Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са преживяванията на други майки с кървене и зацапване по време на бременност?
Какви са различните видове анестезия, използвани при цезарово сечение?
Какви са препоръките за справяне с коликите при бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са преживяванията на други майки с кървене и зацапване по време на бременност?
Много майки споделят своите преживявания с кървене и зацапване по време на бременност. Една майка споделя, че е имала подобни проблеми и се тревожи, тъй като не е под нечий контрол и не знае изхода. Друга майка споделя, че е имала кървене и зацапване, но се възстанови бързо след почивка и лечение. Тя съветва да бъдете търпеливи и да останете спокойни. Освен това има споделени преживявания с кървене и зацапване, като се подчертава, че възстановяването зависи от организма и прага на болката.
-
Какви са различните видове анестезия, използвани при цезарово сечение?
При цезарово сечение обикновено се използват различни видове анестезия. Въпреки че има дебати относно предпочитанията, в "Селена" най-често използваната практика е комбинация от спинална и епидурална анестезия. Това комбинирано обезболяване се счита за по-щадящо за майката и бебето, тъй като майката остава в съзнание и може да види раждането на бебето, докато спиналната анестезия я обездвижва от кръста надолу. След като действието на спиналната анестезия спре, се прилага епидурална анестезия за обезболяване на мястото. Пълната упойка е рядко използвана, тъй като комбинацията от спинална и епидурална анестезия обикновено се счита за по-предпочитана.
-
Какви са препоръките за справяне с коликите при бебета?
За справяне с коликите при бебета майките споделят различни методи. Една майка споделя, че е решила проблема с капчици еспумизан. Друга майка споделя, че на приятелка от Германия й бяха препоръчани свещички, които са много ефективни. Тя също така споменава приятелка, която използва саб симплекс от България и беше доволна от резултатите. Освен това има споделени истории за използване на капки от ветеринарна аптека, които се оказаха ефективни при справяне с коликите.
-
Какво представлява форумът за изучаване на турски и други езици?
-
Какви са притесненията на една от участничките относно теглото на нейното бебе?
да споделя и аз опит
Ние имаме съвсем обикновено бебешко корито със стойка и вътре вместо мрежи и тем подобни неща, слагаме само една възглавничка за вана. Пълня с вода, но не много, и като сложа бебето вътре, главичката е на възглавницата, като по този начин само тялото е във водата и няма опасност да му влезе вода в ушите. На малката много и харесва къпането и масажа, който следва
като я съблякох се почувства по-добре. Всеки ден сме на разходки, даже понякога по два пъти- сутрин и вечер и на малката много и харесва!
Ще минаваме на по-големи памперси
Цеденето е препоръчително за майки, на които не им достига кърмата, за да предизвикат повече и да има за бебето
!Наистина има много сладурски работи.
точно разгледах и аз сайта,много неща харесах ще поръчам от там след време,и цените не са скъпи,като се има впредвид ,че всичко става малко на детето за нула време..)))) *Ina*,ами има я в ПЛОВДИВ там я гледах ,пробвахмразпъвах сгъвах,в стара загора я имало на едно място ми каза една приятелка ,май на ХИПО,ама не се знае дали е в малично с поръчка,ще ходя да видя ..)))) lawyer ,мерси че се включваш
И тук искам да попитам мамите, които разбират (с извинение, че ще оспамя темата) - този болничен ще ми бъде издаден до 16-ти септември, а от 27-ми се пада да излезна в 45-дневния преди раждане. Та как е по-добре - за тези 10-тина дни разлика, болничен ли пак да пусна или да си взема отпуск?

По гърдите, корема и бутовете, ад е направо
Както си нямах ни една, сега съм се обзавела само за три-четири дни и всичко ме сърби, имам чувството, че и на гърба излизат.