Нашите кухни - тема 45

• 92 519
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
  • Севлиево
Смаяхте ме с тия суми. Моята кухня ще струва към 1200лв, 200лв мивката. ще купим аспиратор за по стотина лева - още не сме го избрали. Гранитогреса и плочките да са ми към 200лв. Боята да е към 30-40лв. Корнизи и пердета към 100лв, осветление 100тина, Другото всичко си го имам. То ако ги имам парите сигурно и аз бих ги дала 5000 лв само за кухня, ама не става.

# 391
  • Раковски
doci, цените на кухните зависят от много неща. Кухнята има много детайли (имам предвид панти, механизми, дръжки, крака и т.н.) и като всичко на пазара има евтини и скъпи стоки. Като се направи една груба калкулация една кухня от 2000 лв може да скочи на 3-4 000 според механизми и материали, също тук е важно и размера на кухнята + сложността на изработката. Няма как кухня направена с ПДЧ на Габровница да е на една цена с ПДЧ на Егер, или да се съпостави механизъм на скъпа марка с нещо китайско.

# 392
  • Севлиево
Абсолютно си прав, ма аз направо не мога и да си помисля за такава кухня. Ще видим моята каква ще излезе, пък както казват момичетата след време като забогатея и ми омръзне ще я сменя. Вече претръпнах с ремонтите Simple Smile

# 393
  • Пловдив
Doci,аз нямам ограничения в бюджета и въпреки това,ако правя кухня за себе си ,повече от 3000 лв няма да дам(без уредите).Но ако я прави фирма не майстор  на тази сума ще се добави хиляда лв.отгоре.
Вчера бях в един английски магазин за строителни материали,който произвежда и кухни.Шкафовете са тип мудулни,т.е. ако искам шкаф 34 см няма кой да ми го направи.Цените за 8 шкафа(горни + долни общи) бяха 13 хиляди лева.Вярно,че стандарта на живот е друг ,но пак са много....

# 394
Doci, и на мен на ми се дават, но аз живея в голяма къща и размерите са ми големи. Дори тази сума е малка, но ще се леша от някой друг механизъм и допълнителни изгъзици.. Пък и споменах за фирмата, ако си ги разгледала в интернет ще разбереш само като ги видиш, че там говорим за пара.. Simple Smile

# 395
  • Севлиево
Тъй тъй, цени да искаш да видиш. Добре че ми е малка кухнята Simple Smile
Ох в началото като започнахме с одисеята около къщата не ми правеше впечатление какви са цените, но съм накрая и на ремонти и на финанси и всяко нещо ми се вижда скъпо  Grinning Да не говорим колко неща ще останат недонаправени за догодина. Кухнята обаче ще трябва да я завършим.

# 396
Блазе ти! Аз тепърва започвам.. И лошото е, че сме млада двойка и сами трябва да се оправяме.. Ще падне голям купон  Grinning

# 397
Моми4ета и мом4ета,помагайте!
На бял плот,какъв цвят мивка най-добре ще стои? Горните шкафове и гърбът също са бели,а долните шкафове тъмни.
Още един въпрос:каква мивка трябва да търся,ако искам да е вградена под плота?Плотът е на Егерако това има зна4ение.

# 398
  • Пловдив
Мара Подробната,цвета на мивката си го избираш ти.Аз бих избрала бяла,защото обичам като погледна плота да не ми се накъсва,но ти си решаваш за поддръжката.Марката на плота нищо не ми говори.Какъв материал е?

# 399
  • София
Момичета, какво ви е мнението за плочки на стената зад кухненския плот?
мислех, че е демоде, но го засичам по сайтовете като тенденция; отделно има някакви икейски плоскости, които наподобяват плочки/тухлички newsm78

# 400
Нелина,плотът е на Егер,ама така съм го написала,4ееее  Embarassed
 Аз се 4удя между бяла (то4но за да не се накъсва плота,както ти казваш) и 4ерна,защото ми я препоръ4аха,4е е супер лесна за поддържане,та затова ми е дилемата. Ама май пове4е клоня към бялата!Ето тази съм си избрала

Мина,Икеа наистина имат плоскости имитиращи пло4ки: http://www.ikea.com/de/de/catalog/categories/departments/kitchen/19121/
На мене ли4но много ми харесват пло4ки,особено малки бели,имитиращи тухли4ки,като на снимката,показана по-горе,но просто адски ми е досадно да 4истя фуги и затова се отказах от тях.Но не си смятам за демоде!

# 401
  • Раковски
За да се монтира мивка под плота има едно условие, а то е плота да не е от ПДЧ, а егер си е такъв.
Плочки отзад е добре, но помисли за почистването на фугите.

# 402
Момичета, какво ви е мнението за плочки на стената зад кухненския плот?
мислех, че е демоде, но го засичам по сайтовете като тенденция; отделно има някакви икейски плоскости, които наподобяват плочки/тухлички newsm78

И аз го мислих за демоде,но след дълго чудене точно плочки сложих.Просто реших,че така ще е по-практично,а и намерих подходящи.Плочките са класика,другите материали са мода,мисля аз.Друг въпрос е дали ти харесват.А с фугите нямам никакъв проблем до сега /1 година/.Не ги чистя специално,просто забърсвам цялата стена,когато преценя.Дори и само с вода,ако няма конкретни замърсявания и пръски.

# 403
  • Раковски
 Гърбовете вместо плочки не са мода, а другото решение.

# 404
  • Пловдив
Мара Подробната,Shadowman ти е казал вече ,че с този плот вградена мивка не става.Аз си мислех,че ще кажеш,че е техн. камък или гранит.Има едни бели мивки,които приличат на порцелан,т.е не са полимер мрамор или граниксит,които се почистват много лесно,но си мисля,че и цената е малко солена.
Вече се омотах кой пита за плочките.В момента отново са хит.Тези като кунята на Тереза на малките кутийчици или тези ,които са тесни и продълговати,като на Смърфиетка кухнята.Това на икейският линк са стъклени панели имитиращи плочки.

Общи условия

Активация на акаунт