Януари 2011 (41)

• 32 393
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ох, Laughing, ще ме уморите с тия животни! Аз уж съм градско чадо, ама с едните баба и дядо в малък град, другите на село, та съм научила де що има посев и дърво какво е, за добитъка да не говорим. Но наскоро с една познати обикаляхме  Борисовата, там има понита и тя вика на детето си "Виж, маме, магаренце". Пак наскоро срещнахме език дядо с козичка, обяснявам аз на детето какво е това, а човекът разправя как предния ден две деца спорели какво е животинчето и нито едното не познало...

# 136
Ааа, срещали ли сте пръч в размножителния период? Няма такава миризма!  Mr. Green Stop Crazy

# 137
Кака Рала, за някакви родителски кооперативи мислили ли сте?

# 138
  • София
Костенурките в България са поставени под максимална защита (на хартия), като се забранява кажи речи всичко - залавянве, пускане в двор, безпокоене и т.н. Тъпото е, че малко хора го знаят и така опазването им се опропастява. Това го пиша не с лошо чувство, а информативно Peace.
Аз пък няма къде да се върна на работа, работодателите ми фалираха и мисълта за търсенето на нова след 4 години седене вкъщи ме ужасява.

# 139
добро утро.
Инка - за яслата. Аз мисля че навсякъде си има различни изисквания. При нас искат -
2комплекта резервни дрешки/ да не са с боди- по възможност/
памперси
течен сапун, мокри кърпи, пантофки за вътре, комплект чаршафи.
Аз и занесох шишето със сламка за водичка.
Това май беше. като я заведа я преобличам че вътре е по топличко.
Ставам че малката се събуди да я приготвям , като я заведа пак ще пиша.

# 140
Кака Рала, за някакви родителски кооперативи мислили ли сте?
Не съм много запозната с тази форма, но май май не излиза хич евтино, пък и все с нещо те ангажират.
Та по-добре частна ясла.

Мрм, това за костенурките не съм го предполагала. Мислех, че са много и се множат бързо.
 А за търсенето на работа, зора е веднъж да почнеш да търсиш и бързо да се хванеш на някоя, дори и да не е най-доброто предложение. Иначе ако започнеш с много обмисляне ще се завъртиш в омагьосан кръг и ще стоиш още дълго вкъщи. Това е мое мнение де, аз така съм процедирала и съм си намирала работа за максимум месец
Пък после винаги може да я смениш.
Моя мъж точно вчера се беше сетил и се смееше как сменях работи през ден по едно време. Без даже да му кажа, днес съм напуснала, утре съм започнала на ново място Laughing

# 141
  • Сливен
Здравейте, относно яслите и работата мен ме очаква напрегнат месец. В момента си търся работа като учител по музика - повечето обяви излизат септември месец и до последно няма да знам ще започна ли работа или не. Confused Не се знае колко места ще има и колко кандидати ще бъдат. Надявам се много да започна сега, защото като ми свърши майчинството, не знам какво бих работила до следващата учебна година. Затова стискайте палци да излезе нещо. Praynig Разбрала съм се с яслата, че ако почна ще тръгне Емилия, ако не - януари. Притеснено ми е, защото в момента, в който разбера, че имам работа, тя тръгва веднага на ясла.  Да, ама има изследванията изискват време, доколкото разбрах,адаптации - първите дни по няколко часа. Ще бъде напрегнато за мен и за Еми - но ще дам всичко от себе си да се справим...
Книжките са интересни няколко секунди, животни разпознава и имитира, когато си поиска.

# 142
  • в Надежда-та
Инка при нас в ДЯ искат 3чифта дрехи и бельо, кърпа за ръце, пижама, като захладнее и резервни чорапи, пантофи. В началото като тръгнат 1 протектор, лигавници и едни кърпи 20 на 20. Шише, залъгалка ако ползва и любима играчка/книжка.

Аз реших, че за момента няма да пускам Мартин..... не съм мислила обаче кога ще то пусна Rolling Eyes

Мрм и аз съм в твоя отбор с тази разлика, че от 2007г. като забременях с баткото не съм работила Blush

violini аз на твое място бих я пуснала по-рано ако имам намерение да започвам работа. Ники така го пуснах септември на ДЯ......ми той в началото седмица през седмица ми боледуваше ooooh!

# 143
ЗДрасти!
На ясла мисля на пролет да я пуска,живот и здраве.То и без това няма къде да се върна на работа,та ще го мислим.
Кали отново е болна.Болна е силно казано,щото не се знае какво е.От вчера следобяд само вдига Т и то доста бързо стига все до 39.Днес призори бе 39,4.мислех да бягам до Бърза помощ.Гърди и гърло-чисти,няма хрема,даже не киха,няма повръщане,разстойство.Летния грип го мина.И така си стоим с Т.Изписа й един антибиотик,който нзм дали да давам,при условие че не се знае какво я мъчи.Изключи напълно зъби,тъй като е много висока и трудносваляща Т.
Та така...оплаках се

# 144
  • Сливен
ViFresh няма как да стане, защото аз ако съм сигурна, че ще почна работа, я пускам веднага. Но работата е там, че не се знае. Ако я пусна сега, трябва да си прекратя майчинството, ако не почна, пак да се връщам в майчинство, става една объркана ситуация. Не, че не може да стане, но да тръгва на ясла и пак да я спирам и после пак да тръгва. А не мога без доход.
Радвам се поне, че има много баби и дядовци, ще помагат при взимането-и свободни и работни. Емилия е общително дете и изобщо не плаче за мен(за сега де), адаптира се бързо. Това е голяма утеха, само ме притеснява спането там. Научена е да заспива сама. Но лошото е,че ако има хора в стаята се разсейва и не ляга да спи. Това ми е големия проблем. Но баба ми е напълно свободна и здрава и ще помага, когато е болничка(не дай Боже) и в началото, когато ще ходи само до обед.

# 145
  • София
Още не съм питала в нашата ясла какво искат.

И аз се замислям за търсене на работа. От 2008 съм си вкъщи. Може би от другата пролет ще започна да търся. За зимния период ми е ясно, че няма как да стане. Ади почти сигурно ще боледува често в яслата, а и ще е добре да съм си вкъщи заради Бобо, нали ще е първокласник. Зимата много сериозно съм се замислила за една магистратура да запиша.

Знаете ли някоя лесна и вкусна рецепта със сусамов тахан? Аз го ям разбъркан с мед и ми се иска да разнообразя малко.

# 146
При нас ясла няма. На 3 години ще отиде в детската градина.Дотогава  ще е в бабин дом когато съм на работа.
Костенурките са защитени от време оно.Не би трябвало да е нова информация. newsm78 Ние като видим костенурка на пътя -спираме(защото виждам как често ги размазват на шосето+ таралежи също) и я съпровождаме до гората.
Онзи ден един градски спря и си я взе в колата,зарадвах се че сигурно ще я пусне в гората,но не стана.А деца няма,да я заведе да и се радват примерно.Дидо каза,че я взимал за ядене.Е , отщя ми се всичко ви казвам, това българите сме......

# 147
  • в Надежда-та
Не го мисли за спането няма да я оставят да не спи Wink Аз миналта година разбрахл че нашия батко са го приспивали на ръце в ДЯ Crazy

# 148
Здравейте!
Аз не пиша често, но пък ви следя от време на време.
Влизам, за да кажа на bonbolina, че миналата седмица и Карина я изкара тази "болест". Така и не разбрахме от какво беше. Три дни с Т над 39, която успявахме да свалим само до 38 и то доста трудно. На четвъртия ден /по точно през нощта/ Т изчезна, все едно нищо не е било и на следващия ден проби единия от кучешките зъби, които са надути, всичките, от около месец насам. Не знам дали е било заради зъба, но не ми се мисли, ако и другите три избият по този начин  #Crazy.
Така и така се разписах, да се похваля, че сме без памперс от миналия месец. Карина страшно много подражава на кака си и само и само да не остане нещо по-назад, започна сама да иска да сяда на гърнето. Сакън да не се мине нещо, щом кака сяда, значи е добре и така много лесно и бързо, покрай кака си, се научи. По същата причина почна и много да говори, повтаря след кака си като папагал. Инъче си е все такъв фъстък, още няма 10кг. и е 78см., дребна работа. Те и затова много и се чудят хората /разни баби и лелки по улиците/, като я видят че е без памперс и как говори, щото я мислят за по-малка. До преди 2-3 месеца ме питаха на колко месеца е детето  Laughing.

# 149
  • Пазарджик
Привет и от мене

Яслите са ми много болна тема,нали не ни приеха никъде ,в резервите сме,сега чакам септември та да видим.Помня,че списъка с нещата които ни искаха за приемането на Таня в яслата беше доста дълъг.Резервно бельо и чорапки,комплект дрешки,пижама, 5бр.лигавници,пантофи,сапун за ръцете,прах за пране от малките кутии,препарат за миене на под,като последните три ни ги искаха през три месеца.Тогава не приемаха деца с памперси,искаха да са научени да си казват ooooh!

От вчера Нелката с нови умения,като се напишка в гащичките успява да си ги събуе и отива да си вземе парцала за да си обърше както казва тя"гиола"(гьола).Обмислям като задобрее с парцала,да я науча и да си го изпира Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт