давате ли на лекаря?

• 13 036
  • 191
  •   1
Отговори
# 135
Ти наистина ли ще се оставиш в ръцете на лекар, който е готов да жертва живота и здравето ти, ако не му дадеш?

# 136
Ти наистина ли ще се оставиш в ръцете на лекар, който е готов да жертва живота и здравето ти, ако не му дадеш?

О, не – то като ножа е опрял до кокала, на легло съм или ми трябва спешна операция – ще тръгна да си търся нов неподкупен лекар.

# 137
Давам им.....да ме преглеждат и потребителска такса давам Crazy Давала съм и сериозни суми срещу което съм получавала фактура с касова бележка!

# 138
Чакаш да ти поискат или превантивно си даваш, защото си напълно убедена, че няма лекар, който да се погрижи за живота и здравето ти ако не му дадеш?

# 139
А представяш ли си, лекаря да си свърши работата, колкото е БГ заплатата му (т.е. недостатъчно, колкото-толкова)? А мислиш ли, че като не му дадеш пари, той няма да намери начин да си ги вземе за твоя сметка, но от друг източник? Като не даваш ти, ще му даде фармацевтичната фирма, чиито лекарства или материали ще използва за твоето лечение, въпреки че не са нужни или има по-евтини варианти.
Единствения начин, да се нормализират нещата — заплатата на лекаря и качеството на лечението, е развиване на здравното осигуряване с частни здравни каси и застраховане на здравето, да има конкуренция, а не сегашния монопол.

# 140
Ти така ли си вършиш работата - за толкоз пари, толкоз?
Моя опит показва, че хората, които работят така и за много пари пак не могат да работят по-добре.
Отговорите в темата са достатъчно красноречиви и отговарят на въпроса - защо българските лекари са корумпирани. Корумпирани са, защото пациентите ги правят такива.

Колкото до заплатите - да, ниски са и трябва да взимат много повече. Но не за сметка на пациентите. Защото и на пациентите заплатите са ниски, защото и те живеят в същата тази България и техния труд не е оценяван така, както в други държави.

# 141

Вероятно заради общата кауза препоръчваш да не дадеш, когато знаеш - че от това зависи живота и здравето ти? Прекрасно...ама аз на такава саможе,тва не съм готова

И аз така.
 В интерес на истината, има и случаи, в които сме получавали и прекрасно отношение и без да даваме нищо.
 И въобще се водя по това какъв специалист е лекаря, според препоръки и сведения ат очевидци, а не от това, неподкупен ли е, или не.
 По моите наблюдения няма взаимна връзка между лекарските способности и любовта към финикийските знаци. Някои си искат, други явно по друг начин разбират нещата, или си избиват от другаде.
 За мен е важно да ми свърши работа.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 13:02 от Iris04

# 142
Не го приемам като саможетрва.Не съм си и помисляла даже, че ако не дам, ш'се гътна.Изписаха ни по, живо по здраво.Живи и здрави. Thinking

# 143
  • сф
аз съм разговаряла по темата откровено с някои лекари, които в прав текст са ми заявявали, че е съвсем нормално да получават от пациентите отгоре. защото "не е нормално ти за взимаш ХХХХ лв, а аз ХХХ лв, и аз а спасявам животи, а ти да правиш (каквото правя аз)".
така че причината е в пациентите, ама далеч невинаги и далеч не във всички случаи. ако причината за тази ситуация винаги беше само една и само в една от страните лекар-пациент, щеше да има основания да се "отсъжда" така едностранчиво, но в случая не са само в тези две страни причините.
мен лично много ме дразни това, че някои пациенти дават ей така, превантивно, щото така разбират нещата, не щото някой им иска. но това са част от случаите, не всички.

# 144
  А, не. Аз превантивно не давам. Винаги съм се осведомила колко иска човека. Не мога аз да му пъхам пликове с неизвестни суми, по мой избор. Откъде да знам, може да му се види малко Mr. Green

# 145
защото "не е нормално ти за взимаш ХХХХ лв, а аз ХХХ лв, и аз а спасявам животи, а ти да правиш (каквото правя аз)".
...
че той откъде знае колко взимам аз? ooooh!

# 146
  • сф
не знае, но е наясно че е повече от редвна лекарска заплата. това не му пречи да си разсъждава по този начин. освен това не говоря за лекар, с който в кабинета му при преглед сме разговаряли по темата, а за лекар който освен да е лекар, ми е познат.

# 147
лекар, който разсъждава по подобен начин за мен е слабо образован

# 148
  • сф
всъщност е бая образован, то образованието не те прави задължително нормален, разсъдлив и некорумпиран, нравствено отговорен човек. 
както и да е, мисълта ми беше единствено, че невинаги само в пациентите е причината за това, че се дава под масата.

# 149
  Важното е да е образован по специалността си, по отношение на средната заплата в страната ми дреме много малко образован ли е, или не.

Общи условия

Активация на акаунт