Раждане със секцио - 3

• 105 447
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Ами,имах възелчета от двата края,които ми ги махнаха още на 3-тия ден.
Но гинеколога ми каза,че операцията е лепена.
Знам ли?!
Пък и в интерес на истината,никакви шевчета,конци или дупчици от игла не се виждаха по разреза ми.

Това, което са ти махнали да не би да са едни такива подобни на копчета в двата края на шева Thinking

Да,точно такива бяха.
И когато ги отрязаха,никакъв конец нямаше./някой по-горе спомена,че са му издърпали конеца,а при мен конец нямаше/ Thinking
А матката ми е шита със сигурност,защото към 4-5 месец след секциото започнах да усещам сърбежи,бодежи и подобни усещания.Тогава лекаря ми каза,че е нормално,защото вътрешните конци се разграждат.

# 61
  • Once there was a Hushpuppy...
Елена Ди - ами сигурно са ти лепили корема, пък са шили матката, както казваш Peace
Просто не го бях чувала този вариант на операция....но щом казваш, че е нямало конец Thinking значи, вероятно е така Peace

# 62
То няма как вътре операцията на е с обикновенни конци и после наново да те отварят да ти ги махат. няма логика.

Че кой е казал такова нещо?  Laughing Някой обаче спомена за залепване на разреза в матката като алтернатива на шиенето. А пушекът би могъл да е защото при рязането се обгарят кръвоносните съдове. Само предполагам, де, не знам със сигурност.

# 63
  • София
А какво ви казаха лекарите за последваща бременност- какъв интервал трябва да има при различните начини- шита или лепена матка?  Embarassed newsm78

# 64
Стандартно казват 2 години до следваща бременност, съдейки по разкази тук. Моят лекар също ми каза 2 години. приятелка обаче забременя година след секциото си, роди си безпроблемно отново секцио.

# 65
6 месеца след секциото,моят лекар каза,че матката ми е възстановена и мога да забременея отново без проблем.

# 66
Още нещо за шиенето и лепенето на матката...
Двата метода имали различно действие едва ли не върху организма, и при лепена матка се препоръчва по-ранното ставане в реанимацията. Дори след 6тия час да започнат раздвижванията и опитите Peace
Но рехабилитаторката ни раздвижва и двете след малко по-малко от 24 часа Grinning
Други подробности от медицинска гледна точка не знам Peace
Сигурно има някъде инфо Thinking Или най-сигурния начин е да се пита доктора, който ще прави секцио Peace

# 67
Още нещо за шиенето и лепенето на матката...
Двата метода имали различно действие едва ли не върху организма, и при лепена матка се препоръчва по-ранното ставане в реанимацията. Дори след 6тия час да започнат раздвижванията и опитите Peace
Но рехабилитаторката ни раздвижва и двете след малко по-малко от 24 часа Grinning
Други подробности от медицинска гледна точка не знам Peace
Сигурно има някъде инфо Thinking Или най-сигурния начин е да се пита доктора, който ще прави секцио Peace

Незнам каква е разликата освен в последващото махане/немахане на конци, но така или иначе след операцията лекарите ще си ви вдигнат когато трябва. Принципно вдигат 12ч след операцията, но при нас решиха, че късно вечерта не е чак толкова наложително да ни вдигнат и останахме за сутринта. Аз лично редпочитах колкото по рано толкова по - добре, но... Сутринта си станах сама като пич, без ничия помощ (за сведение бях около 110кг)

# 68
agnesana - не съм сигурна, и не мога да кажа нищо по въпроса с ЛЕПЕНА матка.....
Само знам, че на шитата/на моята/ конци не са махали и не се махат Peace
Ако има друга с различна информация, нека да сподели........

# 69
agnesana - не съм сигурна, и не мога да кажа нищо по въпроса с ЛЕПЕНА матка.....
Само знам, че на шитата/на моята/ конци не са махали и не се махат Peace
Ако има друга с различна информация, нека да сподели........

По нагоре писах (два поста назад), че няма логика да шият матката с неразградими конци. Това означава после на ново да ти отварят корема, за да махнат конците и така възстановяването ще е не 7 дни а месец  newsm78

Излишни глупости си пишем сега. Няма смисъл да пълним главите на неродилите майки с напълно излишна и объркваща информация и да ги вкарваме във излишни филми на ужасите.

# 70
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз пък хич не съм се интересувала какво са шили, какво са лепили. Първия път конците ми ги свалиха преди да ме изпишат, на 4-тия ден. Втория път на 7-мия. И двата пъти нищо не усетих.
Белезите са почти незабележими, коремът ми се прибра бързо, въпреки голямото ми ЕГН Mr. Green
Та съм доволна. Подробносттите не ме вълнуват-имам си 2 броя сладури.

# 71
Аз забременях девет месеца след тежичко секцио, не съм имала проблеми.  Peace

# 72
Принципно казват, че трябва да минат 2г от секцио, за да може да родиш нормално. Иначе не е никакъв проблем 3м след секциото пак да забременееш и тогава искаш не искаш пак си под ножа.

# 73
Аз да ви споделя най - идиотския ми страх през бременността - да не взема да тръгна да раждам и лекарката да се забави и да взема да родя нормално!  Mr. Green Някакси съм си го представяла, че ще изскочи като тапа може би.  Blush

Иначе три месеца ми се струват много малко след такава операция.  Peace

# 74
Аз имах същия страх, но при мен не беше идиотски, защото бебето беше седалищно и лекарят беше подчертал, че трябва да се постараем всякак да избегнем начало на нормална родова дейност. Добре, че болницата е на 10 минути от вкъщи, багажът ми беше готов от края на осмия месец.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт