ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - Тема 10

• 59 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Късмет и на теб. Дано продължат в същия дух да се обаждат.

# 706
    До всички момичета и най-вече до тези, на които ще им е първи опит. Искам да дам един много полезен съвет - Мили момичета докато чакате дългоочакваното обаждане пуснете си изследване за хламидии трахоматис IgG (това е стара инфикция, а може и хронифицирала) и IgA(това е нова, скорощна инфикция). И ако откриете, че я имате незебавно потърсете помощ от вашите гинеколози. Лечението в повечето случаи е бавно и трудно и ще иска доста време може и месеци. И без това губим в чакане почти по година да вземем заветната заповед поне използвайте това време. Обикновенно при пускането на изследванията за подаване на документите към фонда никой доктор не ни го назначава това изследване. А ние не можем да знаем сами какво трябва да правим. Има много форуми за хламидии, поразровете и ще намерите много отговори свързани с тия гадини. А най-лошото е, че не можете и да предположите в повечето случаи, че ги носите във вас защото в много случаи протичат безсимптонно т.н. "Тиха инфекция".
    Извинявам се за дългия пост.

# 707
  • София
    До всички момичета и най-вече до тези, на които ще им е първи опит. Искам да дам един много полезен съвет - Мили момичета докато чакате дългоочакваното обаждане пуснете си изследване за хламидии трахоматис IgG (това е стара инфикция, а може и хронифицирала) и IgA(това е нова, скорощна инфикция). И ако откриете, че я имате незебавно потърсете помощ от вашите гинеколози. Лечението в повечето случаи е бавно и трудно и ще иска доста време може и месеци. И без това губим в чакане почти по година да вземем заветната заповед поне използвайте това време. Обикновенно при пускането на изследванията за подаване на документите към фонда никой доктор не ни го назначава това изследване. А ние не можем да знаем сами какво трябва да правим. Има много форуми за хламидии, поразровете и ще намерите много отговори свързани с тия гадини. А най-лошото е, че не можете и да предположите в повечето случаи, че ги носите във вас защото в много случаи протичат безсимптонно т.н. "Тиха инфекция".
    Извинявам се за дългия пост.

newsm10 Абсолютно подкрепям! И аз така си изпатих!

# 708
   Възмутена съм от безотговорността на докторите. Миналата година ми правиха цветна снимка без да ми кажат да пусна изследване за хламидии. И ако хламидиите ми бяха от типа IgA  т.е. от скоро с вкарването на контрастното вещество можеха да ми ги разсеят по тръбите, матката и по-нагоре. Не обърнаха никакво сериозно внимание на хидросалпингса и от какво е причинен и, че най - вероятната причина са хламидиите. Само ми казаха че е желателно да отстраня тръбите. Така и направих, а и че хламидиите вече си били изиграли ролята и толкова. Никой не ми каза че ако ги има трябва да се лекуват. И сега след като си взех заповедта се сетиха  че трябва да се изследваме и за хламидии след една година чакане. Оказа се че имам хламидия трахоматис IgG  тепърва започва борбата с тях.
   Ivankaka можеш ли да споделиш ако искаш на лични как си се преборила с тая гад, за да не отегчаваме някой от момичетета въпреки, че е добре да се знае от всички.

# 709
А бе така е .
Успех в борбата и скоро да се похвалиш с две черти.

# 710
   Благодаря ти Сигма. Лека и безпроблемна ти желая и на финала най- здравото бебче.

# 711
Само да ти кажа, че ипри най-добрите доктори има пропуски и ако сами не ги открием можем да провалим и опит и бременост  Peace

# 712
   така е Сигма, но тези пропуски специално за хламидиите ми се струва, че са масови

# 713
  • София
Учудвам се на написаното от djada по въпроса с хламидиите.
За да стигне съответния лекарки екип до крайния извод, че дадена пациентка е за инвитро, преди това трябва да са направени достатъчно видове изследвания и диагностики- прегледи, УЗ, хормони, секрети, хламидии, снимки, образна диагностика, пластики и т.н.
Нали се търси причина за незабременяването?
Как може да се постави диагноза за стерилитет и инвитро, при положение че не е направен тест за хламидии??? Ще падна? Ами че тогава какво доверие имате на такъв лекар или екип?
Тази диагноза и опита инвитро са достатъчно стряскащи и тежки, че и на всичкото отгоре в бонус некомпетентни лекари?? Накрая да се окаже, че ако излекуваш хламидиите може и да забременнеш без проблеми?
Да споделя опита ми с клиниката, в която отидох- второто изследване след хормоните, което екипа ми назначи беше точно хламидии- за съжаление се оказа, че съм ги изкарала преди доста години и са дали поражение на тръбите.т.е. нелекуваната инфекция е стеснила проходимостта на тръбите.

# 714
Момичета току що получих обаждане от фонда.Номер15361 отива за заповед на 14.11.2012г.Желая много късмет на всички ни Hug

# 715
Здравейте, момичета! Днес получих обаждане и с № 15367/29.02.2012г., отиваме за получаване на заповед на 15-ти Ноември.
Успех и много късмет на всички!

# 716
Фиди, тогава е рожденият ми ден. А аз в тая тема имам много лека ръка.
Айде успех от раз  Peace

# 717
  • София
За да стигне съответния лекарки екип до крайния извод, че дадена пациентка е за инвитро, преди това трябва да са направени достатъчно видове изследвания и диагностики- прегледи, УЗ, хормони, секрети, хламидии, снимки, образна диагностика, пластики и т.н.
Нали се търси причина за незабременяването?

igenova принципно си права, но аз съм кандидатствала с мъжки фактор и познай дали когато си подадох документите са искали други изследвания от мен освен ФСХ. Така, че според мен е напълно възможно да се стигне до изследванията в момента, в който си получиш заповедта и да се окаже, че една година си я прахосал и тепърва започваш да се бориш с изследвания.

# 718
  • София
В България нещата стоят так- преди да отидеш с проблем на лекар, зъболекар, козметик, фризьор, автомонтьор и всички останали ''специалисти'', трябва да си прочел почти всички теми и мнения по въпроса в нета или от друг източник, за да може като започнат да действат ти да знаеш дали е правилно или не и да ги корегираш ако се наложи.
Убедила съм се в това и следвам този принцип- чета доста време, ограмотявам се и тогава започвам да действам, особено що се отнася до такива случаи като забременяване и инвитро!   

# 719
  • София
В България нещата стоят так- преди да отидеш с проблем на лекар, зъболекар, козметик, фризьор, автомонтьор и всички останали ''специалисти'', трябва да си прочел почти всички теми и мнения по въпроса в нета или от друг източник, за да може като започнат да действат ти да знаеш дали е правилно или не и да ги корегираш ако се наложи.
Убедила съм се в това и следвам този принцип- чета доста време, ограмотявам се и тогава започвам да действам, особено що се отнася до такива случаи като забременяване и инвитро!   

Peace Peace Peace абсолютно те подкрепям за написаното
НО, ако не си прочел и се надяваш, че лекаря ще ти каже всичко, става доста забавно - за 1 месец трябва да се изръсиш с доста пари за изследвания, а ако се окаже и проблем с някое изследване, тепърва трябва да загубиш още време за лечение.

Общи условия

Активация на акаунт