Раждане със секцио - 3

• 105 457
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък ползвах ластичен колан клин и много бързо ми се прибра корема. Мнението на лекаря беше да слагам , за да не висва , наистина 4 месеца след раждането , аз все едно не съм раждала , а не съм от най - слабите.

# 661
  • Бургас
Toва си е до структура според мен... аз родих на 22.04, в момента коремът ми е съвсем малък и не бих казала, че виси ...
В същото време, един голям и много отпуснат корем, едва ли има колан, който да е в състояние да го прибере...
Не знам де, аз така си мисля, ако греша и някой има обратни примери, нека каже  Peace
Но при положение, че няма да попречат и могат само да помогнат, не виждам нищо лошо, който има желание да си ползва. Явно и мнението на лекарите е различно, според моята няма смисъл, ето че други пък препоръчват ... колкото хора, толкова и мнения.

# 662
  • Бургас
Имам въпрос, сигурно доста тъп, но не съм наясно, затова да попитам: 19 дни след секциото, коремът ми се прибра /той не беше голям и по принцип/, остана само един малък подут участък точно над разреза /не съм сигурна, че го обяснявам много добре, дано ме разбирате/. Въпросът ми е нормално ли е да е така и това над операцията кога се прибира? Някак неестествено стои... Също нормално ли е да имам все още слаба болка като от натъртено на същото място?

# 663
  • София
Мон да,според мен е нормално. Аз още имам странно усещане по месото около операцията...

# 664
Мисля, че е напълно нормално усещането за натъртване. И аз го имах, имала съм го и при други оперативни разрези, от рязаните нервни влакна е.

# 665
Здравейте, момичета. Преди 40 дни родих със секцио по спешност, но нещо имам чувството, че не се възстановявам като хората. Продължава понякога да ме наболява корема и понякога пулсира леко. Почти не ми се е събрал и виси като торбичка точно в частта над разреза. Иначе нагоре се прибра хубаво, но точно където е разреза ми се прегъва някак и самият разрез все още леко мокрее и се зачерви, а в единия край на белега напипвам като топче. И лохиите ми бяха супер странни - в началото никакви ги нямаше, към 20 ден изкървих много силно и за 1 ден напълних 5 превръзки, даже изкарах някакви съсиреци, после спря пак и досега тръгва леко розово течение за 1 ден, после спира за 2-3 дни, пак тръгва, пак спира... Вече съвсем се ошашках какво става. Когато прокървих ходих при лекаря, който ме оперира, но той не ми обърна особено внимание - всичко било нормално. Накрая с 300 зора го накарах да ме погледне с ехографа, но пак ми каза, че ми няма нищо и да не се притеснявам.
И с голям срам да си кажа, че и отдолу нещо ми се струва, че не е наред - някак смъкнато ми се струва всичко, а влагалището ми почти се е затворило. Мъча се да правя упражнения на Кегел, но засега не виждам разлика. Знам, че след раждане е нормално да не съм съвсем както преди, ама някак очаквах по-леко да се оправя. Според лекаря ми нищо ми няма, но аз все пак не се чувствам спокойна.
Моля ви споделете след колко време се възстановихте вие горе-долу и нормални ли са тези ми усещания. Може и да ми препоръчате някой лекар в София, с когото да се консултирам за второ мнение.

# 666
Прибирането на корема зависи от тонуса на кожата, индивидуално е. При някои става по-бързо, при други - по-бавно, но не мисля, че е повод за притеснение. За другото мога да ти препоръчам моя гинеколог, ако искаш, ще ти пиша на лични. Но не е изключено това да са си просто твои усещания, без реален проблем.  Hug

# 667
  • Бургас
Продължава понякога да ме наболява корема и понякога пулсира леко. Почти не ми се е събрал и виси като торбичка точно в частта над разреза. Иначе нагоре се прибра хубаво, но точно където е разреза ми се прегъва някак ... И лохиите ми бяха супер странни - в началото никакви ги нямаше, към 20 ден изкървих много силно и за 1 ден напълних 5 превръзки, даже изкарах някакви съсиреци, после спря пак и досега тръгва леко розово течение за 1 ден, после спира за 2-3 дни, пак тръгва, пак спира...

Точно за същото питах по-горе, но не можах да го обясня така добре. Аз родих на 22 април. Горе коремът ми се прибра, но точно над разреза стои по същия начин. И аз си мислех, че нещо не е както трябва... но явно се случва. Според лекарката ми всичко е нормално, но и на мен ми изглежда странно защо стои така над операцията и кога и как се оправя...
Относно лохиите - моите са на тласъци, спират, после пак почват, минават през чиста кръв, розово до кафяво, прозрачно, жълтеникаво и т.н. И това било в реда на нещата.
За болката - и мен ме наболява и ми опъва от едната страна.

# 668
Моят корем до преди да забременея сега стоеше при разреза все едно ми е зашит за гърба. Аз по принцип си имам шкембе, което след раждането се беше прибрало, но напълнях по време на кърменето, та шкембо увисна. Качествено  Whistling Разрезът незнам дали обясних разбираемо стои много странно. Шкембето ми е увиснало, а самият разрез все едно е вързан за гърба ми. Това топче, което казвате около операцията най - вероятно е матката. В началото матката се опипва много лесно и може да се разпознае, точно понеже стои странно на фона на корема. Все пак и на нея и е нужно време да се свие и да заема нормална форма.
Спомням си, че по време на визитациите редовно ни натискаха по коремите и от матката се изтласкваше кръв. Много неприятно усещане. А кървенето (лохиите) може пък да са и нормален цикъл  newsm78 На мен лично ми дойде цикълът на 40тия ден някъде. До тогава имах едно розаво течение и след това "честит сбор". Мислех, че ми се изтича уж насъбрала се кръв, която бях задържала, но после разбрах, че си е било баш цикъл.

# 669
Прибирането на корема зависи от тонуса на кожата, индивидуално е. При някои става по-бързо, при други - по-бавно, но не мисля, че е повод за притеснение. За другото мога да ти препоръчам моя гинеколог, ако искаш, ще ти пиша на лични. Но не е изключено това да са си просто твои усещания, без реален проблем.  Hug

Много ще съм ти благодарна ако ми пишеш кой е гинеколога ти   bouquet
Благодаря за отговорите, момичета. Донякъде се поуспокоих. Все пак ми се ще да се консултирам с още един лекар. За цикъла мисля, че още не е дошъл, но го чакам с нетърпение - да се изчисти всичко веднъж и повече да няма такива тръгвания и спирания на лохиите. Честно казано най-много ме тормози как изглеждам отдолу - може би наивно очаквах като съм родила със секцио да съм си същата като преди, а и явно си мислех, че като минат 40 дни и ще съм се възстановила вече. Ще си дам още малко време и се надявам да се оправя по-бързо.

# 670
Току що ми изтече малко гной от белега - не мога да разбера дали е от враснал косъм или е от по-дълбоко. Утре отивам пак при доктора ми и ще настоявам пак да ми обърне внимание... аман вече...

# 671
  • София
Момичета, можете ли до ми кажете горе-долу колко е дълъг разрезът? Пратих ММ до аптеката да водоустойчива лепенка за секцио и те му дали една, която ми се вижда доста мъничка. Миналият път си бях взела една супер голяма, но нали ми се размина секциото и я дадох на колежката в стаята.  Thinking

# 672
Моят беше 7 шева - една педя някъде. Обаче пък като се замисля определено беше по - голям от този за апандисита ми, който също беше 7 шева  newsm78 май си зависи и колко ти самата си широка. Аз съм си хич да не е бая едричка.

# 673
И моят разрез е към една педя, така са ме рязали при спешното секцио.

# 674
Десетина сантиметра.

Общи условия

Активация на акаунт