Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 23 тема

• 18 967
  • 711
  •   1
Отговори
# 585
Ами мъжо се е заел да ме угоява. Сутрин като стане първата работа му е да свари 2 яйца.  Crazy Усещам как след като родя живот и здраве ще намразя и яйца и сирене и т.н., но сега няма начин. Трябва бебо да започне да дебелее. Иначе пък рита като луд малкото диване.  Heart Eyes
Почивай си сега, аз днес до един мебелен магазин да отидем и каталясах и ме стяга корем, пък мога да си представя на теб какво ти е. Днес повече лежане, пък утре ще пишеш как е била водичката.   bouquet

# 586
  • на земята
Хора пак стана жега тука,докога бре,умори ни таз африканска горещина  Joy,не я понасям и твае ,искам зиматаааааааааааааааа..и да си гушкам мойта принцеска... Praynig    Aera ,хапвай от всичко по малко,наблягай на яйцата,сиренето,леща,бобец и пилешкото..)))      lali bali ,почивай си мила,ми то от лежане нашето и после ритъма губим  Laughing,аз като взех да ставан от голямото лежане (без ставане) направо ми се виеше свят  ooooh! ама като гушнем бебоците ще забравим  Hug      krissy79 ,не останало при теб,отпусни се вече и не се тормози,и ние да стгне до твойте седмички  Praynig       ВАЛ къде изчезна......))))

# 587
Аера, радвай се, че твоят мъж те угоява. Моят само повтаря, колко съм надебелялал. Embarassed Какво да правя, като съм качила 20 кг. дотук? Thinking Хич не ми  и пука, стига беба да се роди жива и здрава.
Лаленце, то и на морето е топло, пък при вас си представям, какво е. Ще ги гушкаме тези бебоци, пък нека навън да е студено.  Peace

# 588
Здравейте момичета, горе долу съм добре като изключим че явно от увеличената доза Гинипрал и кормагнезин получих ужасна тахикардия, все едно слон ми е стъпил на гърдите, но ще се оправя само бебето да е добре

Момичета някоя правила ли е кортикостироидна терапия за дробовете на бебето, и в коя седмица започнахте  терапията?

Прегръдки за всички благодаря ви за подкрепата!

Не успявам да следя всичко което пишете надявам се всички да сте добре и само добрите новини да има в нашата късметлийска тема.

# 589
  • на земята
 *HOPE* радвам се че сте добре с бебчето  Hug всичко ще е наред.Мисля че две три момичета правеха такава терапия за дробчетата,една от тях беше   desi_aia ,дано се включи с повече подробности,не е нищо страшно..)))Скоро да се приберете у дома ти пожелавам и да забравиш притесненията,макар,че те си ги има докато родим и след това стават по големи  Hug

# 590
Вярно, че съм на финалната права, но съм убедена, че всички ще стигнете, даже ще минете 36-тата.
Лали, нямам серклаж.  Контракции си имам, по принцип безболезнени, напоследък усещам леки болки на 1-2 контракции дневно, при средно десетина на ден. За бебешора казват около 3000 гр. в момента, което ме навежда на мисълта, че ако трябва да стигна до термин, т.е. след 1 м. точно, ще стане 4 кг.  Shocked Сега се паникьосвам дали ще усетя точно кога да тръгна за болницата и дали няма да закъснея с това разкритие дето имам. Thinking Човек все да има за какво да трепери...
НОРЕ, ти не пиеш ли нещо преди гинипрала, за това сърцебиене? Деси-айа доколкото си спомням беше правила терапия за дробчетата

# 591
Здравейте, момичета! Аз се прибрах най- накрая от погачата, доста се изморих и сега почивам! От месец и половина не съм седяла на дупето си повече от 30 мин. И сега ми дойде в повече;) но се разнообразих и ми беше много приятно:)))
Честито Жени!!! Да ти е жива и здрава принцесата, само щастие и радост да носи:) много се радвам и те чакаме да разказваш подробности:)))
Лаленце и на мен днес и беше страшно горещо, няма ли край незнам? Тази седмица пак ще са жеги, ужас!
Лали, пази се, че ще е много жега!
Аера, хапвай, за да порасне бебчо!
Норе, аз в твойта седмица също лежах в болница, вливаха ми и кортмагнезин! Тогава ми направиха и терапия за 2 дни с дексаметазон! Само една терапия са ми правили. Аз нямах странични ефекти, никакви. При Деси-ая мисля, че беше по- неприятно, даже на нея са и правили две терапии. Бъди спокойна всичко ще е наред, така е по- добре за бебчо! Единствени страничните ефекти може да са върху теб, но не и върху бебчето!
Криси, наистина все има за какво да мислиш и да трепериш! Ще усетиш момента, когато си дойде;) иначе бебчето е голямо, но по- добре така:)

# 592
Hope, аз правих такава терапия в 30 седмица профилактично, защото все пак съм с близнаци и при тях не се знае кога ще решат да излизат. Аз лично бях с Дипрофос, 4 инжекции през 12 часа, вкъщи ми ги биха. Desi-aia направи 3 терапии с друг кортикостероид, при нея имаше доста странични реакции. Родителите ми са лекари и ми потвърдиха, че няма опасност от тези кортикостероиди, така че спокойно. Единствено като че ли бебчетата се бяха кротнали един - два дена, но после пак си почнаха с интензивните движения  GrinningУспех Hug

# 593
Лали,аз пера с Тео бебе. Омекотител не ползвам. Не съм фен и не мисля,че има нужда.Препоръчват и Сано Бебе, но ми се видя зверски скъп. Пера на 40/ центрофуга 800 на обикновената програма за цветно,но пускам две допълнителни изплаквания, че имам лека мания по въпроса е ли се е отмил изцяло праха.

Дрън, при нас помогна чаят с копър на Хип (ако не си внушавам де ...) Давах между храненията, две три хранения преди да започнат коликите(по едно и също време бяха следобед). Той е леко подсладен,та се лъжеше да пийва по 50-70 мл/ ден. С шишетата на Авент не го пие, с тези на Нук и биберон за вода- по минава номера. Другото, от което със сигурност се успокояваше е да го сложа по корем върху моя корем в поза жабче. Така хем неговото коремче е притиснато и го боли по- малко, хем газовете излизат по лесно в тази поза. От илачите не съм давала нищо.

Жени, честито мила! Да ти е жива и здрава Мирая!

Дрън, сега прочетох назад какво си писала за коликите. Био-гая капки дават някои съм чувала. За неспането, разбирам те напълно. Дечкото имаше дни, в които не спеше по 6-7-8 часа, само висенето на гърда го успокояваше, но пък от много ядене връщаше и изобщо трагедията ставаше още по- голяма. От тогава за съжаление се научи да заспива на ръце, а не в леглото си. Да чукна на дърво, продължи около 2 седмици всичко, дано няма втори епизод.

Между другото намерих подобни марлени кърпи на английските тук: цък. Приличат ми на същите и цената е подобна, ако сложим доставката.

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 21:53 от f(x)

# 594
Лаленце, а теб какаовото масло не те ли притеснява относно алергични реакции? Аз понеже супер много бях харесала едно олио на Palmers за стрии и белези за бременни, потърсих информация в разни чуждестранни ревюта и имаше доста хубави отзиви, но и много хора казваха, че по принцип не е хубаво с какао по време на бременност, че се получавали алергични реакции често.
Ето за това става въпрос http://www.palmers.com/product/detail.php?ID=74&SID=2

# 595
Лали, аз също пера с Тео бебе, но ползвам омекотител, защото обратно на фиксче съм фен Simple Smile Ползвам омекотител Сано, който наистина е по - скъп, но пък не се и слага голямо количество, защото дрешките са мънички и така ме изкарва доста време... много съм доволна Simple Smile
Дрън, аз за колики давам тези хомеопатичните Ентерокинд, които ползва Попи и отделно давам и Инфакол, който също много мами са доволни от него. Ами да ти кажа, като си е ден за колики нищо не помага! Ето днес е такъв ден и е просто ужас, не е заспивала за повече от 30 мин. Добре, че това състояние не е всеки ден и имаме почивки от време на време!
За чая на ХИП с копър, за който фиксче е писала, ние също го взехме заради добрите отзиви... обаче на нашата беба и се отразяваше много зле, постоянно повръщаше от него и го спряхме, не и помогна хич Sad За биогаята също съм чувала добри неща, но имай предвид, че е за бебета с по-слаби колики, иначе ако са силни няма да ти помогне! Това е, което мога да споделя аз от опит, но според мен всяко бебе си е индивидуално и на всяко му помагат различни неща. Изпробвай най-разпространените и ще видиш кое ще ти помогне. А има и такива бебета, които от нищо не се повлияват Sad Дано имате успех   bouquet

# 596
Aera,Lali  Hugдобре съм,ина4е си ги имам болките,ама ве4е сжикнах с тях,имам 4увството,4е ако не ме боли зна4и съм станала малко красиво  небесно ангел4е Mr. Green
Кристина Hug,тъкмо се 4удех къде ни из4езна,ве4е си на финалката права Heart Eyes
Хопе,как си Hug?Аз бях на терапия с декстамезон-2пъти.Имах си страни4ни ефекти при жтората серия.Слагаха ми ги 28 и 30гс. -4 апликации през 12 4аса.А също така можеш да вдигнеш лежкоцитите,да не се шашнеш.Слагаха ми ги в клиниката.Докато ти ги слагат и ден,два след това пии много вода и ако можеш спи на 2 възглавници,да намалиш гаденето и повръщането.Стискам ти палци Praynigда нямаш никакви страни4ни ефекти.

# 597
Женя,ЧЕСТИТА БЕБА!!Целувки на малката Мирая! Hug
desi_aia, дано си по добре.
Лаленце, рано или не, поръчах ги-количка http://www.mothercare.com/Mothercare-Spin-Pram-and-Pushchair---B … &q=Mothercare
и столче-http://www.maxi-cosi.com/products/car-seats/infant/cabriofix.aspx.
Като дойдат дрешките, ще ти пиша:)
И при нас беше много топло, пак климатици и прибиране по стаите, много ми тежи тоя затвор, ама се пазя много, а в неделя пораствам:)Simple SmileSimple Smile В тая жега не знам как да си посрещна гости навън в градината..
Целувки, мацки Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 22:52 от val_74

# 598
  • софия
Привет на всички.Гледам имаме хубави  новини.Браво на Жени.Да е жива и здрава малката и много да ви радва  bouquet
Ние днес си изкарахме  цял ден на моста на Витиня. ooooh!
Мъжа ми скача с бънджи,а аз бях фото.Лично аз не бих се метнала.
Lali-bali топни се и за мен в моренцето.Обожавам го.За съжаление тази година -без море!
Hope,Aera стискам палци по-бързо да се оправят нещата.
За коликите на сина съм давала чай от копър и капки,но съм забравила какви.Неговите обаче не бяха толкова силни.

# 599
  • софия
За праха за пране ползвах този израелския на Сано.По-скъп е но на мен ми харесва повече от другите  Peace.
Хрумнало ми е вместо да купуваме нова количка да вземем само бейбипорт и да го ползвам със старата.Тя е по-лятна та се чудя дали ще стане newsm78

Общи условия

Активация на акаунт