Как да заместя маскарпоне?

  • 15 591
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 225
Здравейте момичета, видях рецепта, която искам да направя, но ще ми трябва 500 гр. маскарпоне. В магазина видях миниатюрните грамажи на пакетчетата и се зачудих дали не може да се замести с някакво друго сирене?  Rolling Eyes Знам, че няма да стане абсолютно точно същото, но все пак не мисля, че тоя чийзкейк трябва да ми излезе 15 - 20 лв.  Whistling

Моля, помагайте ако знаете как  Simple Smile  Flutter  bouquet

# 1
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Това съм записала от нета, за съжаление не помня на кого е:

Домашно маскарпоне

1 сирене крема
6 с. л. бита сметана
¼ ч. ч. заквасена сметана
Всичко се разбърква.

# 2
  • Северозапада
  • Мнения: 5 710
Малко е скъпо, да  Simple Smile. Аз правя чийзкейк със сирене крема по тази рецепта http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=703, но трябва да уцелиш несолено. Аз вземам на Вълчев, пробвала съм и други, но ми бяха много солени. И също на 2 пакета крема сирене слагам една голяма кофичка сметана и малко пудра захар. Пробвам крема на вкус и нагласям  Rolling Eyes Става много свеж десерт, което ме подсеща, че скоро не съм правила. Мисля че и с извара може да се замени, но структурата на крема ще е по зърнеста.

# 3
  • Мнения: X
Това съм записала от нета, за съжаление не помня на кого е:

Домашно маскарпоне

1 сирене крема
6 с. л. бита сметана
¼ ч. ч. заквасена сметана
Всичко се разбърква.

От това ще стане вкусно кремче,но далеч от консистенцията на маскарпонето.
Ако ще се пече на чийз няма нужда от битата сметана,само крема сирене и квасена сметана.
Най-близо до Маскарпонето е примерно Филаделфията,но ако съпоставиш грамаж-цена маскарпонето излиза по-евтино.
500 гр. качествено маскарпоне/примерно Занети/ е около 7 лв.
А Филаделфията е 3.50-3.75 за 175 гр. ,т.е. ще ти трябват около 3 кутии от него.
Най-евтино е с крема сирене/но не е същото/ или с квасена сметана. Peace

# 4
  • Мнения: 225
Това съм записала от нета, за съжаление не помня на кого е:

Домашно маскарпоне

1 сирене крема
6 с. л. бита сметана
¼ ч. ч. заквасена сметана
Всичко се разбърква.

Под бита сметана се има предвид онази, която се разбива и с нея се зафилват торти ли? Имам предвид такава сладкарска сметана?  Rolling Eyes

Иначе този чийзкейк е без печене, става въпрос за лимонов чийзкейк, стори ми се, че е готина идея в тези жеги, ако искате да ви дам линк да го пробвате и вие?  Flutter

# 5
  • София
  • Мнения: 18 685
По-евтино от Филаделфията е Буко-то, има натурално, без сол. А най-евтиният вариант е сирене Дунавия, хубаво изкиснато да се обезсоли. Но има растителни мазнини и в двете, имай предвид. Ако ще ги ползваш чат-пат, бива, но за редовна употреба не е добре.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 762
Не си играя с Дунавия да го обезсолявам и т.н. За чийзкейка / правя варианта без печене/ смесвам 3 пакетчета крема сирене с пудра захар. Прибавям и голяма кофичка заквасена сметана към сиренето, но ги омешвам хубаво с телена бъркалка, не с миксер. Слагам желатина и изсипвам всичко  в/у блата / който е от смлени бисквити/. Във фризера да стегне и после украсявам. Крема става страхотен и винаги се получава  Peace

# 7
  • Мнения: X

Иначе този чийзкейк е без печене,
Ами така кажи де Party ,без печене маскарпонето е много тежко и мазно за чийз,поне аз не бих направила чийз без печене само от подсладено маскарпоне,ами примерно бих му сложила и бита сметана,за да стане по-въздушно,а за олекотяване на вкуса слагам квасена сметана или направо няколко лъжици гъсто кисело мляко.
Ето тук подобен вариант,само че тогава заради желатина ползвах прясно мляко,за да го разтворя в него.
В българската крема сирене има също много растителни мазнини. Sick

# 8
  • Мнения: 225
еликсир, ами да, то и в тази рецепта се добавя сметана към маскарпонето... Simple Smile

Не си играя с Дунавия да го обезсолявам и т.н. За чийзкейка / правя варианта без печене/ смесвам 3 пакетчета крема сирене с пудра захар. Прибавям и голяма кофичка заквасена сметана към сиренето, но ги омешвам хубаво с телена бъркалка, не с миксер. Слагам желатина и изсипвам всичко  в/у блата / който е от смлени бисквити/. Във фризера да стегне и после украсявам. Крема става страхотен и винаги се получава  Peace

А колко пудра захар и колко сметана слагаш?

А каква сметана ползвате по принцип? Имам предвид какви марки, и за готварската и за сладкарската сметана?  Rolling Eyes

Иначе ето и рецептата, може да ви хареса и да я пробвате и вие:
http://kulinarnimisli.wordpress.com/2012/07/11/%D1%81%D1%83%D0%B … 1%87%D0%B5%D0%BD/

Аз се чудя дали за първия път да не го направя както си трябва с маскарпоне и после да го правя с крема сирене по различни начини докато налучкам най-добрия вариант... чудя се още  Simple Smile

# 9
  • Мнения: X
Така вече съм съгласна.А и с лимоновия крем в добавка вече говорим за супер десерт. Peace
Животинска/непосладена/ намирам само в Била,имат два вида,и двата са добри.Когато не ми се ходи до Била взимам растителна-подсладена Хопла или някаква друга,все са еднакви.
Айде,да се похвалиш после в отчетната със снимка да оплакнем око! Peace
Най-изгодно съм взимала маскарпоне от Лидъл.

# 10
  • Мнения: X
ето така го правя аз:

300ml течна сметана (в БГ единствено тази на Пррезидент 35% се доближава до идеалната от 40%) се загряват до 35град, разбърква се добре с 3 с.л. кисело мляко и се оставя на стайна темп за 48ч.

# 11
  • Мнения: 225
Добре ли става? Имам предвид доближава ли се достатъчно на вкус?  Rolling Eyes

Какво кисело мляко ползваш, от университета ни казаха, че Фибела е хубава например...  Flutter

# 12
  • Мнения: X
Добре ли става? Имам предвид доближава ли се достатъчно на вкус?  Rolling Eyes

Какво кисело мляко ползваш, от университета ни казаха, че Фибела е хубава например...  Flutter

да, доближава се на вкус и аромат, както и на гъстота
все пак не е съвсем същото защото се ползват други ферментиращи култури
мляко не мога да ти препоръчам, не живея в БГ

ето тук пише, че се получава от сметана, коагулирана с лимонена киселина
http://en.wikipedia.org/wiki/Mascarpone
ако искаш пробвай и 2та начина

Общи условия

Активация на акаунт