Грижи за косата - 89

• 60 877
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Предложете ми нещо за тънка и суха коса - но стои мека, при това и изтощена от пресата най-вече /боядисвала съм се в червено само веднъж преди 2 години/ и съм с чувствителен скалп. Взех си кремът против накъсване на Редкен и шампоан от същата серия, но нещо не ми се нрави. Косата ми стои безформена и не толкова овлажнена - хвърчи навсякъде. Продуктите от професионалната серия на Лореал за суха и изтощена коса ми действат отново по този начин, имам чувството, че за косата ми няма нито един подходящ продукт. Sad

# 541
Mariq Ilieva,аз бих ти предложила да правиш маски със масла със сатопляне,на мен наи добре ми деиства зехтина,слагам и рициново,бадемово и каквото имам масло,след това косата ми е чудесно хидратирана и мекичка,иначе от готовите продукти,хидратиращият шампоан на Афоджии,Макадамия,слънцезащитната серия на Лакме,а също за суха и изтущена коса съм супер доволна от маската за силно изтощена коса Dualsenses Rich Repai на Голдуел.

# 542
Mariq Ilieva тази серия на Редкен не е за хидратация, а за възстановяване на загубения протеин. Прочети на 1ва стр поста за протеинови терапии и ще ти се поизясни. Първо трябва да хидратираш, и после да възстановяваш изгубения протеин за плътност и жилавост. И спри пресата.

# 543
  • Бургас / София
Имам абсолютн същия проблем с омазняването на корените след фризьор и в домашни условия. Пробвала съм с Клоран за мазна коса, в момента ползвам Керастаз, 3 различни вида!!!, полза - почти никаква. Керастаз взеха да бълват всякакви видове шампоани и докато човек намери правилния...А съм хем с чуплива, хе с мазна коса, със сухи краища...Пълна каша.
Проблема се нарича чувствителен скалп и аз имам същият. След фризьорът косата ми издържа 4 дена, поръчах си от нея шампоан и балсам за 150 лева на Алтерна, което си е доста пари...Още не съм ги взела, ама сега ползвам 1 ампули Ревалид и има ефект от първата ампула, а трябва да се ползват 2, 3 месеца.Вмомента използвам  шампоана с арган на Ейвън и ми действа много добре, но пак си мия косата на 3-я ден...Хубавото е че на 2-рия ден си е нормална, а с един друг шампоан за 25 лева се омазняваше по средата на 2-я ден...И то не косата, ами от корена надолу и става тънка нали се сещате, че всичко идва от корена...

# 544
Да ви попитам-пия витамин А и Е,от 2 месеца близо.Свършиха ми почти кутийките.Знам,
че сега трябва да почивам за известен период от време.Но колко да е ми е въпроса?1,2 месеца?
Капсулките са по 60,значи предполагам,че 2 месеца пия и два почивам Simple Smile  newsm78

# 545
Благодаря Ви! Снощи след като измих косата си с Редкен нанесох и маската на Макадамия, а след като подсуших с кърпа вече измитата коса нанесох и крема против накъсване от същата серия на Редкен - чудесно се получи. Косата е ми е гладка на допир и изглежда доста по-добре. Не ми харесва това, че е пухкава, но няма как да го избегна, засега съм спряла със стилизиращите продукти и пресата.

# 546
Привет! Имам дълга, но суха и изтощена коса  Weary Ползвах какво ли не, но нищо не помага. Днес си направих маска с тривитаминол, кисело млуко, жълтък, оцет, ракия, мас, стоях 3 часа с чалмата, но когато изсъхна, косата ми отново е кото слама. Някой да ми каже какво да направя  newsm17

# 547
exisss според мен ракията допълнително изсушава косата,мисля че имаш нужда от по дълбока хидратация,има много хидратиращи серии,както и други алтернативи,например затоплящи маски със зехтин,масла Peace

# 548
Благодаря!

# 549
Привет! Имам дълга, но суха и изтощена коса  Weary Ползвах какво ли не, но нищо не помага. Днес си направих маска с тривитаминол, кисело млуко, жълтък, оцет, ракия, мас, стоях 3 часа с чалмата, но когато изсъхна, косата ми отново е кото слама. Някой да ми каже какво да направя  newsm17
Ами имаш само една хидратираща, да не кажа омазняваша съставка, която според мен никаква работа не върши за подхранване на косата и 4 изсушаващи съставки. Бих казала и 5, защото въпреки че тривитаминолът е мазен, на мен ми изсушаваше, Изобщо много лоша комбинация, ако ще правиш домашни маски вземи нещо от рода на стимуланта на икаров.   bouquet

# 550
Ами имаш само една хидратираща, да не кажа омазняваша съставка, която според мен никаква работа не върши за подхранване на косата и 4 изсушаващи съставки. Бих казала и 5, защото въпреки че тривитаминолът е мазен, на мен ми изсушаваше, Изобщо много лоша комбинация, ако ще правиш домашни маски вземи нещо от рода на стимуланта на икаров.   bouquet

Нямах представа за съставките, беше дадена за суха коса. За първи път си правя домашна маска, защото съм решила да използвам само такива вече, но явно не съм уцелила подходящата.

# 551
exisss няма нищо лошо в домашните маски,аз даже много си ги харесвам,наи честата която си правя е:зехтин+бадемово масло+рициново масло и съвсем мъничко готова маска за да я нанасям по лесно,увивам косата с наилонова торбичка или шапка каквото имам под ръка,и затоплям със сешуара,стоя около час и половина наи много,и чесно казано след тази маска чуствам косата си наистина много хидратирана,мекичка,лъскава.Виждам че теб те тревожи сухотата на косата,затова споделих този опит   bouquet

# 552
exisss няма нищо лошо в домашните маски,аз даже много си ги харесвам,наи честата която си правя е:зехтин+бадемово масло+рициново масло и съвсем мъничко готова маска за да я нанасям по лесно,увивам косата с наилонова торбичка или шапка каквото имам под ръка,и затоплям със сешуара,стоя около час и половина наи много,и чесно казано след тази маска чуствам косата си наистина много хидратирана,мекичка,лъскава.Виждам че теб те тревожи сухотата на косата,затова споделих този опит   bouquet
Идеална маска за суха коса, само масла.  Peace Аз не бих я нанасяла в корените, обаче, но всеки си преценява според косата.

# 553
 Ааа да забравих да го спомена,аз също не нанасям в корените Peace,anonimnite  благодаря че се сети затова и допълни  bouquet

# 554
Идеална маска за суха коса, само масла.  Peace Аз не бих я нанасяла в корените, обаче, но всеки си преценява според косата.

Чудесно! Ще я пробвам още утре! Много благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт