Кафене на езиколюбителите - 2

• 18 533
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Мчи що не викна "Алелуя!" тогаз?  hahaha

# 181
  • гр. София
Щот мама ме е учила, че е невъзпитано да се вика на обществени места  Mr. Green

# 182
  • n/a
Сега го изгледах/изслушах ... Йесссс! (З?)

Боди формъра върви след антицелулитните масажи (май). Ма то ти е пред очите, в дъното на страницата ... Аз по-скоро ще се навия на мозъкЗ формър ..., но не предлагат  Mr. Green В Канада, може би ...  

Вай, антицелулитните били маски, а не масажи. А туй пък що ще рече?

Отварям лична серия: "Лингвистично наследие" ... В тази рубрика ще се проследява езиковото израстване на хлапето ми. Да ви кажа, тая работа е адски забавна, не съм и подозирала. Както кърменето едно време се оказа за мен едно откровение, така и езиковите перипетии са една приказка без край. Поне в нашия случай ... Снощи, чедото ненагледно, ми споделя (чете на Юлка книгата): Мамо, аз като прочетох думата "кекс" преди малко, знаеш ли за какво си помислих?" Мама, естествено, отхвърля със замах първата полазила я мисъл, но ... " За секс, мамо, за секс. А като не искаме да казваме "секс", предлагам да казваме "сек"..." Бас и лайката!

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 12:22 от Лоана

# 183
Хохохо, не ти е скучно, определено.

Пях си лайката, пях си.  Mr. Green

# 184
  • n/a
Аз щото съм с музикална недостатъчност, го чувам с бас, но щом си рекла Simple Smile
Втори дубъл: Пях си лайкатаааа!

На тези езиколюбителки, които са с деца невръстни, силно препоръчвам книгата "Езиковият инстинкт". Тя беше четивото, което ме настрои към магията на езиковото порастване на децата. Как създават думи, подчинени на общите граматични правила, как включват нови думи и им правят тест-драйв ... Разкошно е и си струва да се наблюдава с широко отворени уши  Laughing

# 185
Мерси, ще я потърся.

А, щом го чуваш с бас, няма лошо, ама нали разбираш, думата създава едни мръснишки асоциации.  Laughing

# 186
  • n/a
От личната рубрика. Снощи. Търси се името на професията, дето караш такси.
Минава се през "таксимьор" (нещо като гримьор), "таксист" (нещо като багерист) ...
Добре че тати подсети, че се казва "таксиджия" (нещо като ракиджия, вероятно)  Mr. Green

Нова дума, но не е родена по нашенско: "брандал/и". Научих я от статия. Получена е в резултат на съешаване на "бранд" и "вандали". Нещо като просуматора, нещо като онези хакери ... дето не ги помня точно как се именоваха.

Аха, и от другата ми постоянна рубрика ...
Цитат
В отговор на това в туитър започнаха да валят предложения за слоуган. Сред най-интересните са: "Карта Карл Маркс - защото кредитът е опиум за народите", "Карл Маркс Мастъркард - когато не ви стига Капиталът".
Слоуган? Или слоган? Или ...

Айде пак ...
Цитат
Неотдавна фехтувачката Мариел Загунис

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 13:01 от Лоана

# 187
Като сме на семейна тематика, а е и обедно време, нося ви нещо безценноMr. Green

# 188
  • София
Като сме на семейна тематика, а е и обедно време, нося ви нещо безценноMr. Green
Ревнах от смях, разбирате ли?  Joy Joy Joy

# 189

И аз така, Атти, и аз.

Колко заблудена съм била досега!

# 190
  • гр. София
Никииииии,

Joy Joy Joy Joy

Рънътъ (в частност бобът) праи бурбътъ  Mr. Green

# 191
  • Казанлък of all places
Майко на моите майки!  omm omm

# 192
  • n/a
Не си спомням дали съм споделяла една много любима думичка. Отвъдморска,
с дъх на интелектуална недостатъчност. И тя еееее "коуч". Особено приятна
атмосфера създава и "коучинг". Дочух я преди немалко години, в България
още не се беше появила. От тогава ми е афродизиак на мозъкЗ. По-точно
обраното на афродизиак.

Обаче съм от стомана, статията не изтръгна и една усмивка. Може би щото
правя хубав боб? Не знам, и за мен е загадка ...

# 193
  • гр. София
Не си спомням дали съм споделяла една много любима думичка. Отвъдморска,
с дъх на интелектуална недостатъчност. И тя еееее "коуч". Особено приятна
атмосфера създава и "коучинг".

Бррр, тая дума ми скръцна като песъчинка по зъбите  Crazy
Независимо от наличието на буквата "У", ми звучи като нещо, свързано с животновъдството  Laughing

Редактирам се:
Хубава работа, значи! Ма много хубава! Какво сте правили снощи в пиЯно бара?! Коя от вас се разпознава:
Скрит текст:
Ей на, пишат днес вестниците!
Излагация!  ooooh!

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 14:42 от Зимна роза

# 194
  • КиТ
Прочухме се,много се радвам,химна предложен от Пуци баш ни пасва,така че съм за  Wink Peace

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532smile3532 smile3532 smile3532

Умрях от смях  Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт