занималнята в 1-ви клас - необходимост или удоство за работещите родители !?

• 40 628
  • 347
  •   1
Отговори
# 240
Хора, какво толкова надграждате у дома? Много сложно е всичко както го пишете. Аз нямам богат опит, дъщеря ми ще бъде в пети клас, но ние досега нищо не сме надграждали вкъщи, това го прави в училище и в школата в събота-вкъщи се пишат домашни за два часа и после следва почивка. Какви са тези 10часа на ден? То куче да е 10часа не би издържало.

# 241
Хора, какво толкова надграждате у дома? Много сложно е всичко както го пишете. Аз нямам богат опит, дъщеря ми ще бъде в пети клас, но ние досега нищо не сме надграждали вкъщи, това го прави в училище и в школата в събота-вкъщи се пишат домашни за два часа и после следва почивка. Какви са тези 10часа на ден? То куче да е 10часа не би издържало.

newsm10

# 242

Така е. Вкъщи се затвърдява.

# 243
  • Варна
Какви са тези 10часа на ден? То куче да е 10часа не би издържало.

Именно, точно за тези 10 часа говорим, които причиняваме на децата, които са на училище от 7:30 и после на занималня до 17:30-18:00. А децата не са кучета и имат нужда от почивка. Та затова спорим основно - аз, че подобен режим не е здравословен, а други - че тези 10 часа на чина са толкова зашеметяващо забавляващи, че децата направо не искат да си тръгват оттам.

# 244
Децата, които не искат да си тръгват не са по 10 часа на чина. SunglassesИ това се каза милион пъти, ама не...не може, щом при вас не е така, значи навсякъде е така.На тези, на които не им харесва и не издържат-никой не ги е заставил силово да стоят там.Има такива-ползват си това право и готово. Peace

# 245
  • на североизток от Рая
 Детето ви просто може да не е на занималня.
 Наемате жена да го гледа у вас и си решавате проблема.
 Какво искате да се направи? Щом е на занималня, неминуемо се събират много часове престой в стая, на чин и т.н. неудобства.

# 246
  • На небето
Аз също съм пред подобна дилема. Мога да го взимам на обяд. Ние и без това сме злояди и няма да яде от стола 100% Няма да си напише домашните там, колкото и да е упорита учителката. Иначе рискува 4 часа да му виси на главата. Ще и трябват здрави нерви. Горката жена. Не, че не и плащат за това де.  Twisted Evil Но дори и да е написал домашните едва ли ще му е обърнато внимание, и ще трябва пак аз да го занимавам. Както се получи по време на предучилищната.
Винаги има риск от агресивни деца, които в свободното време да го ступат. Освен това би полудял 8 часа да стои на едно място.
Запознах се със заниманията по време на занималнята. Разпитах подробно, но бях разочарована. Негативите са доста, но пък и не искам да го изолирам от съучениците му. А може да се получи и това. По време на часовете не им дават да общуват, единственото време ще е след като са си написали домашните по време на занималнята, ако им разрешат да поиграят в стаята. Но пък като си знам сина, няма да си е написал домашното докато отида в 4ч. да го прибере, и изобщо няма да е играл.  ooooh! Ох, още не мога да реша.  newsm78

Именно, точно за тези 10 часа говорим, които причиняваме на децата, които са на училище от 7:30 и после на занималня до 17:30-18:00. А децата не са кучета и имат нужда от почивка. Та затова спорим основно - аз, че подобен режим не е здравословен, а други - че тези 10 часа на чина са толкова зашеметяващо забавляващи, че децата направо не искат да си тръгват оттам.

hahaha hahaha hahaha Това беше много забавно и вярно. Аз съм ходила на занималня. Майка ми ми каза, че съм си пишела домашните след занималнята и тя решила, че не си струва да вися по цял ден на чина. Затова решила да рискува да ме остави да се справям сама. И аз бях супер щастлива, учих в къщи и след това играехме на воля, бягахме, скачахме и щуреехме с другите деца. Всичките ми спомени от занималнята са висенето на чина. Един отегчен учител чете вестник, а ние се правим, че си пишем домашните.  ooooh!

# 247
  • волно калдъръмче
За този, който ходи на работа и няма време да се занимава с детето си, занималнята е необходимото зло /много ме радва, че има и доволни/. За този, който си иска спокойствието, тя е удобство.

