С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 246
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
  • Стара Загора
Каква среща са имали варненки?!? Пропуснала съм!! А снимки?!? Веднага искам Crossing Arms
Мушенце наистина голЕм мъж си отглеждаш...Боример е 9,900кг. и 83см....жива солета на фона на Макси....както ти си солета на моя фон Heart Eyes Mr. Green
Днес биха ваксина на Слави...аууу като се разглези...рева...дърли се...ужасТ просто. Добре, че сержа почива днес та той понесе повечето крясъци на Слави Twisted Evil на моменти е като жена и се ядосвам Crossing Arms
Люсииил, гроздето го давам белено и нарязано САМО ако не съм купила специално грозде без семки и с меки люспи . При нас струва по 5-6 лв за кг, но принца яде само от него, а ние  плебеите - обикновено грозде, за 3 лева   Twisted Evil
Това е и у нас...само дето принцовете са ми два броя Twisted Evil
Кво щях да пиша още...ааа за ялата...градината и т.н учебни заведение - потресена съм и незнам какво да правя. Още мисля...за сега имам малко време но и то накъсява. Сега докато малко сержа е у нас гледам да свръша работа като плащане на данъците, смяна на адреса и т.н и т.н, че с Боример ми е по-трудно да ходя по тези инстанции.
Жира  Sad много неприятна ситуация при теб. Надявам се бърза да се разреши Hug
А да..моето не говори...но ме командори яко и се разбираме...за сега Mr. Green

# 286
Хей,

хайде и аз да се отчета, че ще ме изФърлят от форума иначе Simple Smile Всъщност главно искам да коментирам 2 неща, но за тях по-долу Simple Smile

Не се вясвам много - много, защото се опитвам най-накрая да завърша и пиша дипломна (някъде между 10 pm и 4 am). А дреб става към 7, разбирате колко съм в кондиция Wink Но крайният срок наближава, дано успея да приключа на време, че по едно време се бях отчаяла.

Дани от 3 дни е ученик, ходи на ясла. Явно доста бързо свиква, защото сестрите ми казаха от понеделник да съм готова да го оставям да спи там. Преди се ядосвах, че не са ни приели на ОДЗ, а на ясла, но засега много се радвам - все пак в яслата са свикнали да гледат само малки деца, а не ги третират като непорастнали големи. Яслата си има дворче, излизат всеки ден. Абе засега съм супер доволна, на детенце явно му харесва. Сега да видим как ще сме с болестите…

Иначе в тази възраст ми е много забавен, всеки ден ме изненадва с нещо. Говори доста (на негов си език, разбира се), но постоянно се опитва да повтаря нови думи, които чува. Много ми помага - помага ми да простираме (той вади дрехите от пералнята, аз го гоня да си ги взема), хвърля де що намери в кофата за боклук (и аз трябва да го вадя), грижи се хаосът да е пълен… Опитваме се да излизаме без количка (белкем го уморя повече), но това се получава само, когато нямаме цел и посока - иначе не иска да вървим в една посока и това е Wink А за куриозите - днес ми беше докопал стика за под мишници и го "ползваше" доста успешно (е, върху дрехите, ама вдигнал ръка и маже отдолу Simple Smile)

Сега, по темите, които иска да обсъдя Simple Smile

Лече, абе откъде го извади този аватар Simple Smile Ставам разногледа просто, мигрена ми докарва Simple Smile

Jira, добре дошла в отбора на пострадалите от "благодарни" шефове. Следващият, който ми заговори за отдаденост, лоялност и жертви в името на фирмата НИ, ще го плювна. НО това за съкращаването е така и не е така. Т.е. спокойно могат да те освободят преди детето да навърши 3, НО:
1. Не могат да те уволнят. Почти всяко уволнение пада в съда, ако човек има желание и фин. възможност да си търси правата.
2. За да те съкратят, им трябва причина: липса на нужната квалификация, намаляване на работата, съкращаване на щата. Предполагам по първото няма как да те пипнат при положение, че 10 год си там. Ако съкратят щата, не могат да наемат друг на твоята позиция. Иначе в съда съкращението пада и трябва да ти платят за всички месеци до този момент.

Имам позната, която се опитаха да съкратят след майчинство и вече половин година си стои вкъщи, а си получава заплата (докато работодателите обжалват на поредната инстанция).

Сега, ако те съкратят, имаш право да отидеш на борсата и почти 1 година да взимаш 60% от сумата, на която си осигурявана (последната година). Аз в момента се възползвам от този вариант, не е хич лош. Със сигурност сумата е доста по-голяма от майчинството 2рата година. И ще можеш спокойно да си търсиш друга работа.

С 2 думи - предполагам си говорила вече с адвокат по трудово право, но помисли - ако искаш да останеш във фирмата, опъни им се. Да ти предложат съкращение по чл. 331 (с обезщетение мин 4 заплати), да те съкратят и да ги съдиш или да те съкратят и да отидеш на борсата с/у прилично заплащане. Не се съгласявай на освобождаване по чл 325, тия работодатели за много големи и страшни се имат, ей ма хъ  #2gunfire #2gunfire

Тъй като скоро минах по този път, ако мога да помогна с нещо, пиши.

Хайде, Дани заспа и аз се връщам на дипломната…

# 287
  • До морето :)
Писали, писали, та се забравили.  Hug

Такааааа (една от любимите думи на Ели)

Жира, много е неприятно всичко това, аз не знам какво ще правя, ако ме съкратят, защото по специлаността ми ужасно трудно се намира работа.  Confused Дано се оправят нещата. И като има още нещо - сподели, нали затова сме се събрали.

Муше, браво на големия мъж. То как да го носиш я.  Laughing

Джуфче, това си е нечевошко с такова безсъние. Аз от другата седмица имам баба на линия, а от по-другата - две, та мисля малко на изпити да тръгна, да видя до къде ще я докарам. А за аватара - мисля, че е крайно време да го сменя.

За раходките - ние излизаме с количката, защото Ели си седи в нея още и мама като бял човек има време за 2 глътки кафе и половин цигара.  Mr. Green Стига толкова. По някое време иска ПИЙ, та с 1 сок за нея си допушвам цигарата.  Joy С триколката рядко излизаме, само ако количката е изпрана или нямам намерение да почивам.  Joy

За нас - Елито е с нови домашни пантофи, МАЙ-ските чехли, които по принцип са ми за баня, но сега се ползват от госпожицата с опитите си да се пребие.  ooooh!

Друго не се сещам, ще излизаме на двора, че довечера ще имаме гости, та да подивее малко зверчето преди това.

# 288

Днес ме мързи да излизам..нещо не съм в кондиция. Иначе по това време сме на разходка, ама днес ще пропуснем  Tired

Мерси за отговорите за инконтиненцията!  Общо взето съвпада с теорията"improves over time" /подобрява се с времето
 Hug

Пропуснала съм да кажа, че Ралф също не понася да е завит. особено когато още не е заспал и го завия е равнозначно на да го разгневя и да го събудя. Спи с пижама с къс ръкав/крачол, като когато сме на охлаждане от климатиците, слагам и дълъг, а като е на топъл режим, тоест зимата, може да спи и по боди само, защото е доста топло...

За храненето- не съм отговаряла,защото тук няма детска куФня и готвя каквот и когато мога, а грамажи не следвам.
Онзи ден правих спаначените кИфтета на фурна, преди това кюфтета с тиквички, основно готвя нещо с месо за него и отделно постно за татко му  Crazy Абе готвя доста  bowuu   chef  Joy

Последните манджи, които помня са пиле с ориз, супа (гъста) от свинско месо, картофи с наденица (пилешка, нямах друго месо в тоз момент), сега ще готвя два пъти бамя с картофи- веднъж постна, втори път с телешко месо. Една манджа се яде два- три дни, всеки ден различно..няма как да стане, защото нямам такова време, просто  Whistling Това, което правя в случая е, че дублирам манджи, които после се редуват за да не е едно и също и така откарваме по 3 дни. Понякога и 4.
Сутрин правя овесени ядки със сирене, кис. мляко с бисквити, мляко с грис. Следобед яде каквото реша в бързината, обикновено плодове- пъпеш, круши, ябълки. Заспива с разбито кисело мляко 220 мл, а сутрин в 6.30-7 изпива още толкова адаптирано.

Ми т'ва е  Mr. Green

За говоренето- всичко му разбирам:
Пеперуда е Пе-пе
Кола (не може да казва КОЛА, както прави Макси  Crazy ) е Бввв (бръмчене). Тати Бввв е на тати колата, например  Joy
Чорапи папи
Ядене пак е  папи  Mr. Green
Банани- Бани
Тати, мама, баба..са ясни
Габи е Дади?! Факт   hahaha

Казва как прави котката, кучето (особено кучето е на два езика- бау-бау и арф, арф), магарето, камбанката и пее (тананика с удивителна прилика в мелодията) песента Фрерю жакю..дорме ву..сещате ли се  Crazy Като е особено активен в края, където са камбаните: Дин-дан-дон  hahaha
Имитира баща си как хърка (той не хърка човека, ама когато не можем да го приспим и той прави звуци на хъркане, уж, че спи и Рафаел го имитира..голям смях)

Може да има и друго, нооо..в момента не се сещам. После пак  bowuu

П.С. Жира, дай си време за нова работа, всичко се нарежда рано или късно  Wink

Нанди, заравих да отразя снимката на Моника и Соня  Crazy Щях да казвам, че голям дъжд се е излял при вас, направо ми скри шапката, големи локви, голямо чудо- такива мощни и обилни ли са ви дъждовете по принцип?  Crazy

# 289
  • при палмите и алигаторите,FL

Щях да казвам, че голям дъжд се е излял при вас, направо ми скри шапката, големи локви, голямо чудо- такива мощни и обилни ли са ви дъждовете по принцип?  Crazy

В дъждовния период, разбирай лЕтоска, понякога се излива за 10мин доволно количество дъжд , та  стават наводнения по улиците, и си джапаме с кеф в горещите локви.

Да си кажа и аз за гроздето- у нас ядем безсемчесто, та и Мончо така. Последните пъти ѝ дадох чепка, тя изпапка зрънцата и си хвърли клечицата в кошчето Simple Smile

Разходките при нас са пеша , когато е с мен, или с личният ѝ бебемобил, когато е с баща ѝ.

Мончо като Ели има силна заинтересованост към нашите чехли, постоянно се мъчи да се навре в чужди обувки Laughing

Жира, всяко зло за добро, ще намериш по добра работа Hug. За перипетите сподели, ако мислиш че ще ти олекне, тук сме се събрали за добро или лошо-да се подкрепяме Hug Hug

Муше, аз си мислех че Мончо е големан, но ти ме успокой с нашите 12.800кг изоставаме.  Joy. Поздравите за успехите с приспиването, при нас е невъзможно, даже има дни когато дневния сън си го изкарва в мен  #Crazy.

Тони, завиждам ви за готвеното, тукашните градини са под всякаква критика, може да има и различни, но май не съм чувала за такива Confused

Джуфче как издържаш не знам, аз без сън не мога.Сигурна съм че ще се справиш навреме  Peace Hug.  Браво на Данни за бързата адаптация, дано и болестите ви подминат Hug

Хера, не го ли подкупи, аз Соник я подкупвам като трябва да ѝ слагат ваксина, я сладоледец, я Мак доналдс, хубавото е че следващата ни такава е чак в 7ми клас.

Деси-Шиша, разбирам те с първокласничката и Ина. При нас е същата мъка , Соник пише домашни или ѝ помагам с четенето, а Моник подскача около нас, иска и тя да пише, катери се върху нас-пълна лудница.

Ваште деца много говорят, малкото теленце почти не говори, то и нЕма голема нужда и с ЪЪЪЪкъне изпълняваме желанията ѝ. Сериозно, в репертоара ѝ са : мама/и/, кака, тата/и/, баба, топка, няу/за котето/ и ба /за кучето/.Соник "проговори" на 2 год и половина, така че има време.

Не мЪ отразихте по вАпроса за бувките, сега да попитам мамите с по големи дечица: Малките ревнуват ли от големите, при нас го има и ми хем мило, хем смешно как малчо си пази мамата.

