Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 231

• 65 911
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Привет,компания Незабравима! Hug
Иве,Леман,Миленка благодаря ви от сърце за всичко,което правите за нас! Hug Hug Hug
Изберете си букет  love001

# 526
Прекрасна вечер,приятели! lovekiss

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 19:10 от manpla

# 527

Иве, Леман, Миленка, благодаря ви за поредният преведен епизод!  bowuu bowuu bowuu

Мили дами благодаря ви за удоволствието което ни доставяте с поредния епизод и със всички снимчици и клипчета. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet
Дани стихчето ти е прекрасно. HugСбъркала си си професията   bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes
Валя сори ,че повтарям поста ти и така нахално се присламчвам  Embarassedно съм гроги за по-дълъг пост. Tired Само ще пожелая спорна седмица на всички ви ,честита нова учебна година на учащите се да им е на кадем и честит празник на именяците .  bouquet  bouquet

# 528
Наде Честит Имен Ден ! txtloves

За теб посланието е ясно –
здравето да е прекрасно,
да бягат всякакви злини,
докато до теб са приятели добри!

Нека всеки път, който избираш води до това,
което е истинско, добро и красиво!
Нека в живота ти винаги има музика и смях.
Честит празник!:bouquet:  bouquet Heart Eyes

# 529
Добро утро Незабравими!  

Ивве, Леман, Миленка, сърдечни благодарности, момичета за труда, постоянството и всеотдайността Ви! lovekiss lovekiss lovekiss

Дани,  отново прекрасни стихове ! newsm51 newsm51 newsm51 Благодаря за снимките и клипчетата, момичета!  love001  love001  love001

# 530

Днес се отдава почит на добродетелите, който ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта.
Това е предимно църковен празник и на него не се извършват никакви обреди и не се спазват забрани.
Тачи се паметта на трите сестри Вяра, Надежда и Любов и на майка им София. Те са живели по времето на господството на император Адриан. Цезарят, като научил, че в семейството царува сговор и християнско благолюбие, извикал знатната вдовица София на разпит: “Аз съм Христова робиня, а моите деца обрекох на нетленния жених – Божия син”, отвърнала римлянката.
Предали вдовицата и щерките и на езичницата Паладия, която ги увещавала три дни да се откажат от вярата си. След като не успяла да изпълни задачата си, Адриан наругал езичницата и наредил на палачите да подложат на страхотни мъчения децата. Смятал, че като види страданията им, майката сама ще се откаже от вярата си и ще помоли за милост.
Едно след друго момичетата били подлагани върху нажежените решетки, потапяни в гореща смола и бити с пръчки, накрая ги обезглавили, а София останали жива, за да се терзае от загубата на децата си, което било по-силно от телесно страдание.
Майката погребала децата си на висок хълм край Рим и три дни останала на гроба им.На четвъртия предала Богу дух.

Мощите на четирите светици днес почиват във Франция

# 531
Честит Имен ден, Наде!
Да си жива и здрава, много усмивки, щастие и късмет ти желая! baloni baloni baloni

Честит празник на град София и на всички софиянци!  bouquet  bouquet  bouquet
Успешна Нова учебна година на  ученици, учители и родители! newsm10 newsm10 newsm10

Хубав и усмихнат ден, въпреки мрачното време навън! Hug Hug Hug

# 532
Добро утро!  Hug

Честит Празник на именниците, на учениците и на техните учители!  baloni baloni baloni

Наде, Честит Празник!  baloni
Бъди много щастлива!   Hug
Hug Hug Hug

# 533

Добро утро, компания Незабравима!

Честит имен ден, Наде!
Пожелавам на мечтите ти смелост,
на желанията - дързост,
на делата ти - устрем,
на успехите - реалност,
на дните ти - смисъл,
здраве, сили за борба и щастлив живот!

Честит първи учебен ден на всички родители, ученици и учители.

# 534
Добър ден,Незабравими! Hug Hug Hug
Благодаря ви за пожеланията направихте деня ми двойно по-празничен!
Честит празник на всички именници и от мене бъдете здрави ,усмихнати и щастливи,както и на гр.София и жителите и! baloni
Успешна нова учебна година на всички учащи и  заети в образованието!
Прекрасен ден на всички! lovekiss lovekiss lovekiss
И скромна почерпка за мое здраве.

За къде без нашите сладури!Благодарение на тях двамата имам вас! newsm10 newsm53 newsm03

# 535

Наде, честит имен ден! Бъди жива и здрава, щастлива и винаги усмихната! Весел празник!

# 536
Здравейте, Незабравими? Откъде да започна с поздравите и пожеланията? Може би все пак с имениците, после с учениците, учителите и родителите, след това с Дани за последните й забележителни поетични изяви и на последно (но не по важност!) място за Леман, Милена и Ивва за поредната преведена серия. Но тази подредба наистина е съвсем условна и не цели подценяване на някой или нещо или пък обратното. Лека и спорна седмица ви желая с едно малко стихче, а новопреведения епизод ще го гледам на спокойствие, ако и когато си осигуря такова. От всичко най-мразя да ме прекъсват, когато правя нещо важно, изискващо цялото ми внимание. А пък аз така правя всички неща, които ми се струват стойностни и сред тях особено място заема Незабравима. В този филм диалозите между влюбените са наистина забележителни и си струва човек да ги попива, без да се разсейва с други странични занимания.

Дъждовни спомени

Не може времето изтри
наште спомени, мечти
Не може то да заличи
проляти с тонове сълзи

И днес, когато завали,
си представям, че си ти
с рокля нова и пред МОЛ,
чакаш ме край кален гьол

Аз пък дебна зад завоя
да започне пак пороя
и потеглям с мръсна газ
за моята УНУТУЛМАЗ!

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 14:09 от baigun

# 537
  • Стара Загора
Здравейте, приятели!
И аз като Бганьо се чудя откъде да започна с поздравите и благодарностите, поводи днес много.
Ивва, Леман, Миленка, думите вече не стигат да изкажем нашата признателност! ЗА ВАС!!!

Наде, честит имен ден! Да си здрава и щастлива, за любимия да си единствена любима, всички да те обичат и уважават, в работата да те оценяват! Весел празник и благодарим за почерпката!

Честит празник на всички ученици, техните родители, студенти, преподаватели и софиянци! На всички желая здраве, късмет, търпение и не се огъвайте пред трудностите, следвайте мечтите си!
Бганьо, благодаря ти за поредната порция майсторски поднесен хумор! Безценен си, браво! Виж кой ти се усмихва закачливо и ти изпраща целувка!

# 538
Привет и от мен,приятели! Hug
Прекрасна нова седмица,изпълнена само с положителни емоции ви желая! lovekiss

Наде,Честит Имен Ден!  love001  love001  love001

Честит първи учебен ден на всички учители и ученици! Hug

Честит Празник на всички софиянци! Hug
Поздравления на Дани и  Бганьо за чудните стихове! Hug

# 539
  • София
Добър ден Hug Чудя се откъде да започна с поздравленията Crazy
Честит първи учебен ден на всички ученици и учители с пожелание за успешна учебна година Party
Честит празник на всички софиянци  bouquet
 Честит имен ден,Наде. Heart Eyes Бъди жива,здрава,щастлива и все така добра приятелка за общите ни щуротии hahaha

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 16:34 от Слънчогледка Яваш

Общи условия

Активация на акаунт