Нашите кухни - тема 45

• 92 437
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря,

видя му се края на този ремонт. Остава батерията да се монтира, една бленда и под шкафовете да не се виждат крачетата. Цяла одисея стана с тази кухня. Жалко, че апаратът ми е стар и не мога да снимам перлените ефекти на горните шкафове и стъклото.
April24,Честито! Какви са горните шкафове всъщност? Долните шкафове без дръжки ли ще бъдат...виждат ми се като скосено изрязани  newsm78

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 11:55 от huliganka

# 526
April24 , честито, много елегантна са е получила!Със здраве да я ползвате и ще чакаме снимки като я завършите изцяло! Peace

# 527
Горните шкафове са цвят крем, покритието е гланц с перлен ефект. На слънце или лампа в зависимост от ъгъла под, който се гледа перления ефект става син или червен. А на стъклото, което е гръб на стената (вишневото) - ефектът в златист.
Долните шкафове са без дръжки, изрязано е място за лесно отваряне, а горните са с натискане - при отварянето. Има нещо като магниче, от вътрешната страна.
Не обяснявам професионално, но не им знам наименованията на всички тези техничарски неща  Embarassed.

Благодаря за одобрението. Бяхте ми изключително полезни. Ако започвам пак ремонт (хич не искам да мисля за такъв вариант) пак тук ще чета.

Искам да похваля и фирмата за шори - Унитех. Много коректни бяха. Снито една фирма не случих както с тях. И към фирмата, работила зидаромазаческата дейност имам много забележки, към мебелната по отношение на сроковете, но пък изпълнението е перфектно, но щорите бяха перфектни.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 12:02 от April24

# 528
  • София
April24, ако си от София би ли споделила тук или на ЛС фирмата, която ти прави кухнята, щом си доволна от тях?
Благодаря!

# 529
Росел мебел е фирмата. Работят доста бавно обаче, но пък предлагат интересни неща. Ние отидохме с готов проект, те ни предложиха как да го оптимизираме. Договорът за поръчка ми е от началото на юли, а монтажа го направиха в началото на септември.
http://bg.rosel-mebel.com/

# 530
Днес май ще хода да си поръчвам кухничката. Ще има два шкафа с Tandembox. В единия от шкафовете ще има подобно скрито чекмедже http://www.mebelidoriana.com/files/pictures/thumb_812.jpg. Подобно, защото няма да бъде както трябва, а с обикновен механизъм, понеже така предложиха от фирмата. Аз обаче ви питам за евтинко блумско решение, може би обикновен водач или както се казва? Та въпроса ми е какво да каже, че предпочитам да се сложи?

Другият въпрос е как да се сложат горните шкафове - на ръба на плочката или легнал на плочката - картинка?

# 531
Днес май ще хода да си поръчвам кухничката. Ще има два шкафа с Tandembox. В единия от шкафовете ще има подобно скрито чекмедже http://www.mebelidoriana.com/files/pictures/thumb_812.jpg. Подобно, защото няма да бъде както трябва, а с обикновен механизъм, понеже така предложиха от фирмата. Аз обаче ви питам за евтинко блумско решение, може би обикновен водач или както се казва? Та въпроса ми е какво да каже, че предпочитам да се сложи?

Другият въпрос е как да се сложат горните шкафове - на ръба на плочката или легнал на плочката - картинка?
Може би върху плочките  Peace Мойта сегашна кухня е с гръб от плочки и горните шкафове са стъпили в/у плочките  Peace

# 532
А има ли разлика в дължината на горни и долни шкафове, макар и в мм, ама разлика? Ей от тук ми идват колебанията.

# 533
  • Раковски

Шкафовете на плочките понеже те ще носят част от товара.
Най-евтиния механизъм за блум (ролков водач) е около 5 лева, после има метабокс който вероятно ще е около 12 лева, после следват тандемите с вграден блумоушън (тоест да се прибират плавно) а цената започва от около 17 лева според зависи от самия механизъм (дали с пълно или частично отваряне). Тук обаче ще трябва да се мисли и за дръжка, другия вариант е чекмедже с пуш за да няма дръжка. Пуша на блум е скъп, но има и варианти за около 15-17 лева с добро качество. Инак скрито чекмедже с тандембокс е около 65 пари.

# 534
  • Раковски
А има ли разлика в дължината на горни и долни шкафове, макар и в мм, ама разлика? Ей от тук ми идват колебанията.

Има стандарт 72 см шкаф + 10см крака + 3/4 см плот и става 85/86, ако има свободностоящи уреди (тоест ако не са за вграждане) задължително се правят шкафовете с 4 см (другото си остава) за да могат да влезнат под плота и става 89/90 см. Горните шкафове се правят 72 см (ся някои ги правят 70), но пък има и друг вариан и той е вашето желание...

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 14:02 от shadowman

# 535
shadowman, винаги полезен. Grinning
Аз говорех за другата дължина  Crazy, ама така като съм го написала.
Иначе съм се спряла на 65 см височина за горни шкафове. Искам да мога да ги обслужвам без стълбичка, макар визуално 72 да споят по-красиво.

# 536
И аз ще ходя за стълбичка днес  Simple Smile, тъй като исках много шкафове, че да прибера всичко.

Но е много хубаво да има място за всичко.

# 537
  • София
Росел мебел е фирмата. Работят доста бавно обаче, но пък предлагат интересни неща. Ние отидохме с готов проект, те ни предложиха как да го оптимизираме. Договорът за поръчка ми е от началото на юли, а монтажа го направиха в началото на септември.
http://bg.rosel-mebel.com/

Благодаря ти!  bouquet

# 538
  • Раковски
Има хубава стълба с 3 цели стъпала за около 50 лева (зависи от къде се купува), моята е от Метро. Стълбата е здрава а не като ония измилени алуминиеви.

# 539
  • София
И аз ще търся стълба, че имам 2 горни шкафа по 90 см. Мисля да я крия под шкафа с мивката, зад цокъла, той и без това лесно се маха, а и да оползотворя пространството и да ми е наблизо. Тази с 3 стъпала дали би се събрала сгъната под шкаф широк 80 см или да търся по-малка?

Общи условия

Активация на акаунт