Вариант половин работен ден за някой от родителите е добър, но не винаги това е по вкуса на работодателя.

Моят син имаше нужда да поспи след обяда. Последната година в градината едвам го карали да легне. Уговорката с госпожата била щом не му се спи, да стане след като всички заспят и да отиде в стаята за игри. Първата година в училище му се разказа играта. Прибираше се капнал. Вашите не се ли изморяват?
Похвално е, че са толкова пълни с енергия   bouquet

# 248
Ох, не съм се изразила правилно. Имах предвид 10часа над учебниците, а не в училище. Embarassed
Два часа е времето, достатъчно за домашни на ден, няма значение къде се пишат- в занималня, вкъщи, на улицата. PeaceМоето дете не е имало проблем нито със занималнята, нито със самостоятелната подготовка и затова съм дотук Hug

# 249

newsm10

Ние и без това сме злояди и няма да яде от стола 100% Няма да си напише домашните там, колкото и да е упорита учителката. Иначе рискува 4 часа да му виси на главата. Ще и трябват здрави нерви.

Няма как да стане. Никъде, в никоя занималня няма  да се обръща внимание само на твоето дете. Те здравите нерви по принцип са необходими, но щом си познаваш детето и имаш възможност - гледай го вкъщи. А контакти със съучениците си ще има всеки ден и без занималня.

# 250
  • На небето

Ние и без това сме злояди и няма да яде от стола 100% Няма да си напише домашните там, колкото и да е упорита учителката. Иначе рискува 4 часа да му виси на главата. Ще и трябват здрави нерви.

Няма как да стане. Никъде, в никоя занималня няма  да се обръща внимание само на твоето дете. Те здравите нерви по принцип са необходими, но щом си познаваш детето и имаш възможност - гледай го вкъщи. А контакти със съучениците си ще има всеки ден и без занималня.

Пределно ясно ми е. Учителките сега не се чувстват ангажирани да научат децата, а да си изкарат до заплата. Баща ми ми е разказвал, че до 4 клас, учителката му след училище, извън работно време, без заплащане е викала в къщата си всички слаби ученици и се занимавала целия следобед с тях. Прибирали се само да хапнат на обед и отивали в дома на учителката да учат. И така до 4 клас, се занимавала се с 5 калпака, дето ги мързи. Но жената се чувствала отговорна, да ги научи. А не е получавала нито премии нито пари, нито дори похвала за това.

# 251
Цитат
А не е получавала нито премии нито пари, нито дори похвала за това.

Друг строй Simple Smile
 Ти ще го направиш ли като едновремешната учителка днес, в твоята професия?
А злоядство, отлагане на писане на домашни доста добре се "лекува" в поставяне в среда, различна от майчиното крило.
За по-голямата част от децата - думата на класната и госпожата в "занималнята" е закон. И си изпълняват бързо бързо задълженията.

P.S. Ако се говори с госпожите за проблемите - ще помогнат.

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 09:26 от lorenca

# 252
Естел,много на едро обобщаваш. Защо смяташ,че учителите нямат желание да научат децата? откъде такива заключения? Всеки учител има и часове за консултации и работи с децата ,които имат проблеми с усвояването на учебния материял. Но да ги вика вкъщи и да ги обучава безплатно с часове,извинявай ,но много искаш. Откъде накъде е длъжен да го прави и ако не иска това те възмущава. Никой не работи без пари,само от учителите се очаква това. Ние също имаме семейства.

# 253
Естел,много на едро обобщаваш. Защо смяташ,че учителите нямат желание да научат децата? откъде такива заключения? Всеки учител има и часове за консултации и работи с децата ,които имат проблеми с усвояването на учебния материял. Но да ги вика вкъщи и да ги обучава безплатно с часове,извинявай ,но много искаш. Откъде накъде е длъжен да го прави и ако не иска това те възмущава. Никой не работи без пари,само от учителите се очаква това. Ние също имаме семейства.

Няма безплатен обяд.Аз не бих го направила и не очаквам някой да го прави за мен.

# 254
  • Ямбол
О, те пък тези поканените за допълнителни уроци, направо ще се "потрошат краката да бързат".
За времето, за което стана дума, беше срамно да си необразован и неграмотен, сега е гордост за някои, особено за такива, които имат нужда.

Общи условия

Активация на акаунт