Януари 2011 (41)

• 32 140
  • 746
  •   1
Отговори
# 645

Еления ,не ти е лесно душа...  Hug и скучно не ти е...  Mr. Green сега като се замислих, не им лесно на хората които живеят на морето, колко роднини искат да почиват при тях на гости... Confused
В интерес на истината е така. Откак е почнало лятото почти нямаме празни дни без гости. Ей сега от 1 седмица е спокойствие.

за работата- и аз няма къде да се върна, фирмата е аут.  Confused

Еления, права си. Помощта е безценна и аз лично оценявам това  Heart Eyes

мама Зайке, страхотен разказ, браво герой си ти. А Михаил е прекрасен.  Heart Eyes

# 646
Ето малко снимки  Heart Eyes

# 647
  • Варна
Уффф че сладко зайчееее Heart Eyes  love001

# 648
ехооо как сте мамиситосссс Simple Smile

Зайкеее  много се накефих на разказа ти, звучи точно като в приказките, но това е защото ти така се чувствашшш  Heart Eyes много сладък мишок е Мишето  Heart Eyes да ги нацелуваш с Калинакис, а ти изглеждаш много свежа и щастлива мъжка мама  Hug

kakcheee цунки на моя любимец, дано вече е по-добре и да е пушка за Гръцко  Heart Eyes  И ние със Стамбата заминавама за Гърция, ще ходим в Кавала, само двамата, това не се е случвало скоро хи хи ще се постараем да си починем и изкараме добре Simple Smile   и вие хубаво да си изкарате Simple Smile

а иначе при мен, да, нещата ги реших точно за няколко часа...аз съм така, реша ли нещо действам на момента, не обичам да обмислям и колебая, след като вече съм взела решение...а в случая, да си каза, чесно не ми се отлага за догодина, не ми се губи време и за работа, а и мисля, че Ади е напълно готов за нова стъпка, живи и здрави само и Господ да ни пази от болести! Аз се вълнувам много, докато дойде време за работа - 15.10 съм планувала леки планински преходчета, докато Ади е на ясла и многооо спорт... започвам активно да спортувам....то нали Ади си ми е фитнес 24/7 и трябва да бъде заместен  Joy

относно декларациите/молбите - всичко бе подготвено при работодателя ми, само попълних данни и подписах...молбата за 50% от майчинството за работеща майка е до 2г. и се дава, ако не е прехвърлено майчинството на друг човек, до колкото ми обясниха  Peace

Еления разбирам как се чувстваш...и мойте свекъри са странни....дори не се обаждат по телефона да питат за внука си...и аз не им се обаждам...някой път се питам дали и аз не правя грешка, но то не ми идва отвутре просто....в годината го виждат максимум 1-2 пъти...свекър ми дори никога не го е гушкал.... аз също се старая да гледам отгоре на нещата...не че не ми става тъпо като се замисля, точно за това не го мисля....имам си родители, които супер много обичат внука си и гледат да ни помогат с каквото може и когато може....то това е възпитание и кой как го чувства в сърцето си.....все пак те губят  Peace  

ами едно леко наздраве от мен  Wink

# 649
Зайке, малкия Мишо е бАнбон! А ти каква секси нощница вадиииш.  Mr. Green

# 650
Зая, приказни сте и двамата с малкото кокорче!  Heart Eyes Hug

Катенце, наздраве и на теб, и гледай да сте здрави, пък другото майната му!  Hug cheers

# 651
  • София
Заек, страхотни сте:) Много гуш от нас Hug Все така щастливи да изглеждате.

Да ви кажа какво ни се случи с леко образователна цел. Ива се оказа с наченки на кариеси на предните 4 горни зъба. Зъболекарката обясни, че се е получило от киселинността на соковете и факта, че продължава нощем да пие сок (макар и много разреден) и мляко. Каза, че след една годинка децата не трябва да приемат нищо нощем. Но поне ни разреши да даваме вода, докато съвсем я оттучим. Ние сега започваме лечение, но ви го казвам, за да си имате едно наум.

Еления, гуш, гуш, гуш. И не се ядосвай, Катето хубаво ти го е казала - възпитание и кой как го чувства.

Какче, бързо да се оправя зетя, а ти не го разглезвай много докато е болен. Hug Grinning

Нощни, ами кажи си, че ти липсват гости и ние ще довтасаме догодина  Grinning Grinning

Калифорния, много е гадно, но съм сигурна, че ще се справиш и ще си намериш страхотна работа.  HugАз уж имах къде да се върна,  а в какво приключение се вкарах Mr. Green

# 652
Ох, Ети и нас това ще ни е проблем. Нашия зъболекар каза същото, да не се дава нищо нощем и незнам как ще я отучвам. Сподели опит ПЛС!!!

# 653
ети, а как разбрахте, че има наченки на кариеси?

зайка, страхотни сте! и раждането ти е било супер! и на мен ми се доражда Simple Smile)))

кате, много ме кефи ентусиазмът ти! направо е заразителен!

аз пък да чукна на дърво поне със свекърва ми, която е в софия се разбирам екстра. всеки ден се чуваме да й докладвам какво прави унука й Laughing Laughing Laughing общо взето на ден поне по два разговора имам - трябва да се отчета пред двете мами Simple Smile иначе свекър ми и семейството му са далече, но и с тях се разбирам, просто се виждаме рядко.

# 654
Зая - много готино Мишленце си имаш Heart Eyes Живи и здрави бъдете!

Ети - направо ме уби с тия кариеси Tired,ми тя и мойта Буба вечер като ляга пие АМ Rolling Eyes Thinking

# 655
  • ул. "Мечтание"
Нощни, ами кажи си, че ти липсват гости и ние ще довтасаме догодина  Grinning Grinning

Добре сте ми дошли! Много ще се радвам!  Hug

Цитат
Да ви кажа какво ни се случи с леко образователна цел. Ива се оказа с наченки на кариеси на предните 4 горни зъба. Зъболекарката обясни, че се е получило от киселинността на соковете и факта, че продължава нощем да пие сок (макар и много разреден) и мляко. Каза, че след една годинка децата не трябва да приемат нищо нощем.

Аз само да допълня и да доуточня, че това не важи за кърмата. Първо, че кърмата е антибаткериална, а кариесите се образуват от кариесни бактерии (не им знам името, сори). И другото, което е, че обичайно при сукане кърмата се изтича дълбоко в гърлото, а не в устната кухина. Съответно количествата кърма, които минават през устата на детето са пренебрежимо малки. Също така кърмата не се отлага, да разлика от адаптираното мляко например. Тези от вас, които използват или са използвали адаптирано мляко предполагам са забелязали, че остават налепи по шишето от него. С кърмата няма такива налепи.
Нощното кърмене не увеличава риска от кариеси, нито ги причинява!  Peace

Етомира, надявам се да е успешно лечението и да няма драми!  Hug Hug Hug

# 656
Абе, не знам... И Тея има такива кариеси, а сокове не пие, сладко не яде, от както спряхме да се кърмим на 1,3г не е пила нищо вечер, от 1 месец пие вода като се събуди. Целите и предни зъби са разядени.
Та лекцията на ллл по въпроса съм я чувала, ама както и другите им лекции започвам да гледам малко под въпрос....

# 657
  • В две тъмни очички
Ето това е причината да държа толкова много на устната (и други) хигиена. След като се нахрани джуджето, задължително мие зъбките и най-много да пийне малко вода от чешмата преди лягане! Нищо не давам след като сме приключили с миенето, обикновено това става непосредствено преди сън. Относно соковете - правя ги ужасяващо разредени - 50мл сок+300 мл вода....

Зая Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и без друго ми се ражда, ама сега вече ти завиждам ужасно много!

Какче, целувки на мамин Вики!

Катенце браво на вас. Почивай докато е време, а с тренировките внимавай, че си пред изчезване!

Аз сега малко да се оплача. Нали малката тръгва на ясла - води се от септември, ама дефакто ще тръгне октомври, та днес разбрах, че ако не се водя на работа ми спират майчинството. То не че е кой знае колко много, ама пак е нещо! Говорих с директорката на яслата и тя каза, че ще направи компромис и ще ни запази мястото, а Влади ще започне да се води в списъците от октомври, а не септември.... ТА....имам не повече от 20 дни да си намеря работа, за да не ми спрат майчинството, пък и ...трябва да намеря работа, че зимата ще бъде тежка... Скапана работа. Нещо много ми е криво напоследък от този омагьосан кръг!!!

Освен всичко друго, дребосъчка започна да спи по максимум час на ден. Много е крива, явно кучешките здраво я мъчат. И на мен не ми остава никакво време да наваксам с материала за държавния изпит, който е след около 30 дни. Не знам как ще се справя  Confused

# 658
  • ул. "Мечтание"
Бебеш, ако нещо за теб не е ок, не си длъжна да го взимаш под внимание или да му вярваш! Simple Smile
Хората имат различни нужди и различни разбирания за нещата от живота.
Да четеш/слушаш критично, или както ти се изрази "гледам под въпрос" е много ценно качество. Simple Smile Peace

Моите и двамата са им добре зъбите за сега. Да ги накарам да ги измият си е цяло приключение, отказала съм се на този етап.
Хигиената е важна, но не е единственото нещо, което определя как ще са зъбите. Има много фактори намесени - фамилна обремененост, хранене (имам предвид качество и вид на храната, не кога се консумира), общо здравословно състояние, приемане на антибиотици и други лекарства и още и още работи. Добрата хигиена може да позабави някои неща, но не зависи само от нея как ще са зъбите. С това не казвам да не си миете зъбите де.  Laughing

Бубе, надявам се бързо да намериш подходяща работа, която да те удовлетворява, не само финансово!

# 659
Заек, страхотни сте с малкия Мишо! Завидях направо Embarassed
Бубе, надявам се да намериш нещо по мерак и добре платено.
Аз не успявам да пиша много, но откакто почнах работа и ме завъртя всичко.
Вики е много добре на яслата. Текат на моменти едни сополи / водичка/ Още не са избили зъбите - кучешки. Но ходи с мерак. Бяга по стълбите към втория етаж, и като се качим почва Мамоо, ооооооо мамо. Пее ми Мама ми...... но само тази част на песничката. Поне хваща мелодията
пиша на гърне, дори се стика и вика аууууууу мамо. Явно им се карат в яслата като се наакат и като почне да ака в пампата и казва  не, не не и се стиска за дупето.
Еления, Hug

Общи условия

Активация на акаунт