Кафене на езиколюбителите - 2

• 18 698
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Мерси за репортажа.   bouquet

# 436
  • Пазете Гор
Чесънът ухае дважди по-силно и трижди по-дълго, ако го наричате чешнЬОв. Признак на стил е ако произнасяйки тази дума замъглите леко "е" .

# 437
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Плувците се витамизират... Не е ли витаминизират или по-скоро като участват в маратон, пият напитки с витамини Thinking

Ако може да се вярва на google, to vitamise = to blend. Идва от търговското име на определен вид блендер (пасатор) "vitamiser". Тоест, плувците се пасират. Знам ли какво имат предвид? Пасирани плувци?

аз като камилчето от вица  Blush да не са искали да кажат "витализират"? че тия коментатори вече никой не знае какво казват и какво са искали да кажат  Rolling Eyes

и нещо от нашия си форум  
Цитат

...Майчината любов е вътре в Y хромозомата...

а де!

# 438
  • в сърцето на един мъж...
Мне, даваха маратона с Петър Стойчев и един от плувците си пиеше, плувайки портокалово сокче и обяснението на нашия коментатор беше това hahaha

# 439
Плувците се витамизират... Не е ли витаминизират или по-скоро като участват в маратон, пият напитки с витамини Thinking

и нещо от нашия си форум  
Цитат

а де!
Да не е шега?

# 440
Цитат

Аха, но в Х-хромозомите никва я няма. Сигурно защото жените сме кучки.  hahaha

Бих искала да поставя на обсъждане фразите, съдържащи 'улитмативен', ама не за искания, а за песни, примерно. "Ултимативен хит" нормално ли трябва да звучи? Щото на мен не ми. Thinking

# 441
  • София
ама разбира се, че нормално трябва да ти звучи.
Ето например песента Дим да ме няма е такъв - поставя ултиматум: или изчезваш или ти чупя кокалите.

Добро утро!

тази нощ цялата сънувах художествена гимнастика... кво точно обаче идея си нямам  Crossing Arms
със сигурност, с моите телеса, не съм била от гимнастичките.

# 442
оДговарям немедленНо Hug
аПЦелУтно правилно е да се използва ултимативен, в значението му на абсолютен, но само в комбинация с витамизира, вместо витализира/витаминизира и бианален Wink него го разбрахте.
тогава и У хромозомата на жените  Laughing ще расте и се размножава от доволство и плезир  Hug

а сериозно, това заместване на български, английски и всякакви думи с подобнозвучащи, но с друг смисъл (основно от незнание  Tired ) ме докарва до тиха и не дотам тиха лудост  Tired

# 443
И мен, ДобриTwisted Evil

# 444
  • София
плезир на мен ми звучи като десерт от моето детство... никакви хромозоми не могат да се размножат от него... иначе ултимативен хит на английски по МТV звучи така, както трябва. но по Планета... е странно!

# 445
ване, а каква е разликата, на български, между ултимативен тон и ултимативен хит?  Confused че второто май никъде го няма, освен в устата на някоя мъжко/женска псевдо-новинарска особа.

Wink а докато ние нежно хлипаме, някой още дреме в захарно розовото сепаренце  Laughing

# 446
  • София
ми има го по телевизия Планета, но там не се славят с познаване на езици и наличие на стил/смисъл в изказа. поне аз там го чух преди много години... сега да не влети някоя защитничка на фолк - певиците да обяснява колко са ЕнтЕ легЕнтни щот са чели Куельо.

# 447
Едва ли.  Mr. Green

# 448
  • в сърцето на един мъж...
Цитат
Дъбстеп ремикс на „Притури се планината” е част от траклиста на официалния саундтрак на летния хит „Step Up: Revolution”. Това е поредния път, когато чуждестранни оценяват българската народна музика. Трябва да се отбележи, че в този й вариант песента е почти неузнаваема, но когато красивият балкански глас вземе превес, веднага разбираме, че слушаме българска мелодия

Сууупер текст, просто Rolling Eyes

# 449
не мога да не споделя  Laughing
минаваме със синчето близо до басейна и той се сеща за нещо, което е видял ден-два по-рано: "Мамо, и точно ей тук имаше една крава и тя яде и ака. Навежда се да яде и ака, навежда се - ака, общинска фабрика за ако!"  Crazy

след обмисляне на информацията стигам до извода, че думата, която е искал да каже е същинска  Crazy той потвърди. Замислям се, че и общинска е почти вярно Wink защото точно общината не си върши работата.

за разлика от Планетяните  Laughing той има време да се научи Wink на пет е  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт