Януари 2011 (41)

• 32 151
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Къде скиторите мили ми девойки?

Емили, успех в работата, все пак си е нужно време човек да влезе отново в ритъм, отсъствието малко или много си казва думата... поне в началото  Hug

Кате, ама вие много скоро тръгвате на ясла, бързо да се приспособи Ади и да нямаш никакви притеснения  Hug

Бубе, тя Катето е обяснила, една майка ми каза, че молбата за прекъсване на майчинството трябва да се подаде в тридневен срок от тръгване на детето на градина.

Зън, аз например го водих Марти с мен, когато пазарувахме за у-ще, да си избере сам тетрадките например, за раницата се допитвам до него, макар че не можах да харесам нещо до момента, но да е съпричастен към всичко което се купува за у-ще. Както Буби е казала, ще го затресе и него, ама малко по-нататък...Laughing Браво на Ади  за изречението Heart Eyes

# 616
Привет и от мен!
Аз вече си имам в къщи един пубертет и едно много пораснало бебе.
Кали приказва като разпрана, най-вече на мандарински, но и много думи се разбират, свързва словосъчетания от две думи. Разбира абсолютно всичко, изпълнява "команди", но пък е със собствено мнение за всичко, ако реши, че няма да прави нещо нищо на света не може да я накара да го направи. Танцува, има си любими песни, пее си почти непрекъснато Днес направихме изследванията и от другия вторник е на ясла.

Поздрави на всички които са имали поводи за празнуване тези дни  Hug Няма да изброявам поименно, че задължително ще пропусна някой.

Ставам, че отиваме на разходка.

# 617
Привет - мривет!

Поздравявам всички, които са имали поводи за празнуване тези дни! Да сте живи и здрави!

Ние също се подготвяме за яслата. Вчера пуснахме всички изследвания и в понеделник го пращаме.
Междувременно ни дойдоха мебелите за детската и тия дни с ММ сглобяваме и нареждаме.

Забелихме му и пишлето оня ден, та сега не иска да влиза в банята да се къпем, щото мисли че пак нещо ще го измъчваме горкото. Изобщо емоции не липсват.

Приятен ден на всички!

# 618
Люба, пиша от компа в офиса...  Laughing
И аз се върнах на работа, а дребчо вече ходи на ясла от един месец....  Rolling Eyes
Само дето всеки сопол от другите деца идва и при нас и при мен и вече ми писна от този омагьосан кръг....  Crazy

Ние още не бърборим, правим си Трайчо....  Mr. Green

# 619
  • София
А тази молба за прекъсване на майчинство при тръгване на ясла къде се подава? При работодателя ли? А другата за 120-те лева?

# 620
А тази молба за прекъсване на майчинство при тръгване на ясла къде се подава? При работодателя ли? А другата за 120-те лева?

На мен всичко ми го направи счетоводителката на фирмата. Само попълних и подписах формулярите. Едното се носи в тридневен срок в НОИ, другото не помня... Само че като тръгне детето на ясла, от същия ден ти трябва да се водиш, че си се върнала на работа, може и в отпуск. Иначе ти кълцат цялото майчинство...

# 621
Честит рожден ден на патерици на Жоржи и Патето. Да сте здрави, засмени и много обичани.

Нощни, честита годишнина на патерици. Да се похвалиш скоро с нова лентичка.

При нас новия хит е. Икам дет, т.е "Искам сладолед", отговора е "Няма свърши" и получавам насреща"Дядо купа"  Shocked

# 622
ехо!
голям кеф тези дни - вчера имах случайна среща с ейприл и сладка Дара, а днес един бърз слон. така се живее 100 г. - на усмивки и дърдорене Laughing Laughing Laughing

аз едва смогвам да оправя из къщи, да изпера дрехите и пак поемаме нанякъде, ама мисля тези почивни дни да са последните и вече да се готвим за работа, че ваканцията свършвааа Sad

аз нямам с какво да се похваля - дара все така не говори, но пък не мога и да се оплача  - не е трудна за гледане. все ми викаха "ооо, сега като проходи ще отслабнеш", ама това е, защото не познават дара Laughing Laughing Laughing

# 623
При нас новия хит е. Икам дет, т.е "Искам сладолед", отговора е "Няма свърши" и получавам насреща"Дядо купа"  Shocked

hahaha hahaha hahaha не можеш да й отречеш, че е изобретателна.

Много благодаря за пожеланието.

# 624
  • София
Здравейте,

от вчера следобяд и Виктор е в групата на преминаващите през гадния вирус с повръщането и разстройството. А днес вече е и с висока температура. Tired
Но пък днес не е повръщал, което си е супер. Ходихме при педиатърката. Тя каза, че трябва да мине на строга диета, защото ако започна да му давам всичко, симптомите отново ще се върнат.
Диетата трябва да е минимум седмица и може да яде следното: картофи, ориз, моркови, солети Mr. Green, бисквити, сухар. От плодовете-ябълки и банан. Да пие чай от шипки и компот от дренки (не че има от къде да го взема...). Предписа малко хомеопатични, лечебна Хумана, ентерол, лепенки за т, ако е висока каза да му давам хексалгин, както и ако повръща да му давам сокчето на ХИП - ORS, или други електролити. Та така.
Но притеснителното е, че ни предстои пътуване към Гърция за празниците. Дано да се оправи, че иначе дупе да ни е яко. ooooh!

Оплаках се и ми олекна! Mr. Green

Жоржи, Бире пишете по-често! Hug

Кате, много бързо се развиха нещата при теб. Ще ни липсваш по срещите! Hug

# 625
Еее, защо така се изпоразболяха децата?!? Да оздравяват всички болничета!

И май повечето тръгват на ясли вече... А мамите - на работа...  Tired То не че е лошо, ама аз вече така съм се настроила, че скоро не ме очаква, че изобщо съм много далеч...

При нас новия хит е. Икам дет, т.е "Искам сладолед", отговора е "Няма свърши" и получавам насреща"Дядо купа"  Shocked

Joy Joy Joy Бенджи, браво на Краси! Детето е супер ориентирано още отсега!  Peace

Ние бяхме малко на разходка по обед, след като взехме кухнята. В последно време никъде не ходи без кукленската количка с един плюшен слон, затъкнат в нея, на когото вика "байо".  Mr. Green Логично на детската площадка се явиха 5 деца, които искаха кой количката, кой - слона...  ooooh! Резултатът беше рев, истеричен вик "байооооо!", взе си количката и беж към колата да си ходим, да не би байо да го похити пак някое дете...  Joy

# 626
  • ул. "Мечтание"
Привет!  Hug

Днес тотално вече се улях! Станах наистина късно... ама не ми завиждайте, щото се чувствах ужасно преспала, подута, кисела, мачкана.... Sad  Rolling Eyes Трябва да се взема в ръце, не може така...  Sad

Аз сега обмислям едно предложение за 9 месечен трудов договор. Работата не е нищо особено, но пък ще съм си тук на село, с хубаво работно време. Честно да си кажа, блазни ме. Но не знам все още за какви пари ще става въпрос. А това ми е важно, тъй като ще трябва да наема детегледачка, която да гледа Искрен. На 10ти септември имам среща по темата и се надявам да науча повече подробности и да ми се изяснят нещата, за да мога да реша.

Оф, не мога да си събера мислите... имам малко работа на компа, после се надявам да си довърша каквото бях започнала вчера да подреждам. Имам да пренаредя гардероба с нашите дрехи и със спалното бельо и кърпите. И да измия ваната.  Rolling Eyes

Бире, добре завърнала се! Hug

Какче, дано Виктор се оправи бързо и имате хубава почивка из гръцко!  Praynig

# 627
Здравейте майчета Hug

Диди Много гадно се е получило точно сега преди почивката ви, но дано пък бързо да мине Praynig Обикновено стомашните неразположения за два дни минават,но...диетата се продължава Peace Както и доки е казала - една седмица солети /то направо без пари ще ви излезе почивката на Вики Mr. Green/,сухарчета,чайчета... Стискам палци да се оправя бързо и да ви е хубава почивката Hug

Пепита - еха, виж на колко много неща са я научили Кали бабите Mr. Green Най-обичам когато Али отиде за една седмица при свекърите и после един месец слушам как се е "поправило детето",бузи и дупе отвъртяло,хранило се по 10 пъти на ден,такъв апетит, такова нещо ooooh! Пък и след обяд - спяла...а не като при мен - пред ТВ-то Whistling Та и ти сега,да не вземеш да им изпуснеш края.. Crazy Hug

Бенджи Да не я мислим Краси - добре се оправя детето Joy Hug

Адис,Зън - и аз накупих всичко за каката под "нейн контрол" Wink Така де няма аз да уча после Whistling Трябва да са съпричасни Peace

Леле,дойде септември и всички тръгнаха на ясли,на работа Whistling И мен ме чак работа Tired

И да попитам - тези 120 лв до 2 или до две години и половина се взимат? newsm78

Hug

# 628
Рал, до 2 години.

Благодаря ви момичета за посрещането!  Hug

# 629
Бире Hug

А ако се прехвърли майчинството на бабата пак ли е до 2 г.? Защо си мисля,че приемаха нещо до 2,5 г да е платеното майчинство? Или греша newsm78

Общи условия

Активация на акаунт