Himalaya Herbals

• 83 041
  • 371
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Харесвам продуктите и имам няколко, но забелязах в съдържанието на бебешкия шампоан, с който къпя детето, че съдържа парабени... Sad Не знам дискутирали ли сте това, но ще се радвам ако ме утешите, че не са канцерогенни (не съм много в час кои бяха страшните консервиращи)...

Парабените не са единствените вредни съставки в един продукт. Например содиум лаурет сулфит е най-разпространения и доста вреден химикал и го има навсякъде. Ето една полезна статия за съставките:
http://www.biofriendsbg.com/?tag=sodium-lauryllaureth-sulfate

# 346
  • София
Харесвам продуктите и имам няколко, но забелязах в съдържанието на бебешкия шампоан, с който къпя детето, че съдържа парабени... Sad Не знам дискутирали ли сте това, но ще се радвам ако ме утешите, че не са канцерогенни (не съм много в час кои бяха страшните консервиращи)...

Парабените не са единствените вредни съставки в един продукт. Например содиум лаурет сулфит е най-разпространения и доста вреден химикал и го има навсякъде. Ето една полезна статия за съставките:
http://www.biofriendsbg.com/?tag=sodium-lauryllaureth-sulfate

Благодаря, довечера ще сравнявам!   bouquet

# 347
без да целя да те стряскам - при мъжете, парабените могат да доведат до безплодност, а при жените до рак на гърдата ( най-честото). Най-лошото им е, че имат способността да увреждат ДНК-то... Но има и много по опасни от парабените... Има много статии в нета, чети ако искаш, но специално за бебешка и детска козметика, трябва да се внимава! Аз имам продукти, който са по-среде клас и има парабени в тях, но аз ги ползвам на своя отговорност, затова при децата трябва много да се внимава...

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 14:53 от XipoTripo

# 348
Здравейте, моля да споделите мнения за околоочния крем  Simple Smile

# 349
Аз ползвам скраба им за лице с кайсия и маска за лице с плодове.
Скрабът не е нищо особено. Крамест е и с по-едри частици от необходимото според мен. След използване, кожата е като измита с крем-гел за лице - не чиста и освежена, а подхранена с крем. На мен не ми харесва.
Маската първоначално ми щипеше  #Crazy Няколко пъти така, все едно с киселина си се намазал. На мъжа ми не му щипеше, за проба на поносимостта му я сложих. След около 6 мес. пак я пробвах, леко се усещаше щипкане. След измиване кожата беше много хубава, озарена, чиста. Каква изненада!  Heart Eyes

# 350
  • Пловдив
Отскоро ползвам ексфолианта и маската с нийм.Страхотен ефект, кожата ми светна, черните точки от носа ми се изчистиха, страшно съм доволна.Взех си и пяната с нийм, за всеки ден не е никак лоша.

# 351
Ползвала съм само Цистин.Доволна съм.

# 352
  • при моите деца .....
Ползвам пяната - на привършване е - харесва ми... - редувам няколко продукта.
Сега ми дадоха мостра на маската с Нийм - 2 пъти ползвам - много ми харесва!
След употреба - видимо нямам черни точки.... много ми харесва!
Имам още за 1-2 пъти от мострата, но мисля да си подаря  за Коледа!

# 353
Някой има ли отзиви за избелващия крем на Хималая:
http://www.himalaya.bg/product/182/izbelvasht-krem-za-litse-100-ml.html

# 354
Жалко, че никой няма отзиви за избелващия крем.
При нас най-накрая заредиха някой неща на марката и съм заинтригувана от него.
Четох добри отзиви в интернет и сигурно ще го взема.
Ще напиша впечатленията си после.

# 355
Да не е запис , харесвам марката , купих си крем на Хималая Моха.  Друг ползвал ли го е и да каже отзиви ,мазах  и майка и на нея не и понесе и сега не смея да се намажа  Sick

# 356
Преди 10 години лицето ми се поизчисти от пъпки от крем кларина и пурим, но дълго време бях збравила за тях.
Намерих своето спасение в редовното ходене на козметик и внимателното хранене.
Напоследък обаче и ходенето на козметик не помага- редовно почистване, пилинги и др., и се видях в чудо.
Понеже имам крем Кларина и Пурим, които си стоят смотни в шкафа ми от преди 2 месеца, днес реших да започна да ги използвам.
Ще споделя мнение за тези 2 продукта след около седмица.
Другото, което съм позлвала е Цистон, от него също бях доволна като профилактика на цистит.
За съжаление не мога да кажа нищо за останалите им продукти, но бих пробвала тази пяна с нийм.

# 357
Пиша както обещах.
Първо си взех маската за избелване, че крема беше свършил.
Доволна съм. Плътна глинеста консистенция. Добре се измива и не изсушава кожата. Лицето изсветлява.
Но влизам да пиша заради тези две неща, които започнах вчера и ме очароваха. Ефекта е очевиден.
Първо избелващ скраб. С леки частички от кайсия. Много добре почисти лицето и кожата се озари. Тена се изравни от първия път. Лицето придоби порцеланов цвят. Много ме изненада. Дано е така и при следващите ползвания.
Второ  крем за избелване . Моят е в такава тубичка, но мисля че съставките на всички са еднакви. Много е плътен ,но добре се разпределя по лицето, попива бързо и много, много матира. Не очаквах такъв ефект и се притесних, тъй като съм със суха кожа. Но не ми пресуши лицето. И на сутринта кожата е мека и подхранена. Той също има видим избелващ ефект за мен.
Чета във френски сайт за препоръки на козметика и там крема е събрал само положителни отзиви.
След като ползвам продуктите поне месец, ще пиша отново за впечатленията ми.

# 358
Искам да попитам  ако има някой от Бургас или има информация от къде мога да си закупя продуктите? (от аптека или магазин)Много ми стана интересна темата и козметиката е хубава и на добри цени.Има и бебешка козметика . Отзиви за нея. newsm12

# 359
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Записвам се и ще ви изчета подробно Simple Smile. Имам маската с нийм (страхотна) и пяната с нийм (за момента редувам с друг продукт и не мога да реша дали ми харесва, но ще започна да използвам само не я и ще пиша). Чудя се на околоочния крем и на пилинга с нийм.

Общи условия

Активация на акаунт