# 290
Само да кажа, че ако някакси , някога се излъжа за второ искам да е кротко, послушно и добро дете, а не като моя теорорист от въоръженото крило на някоя нелегална групировка...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Извършва милиарди бели за единица време, нонстоп измисля някакви хитрини за да се докопа до желания обект и не се спира - няма ден, няма нощ.  Адски дива работа, казвам ви  Tired Tired Tired

# 291
А ти какво искаш: Да седи мирно и кротко в ъгъла и да чета класическа лиература  Mr. Green

Нацелувай принц Филипе Heart Eyes от нас, и се радвай че е буйно и любознателно хлапе Heart Eyes Hug

# 292
Нанди, целувки и на твойте девойки!  Hug
Липсвате ни в часовата зона! Абе, не знам как точно да обясня, ама някак си ми липсвате и ти, и Бубето.  Embarassed

# 293
Хоуп, дали няма да ти е скучничко Wink
Нанди, Соничка ще яде МакДоналдс след 5-6-7 г. ли? И изобщо колко често си позволявате такива волности (имам предвид вредни храни).
Жира.. напълно те разбирам. От мен се отърваха след 5-6г. работа на това място. Отношението е кофти както и да го погледне човек. Здраве да е само, всяко зло за добро!
Бубе, да не те изпусна и теб... и аз бях в списъка, но вече не съм. И при двете бременности ми се появяваше към 7-ми месец и около месец след раждането се нормализираха нещата Simple Smile
Мисля да започна да правя Кегелови упражнения, но ме мързи, не знам и аз що.. като няма да се прекърша от тях дет' се вика  Joy

# 294
 С риск да ми викате цветарката, пак аз Mr. Green/Мончо спи в мен и аз на компа, та затова Blush/

Нанди, Соничка ще яде МакДоналдс след 5-6-7 г. ли? И изобщо колко често си позволявате такива волности (имам предвид вредни храни).
  не. Ваксината ще е след толкова време. МД веднъж в месеца, може би. Основно ходим лятото, когато са големите жеги тук , за да поиграе вътре.

Вредни храни ядем всеки ден, няма да си кривя душата. Все има нещо, което не е полезно, или е пържено/филийки, мекици, картофки, кюфтета/, или са някави готови буклучета-пилешки полуфабрикати/вярно, има един пакет във фризера вече почти месец, но пак /. правим пуканки с масло в микровълнето, варим си замръзена царевица, ядем готови пудинги. Уж всячески се опитваме да ги избягваме, но като се замисля ядем доста вредности Confused

# 295
  • До морето :)
Хоупова, радвай се, че е палав. Ели като беше с пневмонията и така да ми се искаше вместо всичко това да ми направи 100 бели на главата. Нормално е в тази възраст да са любознателни. Елена сега се е научила да се качва права НАВСЯКЪДЕ. Имаме ей такова животно: http://svejo.net/attachments/stories-photos/0148/2342/large/kola … oo.jpg?1334054199 , сяда на него и започва да се люлее, но като ѝ доскучее си се изправя права на него. Все да е почекната някъде - на столчето, върху импровизираната масичка (разбирайте кашон), върху кухненската маса... абе празно няма.  Mr. Green И на нея все бели и дивотии да ѝ в главицата.

Жени, Елена от сега яде вредни храни.  Rolling Eyes Пържени картофи най-обича.

За говоренето - понеже от скоро ми казва Мама, това мина през няколко етапа. Първо бях МАМ, после МАМА, МАМИ, МАМЕЕЕЕЕ и сага сме МАМО! Толкова хубаво ми беше като ми казваше МАМЕЕЕЕЕ... Иначе всяка част по човешкото тяло е ПЪП. Знае много добре кое точно е пъп, нос, ухо, но като я попиташ "Какво е това? (и посочиш ръката например)", отговорът ще е ПЪП.  hahaha Както и всички хора са ТАТИ. Дори и мен да посочиш и да питаш "Кой е това?", ще каже Тати. Иначе към хората си се обръща с тати, мама, дядо, баба, кака и бати (и на съседката казва МАМА  Joy ).  Да не изброявам всичко, че то всеки ден с нещо ново ме изненадва. Вече взе и изречения да връзва, по 2-3 думичка, ама само аз ѝ разбирам.  Joy Иначе любимите ѝ са Така, Пак и Какиии (камък).
Като написах камък, това моето на някои камъни ще да е правено. Да не види камънаци бе... Пу, няма местене. Събира си, пълни джобове и всичко възможно, рине там, хвърля...  ooooh! Цял ден да я оставиш, цял ден ще играе. Добре, че баща ѝ още не се е сетил да ме бъзикне, че детето за мен ги взима (понеже съм змия и за мое удобство вкъщи щял да стовари един КАМАЗ камъни, че да си съскам оттам  Heart Eyes Как да не го обичаш)  Joy

# 296
 Херич, мисля, че Мушката има предвид Варненската двудневна среща на Чифлика Чикурово, откъдето има снимки във ФБ  Wink

В нашите обувки и Рафаел обича да влиза. Явно са на една вълна наборите  Laughing

По този повод да ви питам, но подозирам, че пак ще съм само аз с този "проблем"-

Вашите момчета, кичат ли се с вашите аксесоари за коса и с бижутата ви? Рафко е вечно накичен, милия, аз диадеми почти не слагам, обаче ги вади и си ги слага по косата, откъде знае, че са за там, идея нямам?! Гердани по врата, гривни по ръцете..И като сложи гривните, понеже са му големи и стои като закачалка, с разперени ръце, за да не паднат..И ходи така горд и наперен  Joy

Отделно ми е обувал и обувкте с токчета..добре, че е малък за полово самоопределяне, иначе бих се сериозно притеснила  Naughty

Ние ходим на Макдоналдс основно когато ни изпратят по пощата зарибяващи купони за намаление и тогава излиза без пари да се яде там, та ходим да ги използваме. Няма да станат зян, я!  Mr. Green Това веднъж на 3-4 месеца да речем..скоро не са изпращали  Thinking
Аз обожавам fruit smoothie-тата им:

Нелка ме подсети като каза пъп  Crazy- като го питаме къде са му ушичките, има ли ушички и си ги дърпа като на магаре.
Това пък ме подсети, че като го питаме къде му е шапката и си пипа главата да види там ли е  Joy

И съм забравила да отразя много важен звук, беее..Знае как прави патето-па-па, кончето - дий-дий и часовника : Ти-Тааа  Ти- Тааа. И като види часовник някъде, на някого или на списание и веднага почва да Ти-таа-ка  #Silly

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 01:10 от БУБА

# 297
  • Стара Загора
Херич, мисля, че Мушката има предвид Варненската двудневна среща на Чифлика Чикурово, откъдето има снимки във ФБ  Wink
Явно съм ги пропуснала Tired отивам да гледам и завиждам естествено Twisted Evil
МакДонълдс имаше снощи у нас Mr. Green и мама намаза и тя де... bowuu Тук няма такива намаления Бубс и направо си плащаме хубави суми - разбирай - две менюта за деца, едно макменю - 19лв. ама не ходим всеки ден...на месец-два - веднъж.
Само да кажа, че ако някакси , някога се излъжа за второ искам да е кротко, послушно и добро дете, а не като моя теорорист от въоръженото крило на някоя нелегална групировка...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Извършва милиарди бели за единица време, нонстоп измисля някакви хитрини за да се докопа до желания обект и не се спира - няма ден, няма нощ.  Адски дива работа, казвам ви  Tired Tired Tired
Говори ми - говори...нали се навих на второ Mr. Green Но си е доста по-трудно и това е Twisted Evil макар второто да се падне по-кротко - евентуално - пак е трудно. Послушни, буйни...две са  #Silly
Особенно едното като порастне и ти стане по-лесно...то хоп - вземеш, че родиш второто и хайде наново Mr. Green
По повод за забавачницата...в нета не открих подобно нещо....има да няколко дни през седмицата - та ще трябва да ида на място за да питам. Защото племеницата ми ходеше всеки ден - до обед.

# 298
Не съм чела, ще ме извините. Влизам само да ви помоля да стиснете едни палци за нашия тати, че днес следобяд му предстои операция за лепене на сухожилие на ръката. Praynig Praynig Praynig Моля всичко да мине добре и утре вечер да си е в къщи. Praynig

# 299
  • Стара Загора
Не съм чела, ще ме извините. Влизам само да ви помоля да стиснете едни палци за нашия тати, че днес следобяд му предстои операция за лепене на сухожилие на ръката. Praynig Praynig Praynig Моля всичко да мине добре и утре вечер да си е в къщи. Praynig
Hug имате ги от мен

Общи условия

Активация на акаунт