интересувам се отностно антифосфолипиден синдром

• 846
  • 3
  •   1
Отговори
Имам два аборта 2-3 мецец. Пъррвият път плода беше мъртав. Вторият път не се развиваше добре и след 10 дневно лежане в болницата - почна да се разпада. Назначиха ми към изследванията освен тромбофилия и тнт... и АНТИФОСФОЛИПИДЕН АНАЛИЗ.Но като четох, при това заболяване в оплодената яйциклетка няма плод. Аз и в двата случая имах плод в зародишната торбичка. Някой дали може да ми даде повече информация, защото се притеснявам, че това изследване може да е излишно а те никак не са ефтини.

# 1
  • София
никак даже не ти е излишно изследването, а е доста адекватна насока.трябва ти добър имунолог, генетик, ендокринолог и гинеколог, защото не са само това изследванията.Ако искаш мога да ти дам координати.При два аборта хич не мисли, че някое изследване е излишно, а и по-добре излишно, отколкото да се потрети нали?скъпи са изследванията да, имам огромна папка с такива, но целта оправдава средствата.Няма такова нещо да няма плод при антифосфолипидни антитела.Аз съм с АФА и двата пъти си има плод.Проблема при АФА е по-скоро невъзможността за износване без подходяща терапия.

# 2
Аз също те съветвам да си направиш изследванията на антифосфолипидните антитела. Има и други изследвания освен тях и тромбофилиите, които се правят при случаи като твоя, както е написала marushkaг. НК клетки например - ролята им за износването на плода е спорна, но има все пак някакви медицински данни, че влияят, така че всеки си взема решението дали да даде пари за изследването и съответно после лечението, или не. И антифосфолипидния анализ, и НК клетките могат да се направят освен в клиниките по репродуктивна медицина, и в Александровска болница и болница Св. Ив. Рилски в София, даже мисля, че там цените са по-ниски, отколкото в репродуктивните клиники, които са частни.
А назначиха ли ти т.нар. кариотипиране и за теб, и за партньора ти? То също е много важно, ако не - най-важното.

# 3
  • Шумен
Аз също съм на мнение да се изследваш, по-добре излишно да дадеш тези пари и да се докаже че не е това отколкото ей така като мен (без да знам за АФА) да страдаш и да не знаеш защо. Проблеми с бременността си не съм имала изобщо, мен ме удари на друго място и сега си нося последиците.

Общи условия

Активация на акаунт