Раждане със секцио - 3

• 105 453
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • Sydney
много зависи - моя е доста и е диагонален  Crazy

# 676
  • София
Мерси момичета, отидох в друга аптека и си взех една доста по-дълга лепенка.  Peace

# 677
  • Варна
  Здравейте! И аз искам да споделя опит и да вдъхна малко смелост на майчетата, които ги чака секцио Simple Smile

Аз съм много страхлива, даже при взимане на кръв си припадах.. като влизах в операционната направо се бях примирила, че загивам  Mr. Green Тъй като вече ми беше правена друга операция със спинална упойка и знаех какво да очаквам- пак избрах нея. Чувала съм, че излизането от пълна упойка е много неприятно и различно за всички хора, някои даже халюцинирали  Shocked
Изключително доволна съм от моя лекар, не се притесних нито за миг. Операцията мина много добре, затворих очи, за да минава по-бързо времето- чух как бебо изплака и ми бликнаха сълзите от очите, тогава вече не ми пукаше какво ми правят на корема. Малко след това ми го показаха и ми дадоха да го целуна  Heart Eyes като взе да ме отпуска упойката наистина болеше, но пък и аз малко съм лигла, та изглеждах сякаш ме боли 10 пъти повече  Wink Странно е, но сега почти не си спомням какво съм усещала, наистина всички болки минават като погледнеш малкото човече- нали така казват  Peace

Разреза е около 10 см, почти не си личи. Махнаха ми конците на 6-я ден- бяха вързани на панделка от двете страни, изобщо не усетих болка при махането, само малко гъдел. Около 10 дни след операцията спрях да усещам болки, а само изтръпване на месото, вече дори това не се усеща, съвсем като нова съм. Странно ми е, че говорите за някакви лепенки.. Мен на 3 ден насила ме накараха да вляза в банята, макар че не исках да мърдам, и даже ми казаха хууубаво да натъркам раната със сапун да се измие  Confused хич не посмях да я пипна, естествено...

Успех на всички, влезте с положителна нагласа в операционната и всичко ще е наред  Hug

# 678
Здравейте,момичета!!
Моля за информация относно спинална анестезия???Рискове от нея,трябва ли да се направи тест за алергии към нея??Усещате ли нещо като вадят бебо??И каквото се сетите!!!
Преди 10 години бях със секцио ,но със пълна упойка....след 3-4 часа сън излезнах от упойка ,а на другия ден бях на крак.....след 5 ден/изписването/всичко беше на 6,но сега след толкова години нещо се притеснявам за упйката дето се бие в кръста......
Моля за вашето мнение!!1

# 679
  • Бургас
dara2003 , април родих със спинална упойка. Много съм доволна. Усетих само слабо боцване докато я слагаше анестезиологът. Тя блокира усещането за болка, но други усещания като придърпване и т.н. се запазват. Поне при мен така беше. Видях си веднага бебчето, чух го как плаче, целунах го, бях свежа и в пълно съзнание. Един час след операцията си движех нормално краката и кръста, все едно не съм била под упойка изобщо. Главоболие след това не съм имала. Момичето в стаята с мен беше с пълна упойка и изглеждаше все едно влак я е газил, а аз си бях ок, все едно нищо не е ставало.
Просто си избери добър анестезиолог и не се тревожи  Hug Успех  Hug

# 680
Аз раждах с още едно момиче, което е раждало секцио преди 11г. Пълна упойка, три дни на легло. Преди да я вкарат в операционната плачеше и не можаха да я успокоят изобщо. След операцията си бяхме постоянно двете и до изписването. Тя каза, че сега няма нищо общо с преди. От пълната упойка е излязла много трудно и много бавно се е възстановила. На мен анестзиоложката ми го каза същото като ме питаха каква упойка искам. За уточнение - аз съм с дискова херния в областа на кръста и им казах те да си преценят упойката. Показах скенера, а и все пак те са лекарите, не аз. Сложиха ми местна упойка и съм много доволна. Сега пак ще е така. Просто това, което е било преди години и сега е балкан разлика.

Пък да не ви шепна какво е секциото на комшийката ми от преди 31г  ooooh! Буквално е разпрана от горе до долу. Това сега нашето нищо не е.

# 681
Здравейте момичета. Искам да се обърна към тези,които вече са родили със секцио ако може малко да ми разяснят как протича възстановяването след това и дали това е по-добрият избор за раждане на детето. Моят термин е днес,но бебчо съвсем не дава никакви признаци, че иска да излиза  Grinning . Не искам да оставам в болница и да не знам колко ще продължи това, а моята лекарка така настоява. Започвам да си мисля за секцио по желание с избор на екип,макар че изпитвам панически страх от игли и ножове  Grinning ... Споделете при вас протекоха нещата ще ви бъда много благодарна Peace Peace Peace

# 682
  • Варна
Здравейте,момичета!!
Моля за информация относно спинална анестезия???Рискове от нея,трябва ли да се направи тест за алергии към нея??Усещате ли нещо като вадят бебо??И каквото се сетите!!!
Преди 10 години бях със секцио ,но със пълна упойка....след 3-4 часа сън излезнах от упойка ,а на другия ден бях на крак.....след 5 ден/изписването/всичко беше на 6,но сега след толкова години нещо се притеснявам за упйката дето се бие в кръста......
Моля за вашето мнение!!1

Аз мога да кажа, че според мен спиналната анестезия е по-щадяща от пълната, 2 пъти съм се подлагала на спинална и те уверявам, че няма нищо страшно. Първия път си мислех, че едва ли не ще се парализирам, но тогава ми отказаха за дребна интервенция пълна упойка. Странното при спиналната за мен беше начина, по който спираш да си командваш краката, искаш но не можеш, много интересно чувство  Mr. Green При слагането на упойката усещах едно леко неприятно боцване, и това е.

Правиха ми тест- няколко драскотини на ръката.
През цялото време усещах, че ме дърпат и бутат, а и виждах, че някак си тялото ми се мести, докато вадят бебето, обаче нищичко не усещах. След няколко минути чуваш бебчо и спира да ти пука  Heart Eyes Когато ми го показаха, и казаха, че започват да ме шият, затворих очи и се замечтах, всъщност шиенето е малко по-дълго от ваденето. Чувала съм, че повечето майки, които са минали през пълна и спинална упойка биха предпочели спинална. Успех  Hug

julsssy - ако искаш, изчакай да започне раждане, и ако нямаш индикации за секцио де. Но няма сега да ти давам акъл как нормалното раждане е по-добре и т.н. И аз се страхувам от разни ножове и интервенции, но се оказа не толкова страшно. При мен възстановяването беше бързо. Още същия ден ме раздвижиха, но вървях много бавно и адски ме болеше. Пътя до тоалетната го правех по половин час  Laughing На 6 ден махнаха конците и горе-долу оттогава усетих рязко подобряване в двигателните ми способности. Успех, каквото и да избереш  Hug

# 683
Sunny.G , много благодаря за изчерпателния отговор  Innocent

# 684
  • Sydney
аз бях със секцио по спешност, ако не се беше наложило спешно щеше да е планово... и според мен спиналната/епидуралната е много по-добре от пълната, но за жалост някъде в Бг използват само пълна, другаде дават избор... възстановяването зависи от огранизма... аз се възстанових горе-долу бързо, в смисъл станах няколко часа след секциото, на третия ден си "бягах", а след като се прибрахме, само аз съм я гледала, без проблеми... имах усложнения на шева - не зарастваше около 1 см, болеше ме дълго време (около 6м.) - това пак е индивидуално... и ако пак трябва да избирам - бих избрала пак секцио  Peace (хахах, стана като реклама)

# 685
Здравейте,

Другата седмица ми е дата за секциото (до сега бях много смела, ноо като взе да понаближава малко взех да се спичам  hahaha) , та се притеснявам за най различни глупави подробности.

В тази връзка, аз да си попитам клизмата в деня на секциото или предния ден когато ме приемат се прави? И дали ще ми спукат водите и ако да това когато вече съм с упойката ли ще се случи?

# 686
В деня на операцията правят клизмата, преди да те въведат в операционната. Мехурът на мен са ми пукнали след упойката, освен клизма, нищо друго не са ми правили преди да легна на масата.

# 687
На мен не а ми правили клизма- само дуфалак на предната вечер  Peace

# 688
  • Варна
На мен не а ми правили клизма- само дуфалак на предната вечер  Peace

и при мен беше така, и никакво ядене от предния ден на обяд, вечерта само едно кисело мляко.
Не съм усетила кога са ми пукали мехура, след упойката е било.

n@d1a - не се тревожи, всичко ще бъде наред Hug Hug

# 689
  • Бургас
Клизмата зависи от практиката на съответната болница - на мен не са ми правили.
Добре че сама взех мерки предните дни.

Общи условия

Активация на акаунт