С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 098
  • 729
  •   1
Отговори
# 555

Хера, аз правя ванилените кравайчета на Наталина и ставят всяка година все по-хубави. Mr. Green

и аз използвах тази рецепта миналата година. Правих също и тези какаови кифлички http://www.mycookingbookblog.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BE% … %B8-kakaokipferl/

# 556
  • София
За Хера
Скрит текст:
Кой обектив продаде? Аз мисля да взема 16-85. Чудех се дали да не  поръчам апарата с китовия, но цената  падна много така , че ще има пари и за този обектив  Mr. Green
Он лайн пазаруването и аз го тача много, но ММ се дразни  и  съм се спряла в последно време, а  и ми изтече  картата, мързи ме да си вадя нова  Laughing , пък и така ми е по лесно да не поръчвам  Wink
От както отвориха H&M в София пазарувам от там за децата
Ваниловите кравайчета са на почит в нас и ще ги правя за Коледа, освен това мисля да  приготвя една балкава, снежинките ( за които все още нямам рецепта) . Тези шоколадови кифлички ми изглеждат много добре. Може и тях да направя  Mr. Green, щолен не харесвам.

# 557
Тача аз сЕк'во пазаруване  Mr. Green - онлайн, офлайн, на разпродажби, на прИмоции, с намаление и без, дай ми на мене да пазарувам! newsm71 Аз други хобита освен да чета, да ходя на театър, изложби, концерти и шопинг -нямам. Ни мога да плета, ни да готвя, с чистенето съм скарана, ако трябва да сглобя или оцветя нещо после се налага Бърза помощ да се намесва и така ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Но виж, да пазарувам - умея!   bowuu
Обсебена съм от детските неща на H&M   Heart Eyes,  но пък дамските им неща изобщо не ми харесват  Thinking

# 558

Хоупка, жива да си. Знаех си аз, че ще намеря подкрепа в твое лице/портмоне (уф, не трябваше да соменавам портмоне и документи май  #Cussing out Което ми напомня- бързо и безболезнено вадене ти пожелавам. Както вече казах, два пъти съм го минала този път и хич не е fun  Naughty )

И докато Хелоуин съвсем не се е отдалечил, бързам да се похваля с нашите тикви- рисувани от мен, изрязвани от Спас със специални инструменти за дърворезба  Mr. Green

# 559
Здравейте момичетааааа! Жива съм! Бубе, ей ме на.......

Искам първо да ви благодаря за пожеланията и милите думи по повод на рождения ми ден! Стана ми много мило и приятно! Още веднъж БЛАГОДАРЯ! Hug Hug Hug Hug

Доста дълго не съм се появявала........да не кажа месец... Но бях в дупка... голяма и черна.......бездънна (или както казва Луската- Сатурнова дупка), но не беше някаква пред-рожденденска депресия, ами просто дупка бе.... Даже не съм влизала да чета, нямах желание за нищо. Сега нещата са доста по-добре. Но все пак Максим си ме нервира порядъчно. Нали знаете, че той със зъбите е доста назад (в момента има 8 - наскоро избиха 2) и това постоянно мрънкане ме сбърква направо. Не съм свикнала явно. Но не виждам да избият скоро зъби, а мрънкането е голямо. Почти постоянно търси тоя биберон (а преди беше единствено за сън- за заспиване) и почти постоянно му е в устата , само и само да мълчи. Та така..

Днес седнах и ви изчетох, но няма да мога да се включа по повечето теми..... Само, което помня.

Хелоуин не го разбирам и отразявам по никакъв начин като празник. Може би след време, когато Максито се заинтересува........ Смятам, че начинът, по който се празнува в Америка, няма нищо общо с всички видове "партита", "празненства" и т.н. които се правят тук по повода.
Радвам се на вашите тикви, "пръсти" и костюми...

Шенка, за говоренето на два езика, У нас аз говоря БГ, таткото - руски. Четохме доста по тоя въпрос, и имаме такива познати. Всеки говори на един езика, за да знае детето после към него да се обръща със съответния език. Вкъщи ние говорим на БГ, навън се говори на БГ, съответно Максим "говори" сега на БГ, но разбира и двама ни. Когато лятото беше тук руската му баба, не са имали никакъв проблем в комуникацията. Жалко, че не може да идва по-често. Иначе тези 2-3часа вечер с таткото, според мен са крайно недостатъчни. Затова и той ще говори БГ като майчин, а не руски. Той ще му е с диалект. И аз бях чела, че проговарят по-късно.......но е индивидуално според мен. При теб разликата е, че ти говориш едновременно на двата езика. Та не знам кои думи научава по-лесно тя и с кои се обръща към теб.

За пазаруването- и аз обичам пазаруването онлайн. Ровя мнооого по сайтове различни, обаче то тук не е като У Америката, бе Бубе Simple Smile Но едва ли съм маниак, колкото теб. Но и аз (както казва Шени) не нося пари у дома и малко по-така преглеждам по два пъти какво поръчвам, но поръчвам........

За ясла, и аз съм подала документи. Но то ДАЛИ и КОГА ще стане, не е ясно. Да се въртим там в жребия пък после ще го мисля. Ако не става работата, ще го отпиша и готово Simple Smile

За гърнето- не съм правила втори опит. Лятото бях ентусиаст за две седмици. След нито едно попадение в гърнето.......нямаше нагледно как да обясня какво се прави там ........ и приключих. Сега разбира повече.....обаче мисля и че няма да иска да седи на него. Но не ми отговаря на въпросите "дали има пиш/ако?". За сега не е на дневен ред, но като застудее и съвсем си останем вкъщи, сигурно ще се наема. Мисля, че ще стане от веднъж и без никакви проблеми, но като му дойде времето. Така стана и с храненето сам с лъжичка- прояви желание, пробвах и стана, от тогава яде сам, почти всичко, дори и супа.

А за коледните сладки..... Как така ги започвате на 20 ноември? В смисъл правите различни видове и си ги хапвате или ги съхранявате по някакъв начин (според мен абсурд) до Коледа? Аз правя малко преди Коледа, но не и месец преди това.  

За всички болни дечица- пожелавам скорошно оздравяване. Няма да  изброявам поименно, че със сигурност ще изтърва някой.

Смятам вече по-често да се разписвам по-подробно и по-обстойно.

# 560
Опала, това го писах в 9 часа. Сега само го пускам набързо, а после ако младежа ми отпусне възможност ще се влюча пак, че имам още какво да ви казвам Laughing
Прегръщам ви всички Hug

Добро утро, мили момичета! Изчетох ви с кафенцето kaffeetrmker_2 голям кеф. Мисля, че това е едно много приятно начало за мрачния и ветровит ден.

Малкото зверче има нов номер, буди ни сутрин, изгонва баща си от леглото, намества се и си заспива отново. Така направи и днес, събуди се в 7 без 20, почете си малко книжка, която му подхвърлих в опит да дремна още малко, изака се, сменихме памперса, поигра още малко, после почна да вика ъъъъъ и да се дупи, след като аз започнах с ъъъъ-то подканяна от него баща му стана, той заспа и аз станах. Все още спи, ама по-добре така, че иначе щеше да ме побърка от мрънкане.

Вчера беше леко невъзможен. От сутринта ми маха за чао, вика "баба" и се подрежда да чака на вратата. След като не последва това което очаква, започваше ужасно пищене. Успокои се чак когато му пуснах гъми беар на компютъра. Слуша го около час, той супер доволен newsm44, а аз Crazy. Два пъти излизахме да простираме преди обяд и двата пъти го прибирах със страшен рев, понеже той се надява да се качим на горния етаж, а аз го прибирам у нас #Cussing out. Слетобед баба му появи точно преди да излезем да играем с децата, като я видя и като не го заведох при нея, а го изведох на улицата последва пак ужасяващ рев. Тъй като фирмата, в която работи ММ се намира точно срещу нашата къща, той чува всичките драми през целия ден и резултата вечерта беше абсолютна забрана за малкия да се качва горе. И тъй като на него не може да му се обясни това, забраната беше за баба му и дядо му да го вземат при тях, понеже те му позволяват неща, които ние забраняваме. И да уточня, че да не излезе, че сме супер лоши, едното нещо е лаптопа. У нас го прибираме на високо и пускаме само когато малечко спи. А качвайки се горе той отива първо на компютъра, пускат му го, пипа клавиатурата и гледа песнички буквално залепен за екрана. Е не мисля, че нормално  дете на година и половина, което виждаш за половин-един час и то не всеки ден е редно да го оставяш да прави точно това. Все си мисля, че за малкото време в което са заедно могат да му измислят други игри. Друг е въпроса, че може да развали компютъра, ама нали те не са давали пари за него, широко им е около врата.

Опа, от дугата стая чувам "мама".... Ох посрещна ме седнал на леглото с "ех мамма" и широка усмивка. После каза тати, аз му обясних, че той е на работа, помисли малко и каза па-па Joy това си е направо дай да ям Joy Продължавам да пиша, понеже си яде сам питките, които му изпекох преди малко.

Нелли стискам палци скоро да си получиш дългоочаквания подарък  Praynig Освен това и голямо гуш Hug

За пазаруването, тази моя страст нещо е в затишие, за радост на ММ и за мое огромно съжаление. Тъй като съм ограничена от транспорта, рядко стигам до магазините, а съм си забранила да купувам каквото и да било от нашия квартал щот само китайски боклуци продават. А така и не можах да се запаля по онлайн пазаруването. Докат не пипна аз пари не давам Wink

Приключвам до тук, че младежа се нахрани и иска да язди коня. Ще ви го покажа по късно, че от една страна няма ток в момента и няма как да си пусна поста, а от друга и аз чакам ново фото, че на старото се разглоби копчето дет се снима и сега процедурата е малко сложна. ММ обеща това да ми е подаръка за РДто, че така и не си харесах друг, ама сега трябва и до някой магазин да стигнем. Ще е нещо скромно, ама поне да има с какво да запечатваме хубавите моменти, макар и непрофесионално. Айде да копирам поста докат не се е затрил и докато не ми е паднала напълно батерията.

# 561
А за коледните сладки..... Как така ги започвате на 20 ноември? В смисъл правите различни видове и си ги хапвате или ги съхранявате по някакъв начин (според мен абсурд) до Коледа? Аз правя малко преди Коледа, но не и месец преди това.  

Муше, повечето рецепти са с масло, брашно и захар и издържат по месец и половина, съхранени само в кутии за сладки и на хладно място - аз ги държа в килера. Peace Дори колкото повече стоят, толкова по "пръхкави" и вкусни стават. Щоленът също трае от месец до два - друг е въпросът, че мъж ми, който обожава сладко не трябва да ги намира, защото тогава нямат шанс да оцелеят до Коледа. Mr. Green
Идеята на това е да се направят по-рано тези сладки изкушения, за да може точно преди празниците да се подготвят обредните ястия и да не се превръщат празниците в едноседмично готвене преди това. Wink А и част от сладките...например меденките... може да се украсят по най-различни начини, което също отнема време. Wink

Буба, много са ви хубави тиквите.  Peace

# 562

Муше, повечето рецепти са с масло, брашно и захар и издържат по месец и половина, съхранени само в кутии за сладки и на хладно място - аз ги държа в килера. Peace Дори колкото повече стоят, толкова по "пръхкави" и вкусни стават. Щоленът също трае от месец до два - друг е въпросът, че мъж ми, който обожава сладко не трябва да ги намира, защото тогава нямат шанс да оцелеят до Коледа. Mr. Green
Идеята на това е да се направят по-рано тези сладки изкушения, за да може точно преди празниците да се подготвят обредните ястия и да не се превръщат празниците в едноседмично готвене преди това. Wink А и част от сладките...например меденките... може да се украсят по най-различни начини, което също отнема време. Wink

Значи и аз ще започна от по-рано, щом казвате че издържат и нищо им няма........ Не мухлясват ли така като стоят в кутия? newsm78 Може би трябва в хладилника да ги прибирам?

# 563
  • София
Бубе , тиквите ти са страхотни, но тази с къщата и луната ми напълни душата, много е готина . Браво, браво   smile3501

Може ли някой да даде рецепта за тези прословути меденки   Praynig , мисля да ги пробвам и тях Crazy
Я кажете в какви кутии съхранявате сладките и бях чела някъде да се слага резен ябълка в кутията, има ли нещо такова или съм сънувала  Rolling Eyes

Муше радвам се , че си излязла от дупката  Hug

# 564

Значи и аз ще започна от по-рано, щом казвате че издържат и нищо им няма........ Не мухлясват ли така като стоят в кутия? newsm78 Може би трябва в хладилника да ги прибирам?

Специално меденките за месец омекват страхотно. Веднага след изпичането са като бисквитки, а по-късно стават едни мекички, мекички...Важно е обаче да се знае, че се държат на сухо, хладно място и не се отварят...Не като моя мъж през ден да "проверява" до къде се е стгнало..И не всички рецепти са подходящи за ранно приготвяне Peace
Рецептата на меденките на Джули е тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5756795#msg5756795, аз съхранявам в кутии за сладки (алуминиеви), чисти кутии от обувки. Акос е изчака достатъчно време няма нужда от ябълка Peace
Много хубави тикви, Бубе...

# 565
Муше, в хладилника принципно е влажно място и не е от най-добрите идеи да са там. Peace

Ето и Шени ти е дала идея за кутиите. Моите са подобни:

В коледните теми от миналите 2-3 години във форума си пише кои рецепти стават за правене месец по-рано и кои се приготвят 2-3 дни преди празника. Може да се ориентираш и там..а и има огромно изобилие от рецепти. Mr. Green

Нелли, може да пробваш и меденките на Джемма и те стават супер... в темата от Шени би трябвало да ги има - няма време да проверя сега така ли е. Rolling Eyes

# 566
  • София
Добро утро,
ей, пак сте се скътали нещо  Crossing Arms
Шени, благодаря ти за рецептата ще ги пробвам тези меденки, но я кажи ти мажеш ли ги със суров белтък и украсата  как я правиш. Аз искам да направя нещо като Айсинг , но без белтъците. Бях гледала преди време рецепти за такава глазура. Мерси за идеите с кутиите  Hug. Стига толкова с тези рецепти, че заприличахме на сладкарски форум  Wink
Лек ден от мен   bouquet

# 567
  • Стара Загора
Добро утро и от мен bowuu Веднага след Нели...за да не е сама де Mr. Green
Бубеее страхотни тикви! Браво!
АЗ с последен въпрос за тези меденки - като ги нареждам в кутията...трябва ли да са само на един ред...или просто слагам в кутията както дойде и може на етажи Rolling Eyes
Значи искам да забележите...с толкова въпроси и така неориентирана...дали ще направя нещо тази година или ще бягам да магазина?!? Mr. Green
На 11-ти декември ще съм във Варна на очен реглед на Слави. Часът ни е 15,30ч. и докъм 16ч. мисля че ще минем - няма да разширяваме зеници така, че ще мине бързо.Ще има ли шанс да се видя с някой от вас? Rolling Eyes И пак заведенийце с хранене, че да можем да хапнем преди дългия път.

# 568
Привет, привет!
Хера, слагаш ги както ти падне, така или иначе украсата (ако решиш да я правиш) се прави малко преди консумация, то иначе как ще се съхраняват.
Нелли, миналата година късно се сетих и не ми стигна времето да ги украся, но ако намериш рецепта без белтъци свири, защото ми се иска и децата да си хапнат Wink
Аз вчера завърших първото си одеало - много арт ми се получи - като опърпана черга Joy снимка във ФБ групата  Whistling много съм доволна от себе си ( Blush), понеже ми е за първи път, пък и за племенника и вложих много чувства  Heart Eyes Надявам се на сестра ми да и хареса.
Иначе нищо ново, днес Аля стана в 6,30 следзе от леглото и тръгна към хола - това в просъница...Върнах я в леглото, но се разсъни и не заспа повече..Сега съм ей така #Crazy newsm57 morning

# 569
Хера,аз питах за online магазините,благодаря ти за отговора.
Досега съм пазарувала само от carnival kids,доволна съм от покупките,добро качество,приемливи цени и бърза доставка.

Един въпрос към кърмещите мами и консултантките ни по кърмене:пиете ли някакви  витамини?
От вчера съм като парцал,явно съм хванала някой вирус (повръщане и разстройство + главоболие и ниско кръвно) и личната ми изписа Биозин за имунната система.Чудя се дали да го взема......Щом се разболеят децата,аз съм следващата.... Tired Sad  
По другите теми нямам сили да се включа сега.

Хубава вечер на всички.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт