Януари 2011 (41)

• 32 137
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Зая, честит ви двоен рожден ден! Да сте живи и здрави, и много да се обичате!  bouquet

Не знаех за днешния имен ден, но да са ни живи и здрави всички малки и големи именници!  Hug

# 676
Много благодаря от името на Ел.
Почерпете се за нейно здраве (че пак сме го закъсали)

Специални поздрави по случай празника, на всички именници и на малката Бела  newsm51

# 677
  • бургас
За мен е ненормално и недопустимо мъжа да не участва в домакинството! И не говоря просто за помощ, когато му е кеф, а за съвсем активно и пълноценно участие. Това, че съм си по цял ден вкъщи не значи, че трябва да изнасям цялата къща на гърба си...  Naughty

newsm10

# 678
Здравейте, дами!
Зая, много сте ми хубави с малкия Мишо, както казаха и другите момичета, чак да му се приражда на човек  Grinning

И понеже съм сигурна че ще изпусна някой, една обща честитка за всички които имот някакъв повод за празнуване.

За мъжете, свекърва ми по принцип върши всичко в къщата, готвене, чистене, пране, гладене и т.н. Но и двамата и мъже /ММ и свекъра/ са научени да помагат. Сами се включват, няма нужда да им се казва. Аз много пъти съм споделяла, че аз не готвя, готви ММ. Помага за децата, ходим заедно на пазар; при нужда чисти, пере и простира; редовно къпе дребната и т.н. Така че Еления, за мен е чудно когато мъжът не помага, а седи като султан и чака всичко наготово. Макар, че имам такъв пример- баща ми. Може да върши всякаква домакинска работа, но казваше така: "При три жени в къщата защо аз да го правя?", тогава със сестра ми още живеехме в Плевен.

За родителите, и двата комплекта баби и дядовци са далече, но никога не са отказвали да помогнат в гледането на децата. Пресен пример: хлапетата заминаха на 15.06 и се прибраха на 02.09., ние не сме участвали и в прехвърлянето от Харманли в Плевен. Помагат колкото могат, не ни се бъркат във възпитанието и аз съм много доволна.

За гостите, след като години наред канихме всички и никой не идваше, спряхме и сега пак никой не идва  Mr. Green

Спирам, че се олях!

По нашия край "унука" е "внук" и се използва и за момчета и момичета.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 13:05 от pepita1973

# 679
жоржи, какво сте го закъсали пак!?
хайде, да се оправят бързо и да е много здраво и щастливо малкото адашче! Simple Smile

ети, аз знам от зъболекар, че зъбите не е добре да се мият повече от два пъти на ден, защото може да се изтръка емайла.
дара според мен не върши нищо с четката, ама я държи там нещо...
адис, нашият педиатър казваше, че все повече зачестяват случаите на дечица на по годинка с кариеси и все път ни инструктира да плакнем устичката на дара с вода след всяко ядене. не че го правя де Embarassed

зайка, честит рожден ден на вас с мъжа ви! подарък вече си имате, но пожелания за много здраве и любов никога не са излишни! Simple Smile

адис, моите баби са в пазарджик и затова ползвам "унука" за девойка Simple Smile явно си има различия в частите на страната, както с нарицателните за лели, вуйчовци, стари майки и т.н. ей, че готин език имаме!

а по въпроса за мъжете моят помага много в къщи и срам-не срам ще призная, че каквото и да прави го прави по-добре от мен, но е факт, че аз се опитвам да му спестя много от домакинската работа. някак грозно ми е да го чакам да се прибере в 22 ч. каталясал от работа и да му кажа "айде, сега имаш да изгладиш/изпереш/почистиш и т.н." но и никога не се случва той да мрънка, че сутрин преди работа трябва да си изглади нещо или че не е почистено и т.н.

какче, да се оправяте бързо! а ще пътувате ли?

# 680
Зайке, честит рожден ден на теб и на ТМ! Да сте много щастливи с двамата юнаци! Малкият Зай е много сладък, пу-пу.

Честит имен ден и на всички именници!

Бубе, дано си намериш бързо работа.

Аз за момента съм спряла да мия зъбите на Петър, защото той само иска да дъвче четката и ми хапе ужасно пръста. Ама трябва пак да пробвам. Иначе много отдавна не пием нищо вечер освен вода.

А за моите родители и свекърите ми благодаря всеки ден, защото много ми помагат. Например сега, като ми е вече трудно да тичам след малкия, се редуват и го гледат почти по цял ден. Дет се вика го получавам колкото да го нагушкам и да му се порадвам и толкоз. Не ми позволяват изобщо да го вдигам или нещо по-натоварващо да правя.

За домакинската работа вкъщи - участваме всички. Кой когато и с каквото може. Нито баща ми, нито свекър ми са научени да стоят без да помагат, така че и ММ е така. Сутрин например, Петър като се събуди, ММ го взима, оправя го, облича го, прави му закуска, ядат и тогава ме събуждат мене. Дребния така свикна, че като се събуди сутрин, не ми обръща никакво внимание, дето до него лежа на една крачка от кошарата, ами започва да вика "тате, татеее" и баща му пристига. Късметлийка съм, ей. Къде го найдох тоз мъж, че и по-млад от мене Joy Излъга се, та ме взе...

# 681
Честит ви рожден ден,мамо и тате Зайкови!
Поздрави и на всички именници!
ММ пък е голям чешит-помага само АКО той реши.и като казвам помага то е нещо набързо-например ако сме в майка с малката най-много да пусне прахосмукачка,чиниите да си измие,готви си.Предпочита да си бута неговите мъжки работи и хич не се и сеща.Общо взето така е научен.Не глади,не пере,не простира,за останалите работи казах Не ми тежи да си върша домакинската работа,тежи ми че не се оценява.като каже-какво правиш по цял ден?нищо!.Е,поне като кажа да се занимава с малката го прави качествено.на което съм благодарна.
И по нашия край унука се ползва за внук и за внучка.

# 682

ети, аз знам от зъболекар, че зъбите не е добре да се мият повече от два пъти на ден, защото може да се изтръка емайла.

Аз досега да съм си изтъркала емайла, понеже имам някаква мания и зъбите си ги мия поне 5 пъти на ден. В чантата почти винаги имам четка и паста, а за дълъг път е задължително, просто ми е гадно след като се нахраня или дори като пия нещо различно от вода да имам остатъчен вкус или мирис в устата и търча да си мия зъбите. Майка ми и баща ми са с лоши зъби, много мостове, извадени и т.н. и някак ме научиха поне на 6месеца да ходя на профилактични. За момента мога да се похваля с 1 единствена пломба в устата(пу пу все тъй да е и да не се налага да си правя нещо сериозно).

Зайке, честит рожден ден и на двамата с мъжа ти, получили сте най-хубавия подарък  Heart Eyes

Честит имен ден на всички именници!

ММ помага, ама като му кажа какво точно, просто не се сеща от какво има нужда за домакинството, въпреки, че у тях е по-скоро матриархат и мама впряга мъжете. Но пък той като е излязъл от тях на 18г и не е бил там толкова много след това, даже в друг град. Обаче с малката просто нямам забележки, споменавала съм и преди: разхожда, приспива да се наспя аз спи с нея, къпе, памперси сменя, преоблича и всичко останало и това ми е огромна помощ.

# 683
  • София
Елч, не знаех. Вече ще огранича миенето по желание. Но пак имаме по 3 миенета, защото като е в къщи ще й слагам паста и преди обедния сън.

Адис, много мило, че питаш за работата. Още се съдим, но аз действам в насока да започна друга работа.

За ММ - много помага, но той е мъж-мечта. Лошото е, че след като изчисти ми се иска да повторя. Не го правя, за да не го демотивирам. След единствения път в който простря прането му забраних да го прави отново:) Иначе много се грижи за децата, готви често, помага и във всичко друго. Въпреки, че сега, когато си седя по цял ден вкъщи гледам да няма с какво да помага.

А за бабите - с Яна бяха безотказни, но изглежда им е трудно с две деца и не ги вземат често. Сигурно Ива като поотрасне пак ще са по-активни.

Моите неволи от днес са много забавни - във всеки друг ден Ива ака по 2-3 пъти, но понеже днес трябва да занеса изследванията за ясла, естествено не е акала нито веднъж Mr. Green

И забравих - Честит имен ден на всички именници! Да са живи и здрави и с гордост да носят името си!

# 684
Моят мъж много помага в домакинството. Той се гледа сам от 18-годишен и доста се е понаучил... Особено в кухнята, понякога се караме кой да сготви.. (повечето неща ги прави той) Simple Smile Той меси, той точи, той прави палачинките... Пере пътеки, простира дрехи, пуска прахосмукачки.... Само че аз оправям дрехите... Не че не се старае, но не му се получава...  Mr. Green Като цяло оправя, помага, ама го домързява....  Twisted Evil

Ети, акото се носи до обед.... Няма значение дали ще направиш и пуснеш всички изследвания накуп, важното е да си направиш сметка с давността на резултатите...

# 685
И акото може да престои в хладилника до следващия ден.

# 686
Честит имен ден на Ветчо и Изи!
Честит рижден ден на мама Зайка и татко Заек!

ММ е на ти с домакинството и гледането на детето. На мен ми е цел и момчето ми да е като татко си.  Heart Eyes

Зъби не мием още.

# 687

Joy Представям си някой с по-чувствителен стомах как приятно би се изненадал...  Mr. Green

Ети, и аз това се чудя - дали като се роди живот и здраве бебчо, и като поотрасне малко, ще искат да ги взимат заедно?!  newsm78 Надявам се, не за друго, ами защото е кофти да се делят децата. Едва ли ще е лесно, но нас пък морската ми баба милата ни взимаше всяко лято за по 3 месеца с брат ми и братовчедка ми, хем и курортисти посрещаше и изпращаше, направо не знам как се е оправяла...  ooooh! И другото е, че при свекърите все се спрягат някакви неща от сорта - този като малък бил "любимото" внуче, онзи бил...  Shocked Дано при нас няма такива, че аз изобщо не мога да приема каквото и деление на децата.

Като гледам явно сме случили на мъже все пак...  Mr. Green

# 688

Joy Представям си някой с по-чувствителен стомах как приятно би се изненадал...  Mr. Green

И аз това си помислих първият път като ми го казаха  Grinning  Но пък при сегашните изследвания се възползвах от този съвет  Mr. Green

# 689
Здравейте, момичета !

Много хубави снимки на Мама Зайка и Мишо- блаженна усмивка на майката и невинна муцунка на бебо!Весел празник на цялото семейство !

Преди години с изследвания на баткото бях взела проба и шишенцата  с акото и урина ги сложих в дамската чанта, за да ги нося до МЦ.Нямам спомен какво се случи, но ги забравих и на другата сутрин в коридора ужасна миризма Sick Sick Sick Изкрах чантата на балкона, а тя беше нова и си казах то кожата мирише!Следобед чак се сетих, каква  е причината!После още 2-3 дни да се измирише, а пък ММ като ме видеше с тази чанта после ме подиграваше:А ти с ла***ната чанта ли си? Joy

Домак.дейности, които върши само ММ- прахосмукачка+ миене на банята и тераси.

По груби изчисления това лято съм изчистила над 30 кг. миди, за да гощавам гости от столицата и прованса!

За сведение моите родители заминаха днес за Балкана само с баткото.Пробвах се да им дам и Борис, но номера не мина-вечер ставало хладно и да не го разболеят преди да тръгне на ясла!!Здраве да е!

Общи условия

Активация на акаунт