Януари 2011 (41)

• 32 139
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Пазарджик
Зая  Hug много сте хубави Heart EyesАз пък говорих по телефона докато ме шият след раждането на  Нелката Mr. Green
Еления,мила пак съм им купили подарачета,щот при нас и това липсва.Прясна случка от събота,за първи път сме  поканени на обед от както сме женени ,всички седят и си хапват сладко,а Нелката ме разтяга наляво-надясно,съответно аз не стигнах до масата .Съкровище явно ми се обиди,защото няколко пъти ми повтори,че нищо не съм яла ,но никой не се сети да стане след като се нахрани да разсее Нелката ooooh!
Ети Hug
Бубе дано се наредят бързо нещата при вас Praynig
Нощни как опазваш котката ?При нас положението е страшно,но и на котето му нищо,знае,че Нелката го мачка и все при нея ходи ooooh!

# 661
Здравейте!

Заек, много сладък този малък Мишо!!!   Heart Eyes

Момичета, много ви благодаря на всички за пожеланията  Hug Hug Hug

Нощни, да беше казала по-рано, че приемаш гости  Laughing Много удобно сега в края на лятото да кажеш, че никой не идва  Mr. Green

# 662
  • ул. "Мечтание"
Нощни как опазваш котката ?При нас положението е страшно,но и на котето му нищо,знае,че Нелката го мачка и все при нея ходи ooooh!

Никак, тя сама се пази!  Mr. Green

Пате, аз бях споменала и преди, че приемам гости!  Wink

# 663
Зайчо,страхотни сте с Мишето!Целувки от нас!
Ха-ха-ха,Елч,тоз младеж опасен-"и двете,дядо попе,и двете"..... Wink
И  нашите отношения със свекърите не са много топли,но какво от това.....В началото страдах от това,но много вода изтече вече и хич не им се връзвам.Важно е в моето семейство отношенията да са ни чисти,а това е така вече 15години/да чукна на дърво/.

# 664
  • София
Зайка, прекрасни сте, пу-пу! Радвам се, че всичко е минало леко и весело Simple Smile
Ети, вкара ме в размисли. Боян заспива с нещо за пиене, нощем си се буди за АМ...А аз дори каката не съм водила на зъболекар още, срам!
Кате, браво на теб за решителността и добрата организация!
Еления, знаеш, че нашите баби и дядовци не са големи помагачи - досега не съм оставяла Боян на никого, освен на мъжа ми, дори за 30 минути. За взимане за ден изобщо не става дума, то дори за Михаела, която си иска, не става... Аз периодично се дразня, после се успокоявам, че те губят и т.н. А както се сещаш и аз и мм (особено той) сме гледани мнооого от баби и дядовци. А за подаръците съм ви казвала - за 1 година свеки прати от Италия 1 колет - спагети и дрешки - 3 клинчета и 1 рокля за Михаела, а за Боян - абсолютно нищо!
Ние още сме на село, децата дивеят с една какичка от съседния двор и са доволни. Основно готвят с кал - да не ви обяснявам в какъв вид са по цял ден. Боян активно участва в игрите, пречи на каките, тормози котката на съседите и изобщо се вписва идеално.

# 665
ЗаИк!Много сте хубавииии!Пу-пу!
Момичета, аз не им се връзвам, даже ги уважавам до някъде(като родители на ММ) и съм ги приела такива каквито са. Дори се радвам,че ни идват на гости, защото по този начин ми правят услуга да не им ходим ние на гости Mr. GreenЗа мен това е по-добър вариант и дори сама си ги каня. Но както казаха Катето и  Ети, някои черти от характера и възпитанието ме дразнят и колкото и години да минат,колкото и вода да изтече - пак ще си ме притесняват.И Дидо като носи тези гени ми е притеснено. Не мога да възприема как така ще имаш деца(и внуци) и ще поставяш себе си на първо място....В разговори 90% се използва думата "Аз" а в другите 10 % -"кучето ми" Егоизъм и егоцентризъм, ей това са нещата, които най-много ме дразнят.

Еления,мила пак съм им купили подарачета,щот при нас и това липсва.Прясна случка от събота,за първи път сме  поканени на обед от както сме женени ,всички седят и си хапват сладко,а Нелката ме разтяга наляво-надясно,съответно аз не стигнах до масата .Съкровище явно ми се обиди,защото няколко пъти ми повтори,че нищо не съм яла ,но никой не се сети да стане след като се нахрани да разсее Нелката ooooh!

Е,Съкровище поне не се ли досети какво става?! ooooh!
В тази връзка се сетих, че от доста време насам искам да ви попитам нещо, дори може и анкета да се направи по въпроса.
Искам да ви попитам и сверя часовника. Мислите ли, че  е ненормално мъжът да помага в домакинската работа. Дидо ми помага, дори много. Вижда, че е и работата е много и аз не мога да смогна със всичко и помага- готви, простира, прахосмукачка пуска, чинии мие...като през това време и аз съм заета де...Та повечето познати му се чудят и маят-мъжът мечта, къде съм го намерила и т.н..(а аз не съм го намерила,а възпитала) Те са свикнали на патриархат- шетат, сноват и се суетя около  масата и приемат, че за нищо на света мъжо им не може да се вдигне от масата, след като се е върнал от работа и гледа ТВ докато вечеря. Crazy
За мен това е недопустимо, след като и двамата сме родители -сме равнопоставени .И двамата работим, и двамата сме изморени, но и двамата имаме еднакви отговорности.
Вие как мислите?
Мрм,описваш едно щастливо лято!каква по-хубава манджа от тази с калта? LaughingВико подправя и с чакъл hahaha

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 00:31 от elenia

# 666
  • ул. "Мечтание"
За мен е ненормално и недопустимо мъжа да не участва в домакинството! И не говоря просто за помощ, когато му е кеф, а за съвсем активно и пълноценно участие. Това, че съм си по цял ден вкъщи не значи, че трябва да изнасям цялата къща на гърба си...  Naughty

# 667
  • Пазарджик
Добро утро!

За мене няма мъжка и женска работа,с годините мм все повече ми помага в домакинството,има още какво да се желае Mr. Green,но работи по въпроса.

# 668
Добро утро, мацки!

Много готини темички сте зачекнали!  Laughing

Тути, мерси за кафенцето!  bouquet

Мрм, това с колета със спагетите ми стана много смешно - все едно хуманитарна помощ ви праща!  Mr. Green Ми то и тука се продават спагети...  Laughing

Ети, когато водих Зори за стоматита на зъболекар зимата и двете зъболекарки ми забраниха да давам нещо през нощта, именно във връзка с повишения риск от кариеси. Аз някак си успях да свикна Зори да си мие зъбите всяка вечер по време на къпане. Тя сама ги мие, четка, имитира ме, колко е ефективна не знам, но все пак мие. Надявам се да нямаме проблеми. А какво се прави в такива случаи?

Бебо, браво на Вики, много е схватлива!   bouquet

Бубенце, стискам палци да намериш възможно по-скоро нещо свястно, че наистина е много притеснително така.  Confused Все от някъде трябва да почнеш. Понякога първата работа не е точно това, което иска човек, но е опит и стаж, и тръмплин занапред...

Еления, на запитването ти - ММ много ми помага вкъщи - и чисти, и мие чинии, никога не се е скътавал, макар че е расъл в семейство, в което баща му през живота си една вилица не е измил, камо ли чиния. Баща ми също държи майка да го обслужва, но вкъщи нямам такъв проблем и мисля, че е най-нормалното нещо и мъжете да са ангажирани също толкова в домакинството. Днешната жена е достатъчно натоварена и служебно, и с децата, така че...  Crossing Arms

А за свекитата - най-хубавото положение би било хем да са достатъчно близки с децата, хем да не се бъркат много в работите на семейството, защото иначе се получава обратния ефект... Но пълно щастие никъде няма...  Rolling Eyes

# 669
  • София
Не се шашкайте, просто имайте едно наум.
Нещо не ми се видя в ред, защото по два от зъбите има кафяви и зелени петна, които не мога да измия или изчегъртам. Понеже съм се била усетила навреме (според зъболекарката) в този начален стадий се маже с една паста, която възстановява горния слой. Надявам се да не стигаме до пломби, че тогава ще видим цирк.
Бебеш, според зъболекарката, при някои деца е наследствено. Иди на зъболекар. Има оправия, а и пастичката е 25 лева, стига за 3 месеца.
Мрм, аз не бях водила Яна на зъболекар до 6тата й година. Сега просто ми се видя проблем.
Буби, и Ива обича да си мие зъбите - прави го сутрин и вечер задължително. А ако се присети и през деня.
Рал, ние снощи обърнахме процеса - първо пи мляко и после мих зъбите. Получи се.

Тази нощ изкара само на вода. Не беше никак щастлива от тазиработа, ама май повече й се спеше. Чак в 6 сутринта, видимо прегладняла пи мляко.  Mr. Green Mr. Green

# 670
Добро утро, мами - мадами!  Hug

Мама Зайка, изглеждаш чудесно и много свежо, а малкия Мишо е прекрасен!  Heart Eyes Да ви е жив и здрав!  Hug

Бубе, стискам палци да намериш скоро работа, но имай предвид адаптационния период на малката с яслата, в началото ще я взимат за по 2 часа, докато свикне по цял ден..., ще трябва някой да я взима и да я гледа до остатъка на деня...

Вие вече водихте ли децата на поредния профилактичен преглед при ортопед? Нашият лекар ми беше казал между година и половина и две да го заведем пак, ама чакам още малко...

# 671
Зайче, ех че сте хубави и ти и малкото мишленеце Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes да ти е жив и здрав още веднъж малкия, голям мъж!   bouquet

Ети, дано помогне тази пастичка, много се учудих и аз, обаче как е възможно при толкова малко дете кариеси... Rolling Eyes Ивайла пък още е с 6 зъба и не виждам признаци за скорошно никнене, продължава да не дъвче много и съответно да се дави при някое макар и не голямо парченце, направо ме разстреперва в тези случаи. това ми е голямото притеснение свързано с яслата, затова и говорих с директорката да тръгне от последните деца...
Ети, как вървят нещата с работата при теб?

Бубе, дано успееш да намериш нещо подходящо, успех и на държавния изпит  Hug

Мрм, това с колета със спагетите ми стана много смешно - все едно хуманитарна помощ ви праща!  Mr. Green Ми то и тука се продават спагети...  Laughing

...Буби, и тука продават, ама не са италиански  Mr. Green Шегата настрана, ама наистина всичко явно е до разбиране и усещане и до възпитание. моите свекъри живеят наблизо, но виждат децата по 1-2 пъти в годината, свекър ми видя Ивайла за пръв път, когато беше на 8месеца и дори не й обърна внимание, през цялото време се занимаваше с децата на зълва ми... може би и затова мм, не настоява да им ходим на гости, а пък и аз не давам зор...Благодарна съм обаче на моите родители, които винаги са насреща и помагат с каквото могат хората, наистина тези отношения са безценни и за децата.
Относно домакинската работа, какво да кажа...свеки е от тези майки и съпруги, които правят всичко вкъщи и мм така е научен...това много ме дразнеше в началото, но започва да се променя, е в повечето случаи не се сеща, ако аз не му кажа да направи нещо, но пък ми помага с това, че се занимава с децата, събота и неделя много ги гледа, извежда и така, което пак е помощ, поне аз да свърша нещо на спокойствие...Но пък това ми е за урок и полагам усилия от сега да създавам определени навици на Марти, да го включвам да помага и т.н.

Бебо, не мога да не кажа и аз браво на Вики, това че така бързо се е адаптирала в яслата е голямо успокоение за една майка  Hug

Елч, в северния край използват думата унукиня за момиче... Laughing

Ама се отплеснах и аз...хубав ден ви пожелавам, че трябва да бягам...

# 672
  • София
Дани-Зай, прекрасни сте с малкото Мише! Heart Eyes А разказът ти искрено ме развесели и както казаха и някои от момичетата, и на мен ми се приражда! Mr. Green Да сте живи и здрави и все такива сладури! Hug

Виктор вчера вдигна температура, която свалих с Хексалгин. Не е повръщал от понеделник вечер и май вече е пушка. Снощи го оставихме на свекърите, за да мога днес да оправя багажа, да изчистя, изгладя, ама плановете са затова, да не се изпълняват. ooooh!
През нощта се събудих от неприятното чувство, че ми се  Sick. Лошото беше, че се оказа не само чувство и така 4 пъти за два часа. Днес съм отпаднала и само като се опитам да стана и коремът ми се обръща. Та ще е весел ден, де! Mr. Green

Ети, и мен ме изуми с тези кариеси. Дано пастичката помогне бързо! Hug Целувки на снахата! Heart Eyes

Ние мием зъбите на Виктор вечер като го къпем и той е супер доволен. По някое време ми издърпва четката и започва да я дъвче усърдно. Вечер го приспиваме с 1 лъжичка АМ за цвят, а през нощта вече пие само вода. Сутрин първата му дума е АМ-АМ! hahaha

Бубе, вярно си влязла малко в омагьосан кръг, но се надявам сега септември да се раздвижи пазара и бързо да намериш работа! Hug

Бире, не съм водоли Вико на ортопед, защото доколкото знам се води, в случай че забележиш нещо притеснително в ходене, стойка... Но не пречи и да го прегледат за лично успокоение.

Еления, и ММ доста ми помага. Обича да готви, салатите само той ги прави. Подрежда стаята, чисти като му кажа! Mr. Green Е само в гладенето не ми помага за жалост, а как ми се иска... Mr. Green

В неговото семейство, цари пълен патриархат. Баща му е свикнал като се прибере вечер да го чака топла манджа и майка му всеки ден готви различно ястие. Отделно грижата му за дома се изчерпва до пазаруване. Помня, че веднъж преди няколко години им бяхме на гости и аз и майка му на ММ нещо готвехме. ММ дойде и се включи и той и баща му го смъмри, че мястото му не било в кухнята! Mr. Green ММ не му остана длъжен и оттогава този въпрос не е повдиган! Wink

Елч, умрях от смях с хлапето и репликата му към двете красавици!  Joy

# 673
Много много благодарим за милите думи! Мишко ви целуваа!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Калин е на ясла в Смолян, там е и на рехабилитция на дробовете вече 1 месец и е супер  Heart Eyes

Нещо се замислихме с мъж ми малко да поживеем в Смолян, да не прецакаме и това детенце  Confused
Ети Пуф, дано бързо мине от пастичката  Praynig
Бубс Стискам палци за работата  Hug
Какче Май те е хванал тоз летен вирус, в Шейново само за него се говореше. Повръщане яко за 1-2 дни после нищо. Една бременна беше при нас на системи от обезводняването.

Ах, да почерпя днес аз и мъж ми имаме рожден ден  Laughing Черпя с чеверменце, ако си бяхме в Смолян това щеше да е за днес менюто  Sunglasses

# 674
  • София
Няма да се редактирам, че и без това горнот остана доста дълго, но не мога да не честитя:

Дани, мама Зай, честит рожден ден! Желая ти да си все така лъчезарна, позитивна и много да те слушат и тримата ти мъже! Heart Eyes Hug
Честит рожден ден и на ТМ! Да е жив и здрав!

Честит имен ден и на всички именници - Елза, Елисавета, Захари, Захарий, Захаринка, Изабела, Светлозар.

Специално искам да честитя празника на нашето талисманце Изи на мама Чери и на сладката палавница Ели на Жоржи!

Общи условия

Активация на акаунт