоха мнение за проблема ми!

# 546
Днешния хляб печен във фурната много ни хареса,но беше малък- с 500гр. брашно. Какво максимално количество може да се замеси в машината без печене и бихте ли ми дали пропорции?
 Дали ще стане с двойна доза или няма да може да се омеси и втаса? Машината ми е Нео с една перка и програма за малък и голям хляб.

# 547
Според мен няма да може да се омеси добре, а и може да претовариш машинката

# 548
Днешния хляб печен във фурната много ни хареса,но беше малък- с 500гр. брашно. Какво максимално количество може да се замеси в машината без печене и бихте ли ми дали пропорции?
 Дали ще стане с двойна доза или няма да може да се омеси и втаса? Машината ми е Нео с една перка и програма за малък и голям хляб.
за колко грама ти е машината ?

# 549
За Нео не знам, но с Мулинекс 5000 може да се меси тесто, в което има до 900 г брашно, а с Панасоник до 600. В книжката към машината трябва да пише.

# 550
Големия хляб е даден 900гр.

# 551
  • Перник
Да се похваля, че най-после си получих новия контейнер за хлебопекарната - след точно 15 дни чакане и срещи 39 лв. (с бъркалка). Обаче си купих от френската мая от Била - САФ инстант - ееее, това чудо ми прави хляба огромен - опира в капака на машината и се налага после да го допичам във фурната.  Rolling Eyes А и брашното, което купувам напоследък е хубаво - бяло и бухващо, и съчетанието му с маята е уникално. Брашното е на Добруджански хляб, 1лв./кг.

# 552
Сега ми напомни да се оплача вече 2 месеца нямам правоъгълен контейнер, ползвам овалният. От сервиза на Горение ми бяха изгубили някак си поръчката и когато се обадих да проверя какво става ас нея те ми казват "Ами вас ви няма в системата" #Cussing out пуснах 2-ра поръчка и все още съм в очакване  #Crazy

# 553
Днес пекох хляб, и стана добре. Явно проблема е бил в количеството брашно.
SvetlaK мерси за инфото за френската мая. Много я харесвам. Ако има някъде на едро да си я купувам, ще бъде екстра.

# 554
Големия хляб е даден 900гр.
това е отговорът  на твоя въпрос.  Laughing
само да уточним ,че това е грамажа на всичките продукти , а не само на брашното.

Общи условия

Активация на акаунт