ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - Тема 10

• 59 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • София
другия вариант е да се досажда на лекаря и да се разпитва какво трябва да се изследва докато се чака.
повечето чакат заповед и чак тогава се почва с изследванията.

# 721
  • София
Един и същ вид изследвания се правят по няколко пъти- веднъж, за да установи какъв е проблема и втори път, когато излезе решението за инвитро, защото между двете обикновено минава една година, че и повече. Така че няма как едните изследвания да послужат впоследствие и за инвитрото.
А и да правиш изследвания, преди да има одобрение ми се струва доста прибързано. В крайна сметка нали всички изследвания преди самото инвитро отнемат най-много 10 дни.

# 722
изследванията преди ин витро на мен ми отнеха месец ...като включим и биопсията и чакане на рзултати още 1 месец ( генетичните) след това 3месеца лекарства ако има някъде проблем.

# 723
  • София
Бамба и с разпитването на лекаря също е вариант, а така поне няма да си самоназначиш  Mr. Green някое излишно изследване

igenova, зависи от изследванията които трябва да си пуснеш все пак. Някои от изследванията са по-скъпи (напр. пълен пакет генетични около 300 лв) , както и излизат за по-дълъг срок от 10 дена.

# 724
   Затова обърнах специално внимание за хламидиите защото е много важно и от съществено значение за забременяването и износването тъй като предизвикват спонтанен аборт и при по напреднала бременност, а много от докторите допускат да забременяват жени с хламидии , след което може да се предаде и на бебето. Тя темата е много дълга. А е факт, че доста клиники  не  назначават навреме тези изследвания ама какво им пука да му мислим ние.

# 725
zdraveite i ot men,dnes polu4ih obajdane nai setne15357 uspeh na vsi4ki ot sarce

# 726
zdraveite i ot men,dnes polu4ih obajdane nai setne15357 uspeh na vsi4ki ot sarce

Ехаа вече официално 2000 номера до мен!!!

# 727
 Hug Номер 15378 отива за заповед на 15.11.12г. Успех на всички!!!! Praynig
Наближава стр.50, някой да направи нова тема 11

# 728
  • София
на мен ми правиха за хламидии мисля при първото инвитро,ако не се лъжа това си е стандартен тест,но въпроса ми повече от един вид хламидии ли има или аз нещо не съм разбрала правилно ..?
аз затова като наближи моя номер отивам на лекар и почвам с изследванията да съм готова навреме..

# 729
Да добавя и уреа и мико плазми, както и колпоскопия/за наличие на папиломи по шийката/, и микробилогии, че и тях не ги поназнайват много кварталните лекари, а са си сериозни възпаления....трихомоните...в някои микробиологии ги включват в други -не, следете  Wink и задължително антибиограми , без да се стреля напосоки с антибиотиците .

1естито на получилите одобрени и извиканите за заповед, стискаме палци момичета  Peace

# 730
Обадиха ни се номер 15373 ,отиваме за заповедта на 15 ноември ,а чакаме от 29 февруари

# 731
Успех момичета, мале това чакане ще ме убие, около 9 месеца е. Как издържате, как имате сили? Има 2300 номера до мен, ще откача.

# 732
Хайде успех на всички и много preggo preggo. До мен остават 1984 номерца за втори опит!

# 733
 Hug Успех на всички взели заповед.
Искам да попитам какво стана с минаването на фонда към здравната каса, факт ли е вече или още проект. В тази връзка искат ли ви допълнителни бележки или справки за осигуряването?

# 734
То, ако фонда мине към здравна каса ще настане къркън бар. Като се има предвид ,че повече от изследванията,които се правят преди стартирането на инвитро процедурата си се плащат лично от нас , а не по здравна каса, представете си финансирането какво ще е.
Уж било за здравноосигурени, ами като е така защо не минават и изследванията през здравна каса, а ние си ги плащаме? И не на последно място, ако до сега фонда се е захранвал и с дарения от корпоративни дарители, сега когато се очаква сливането на фонда със здравната каса, къде ще отидат дарителите, на които ние толкова много разчитаме за да върви процеса по финансиране по-бързо.
Имаше една читава и стройна структура, ама тези калпазани и това ще съсипят  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт