На море в Гърция - 10

• 83 124
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
От Пиргадикя до Никити също има какво да се види, пътят почти изцяло е панорамен над морето. Чудесен маршрут.

А, мене точно тази отсечка малко ме притеснява. А отстрани на пътя направо нанадолнище към морето ли е? Високо ли е над морето? Да не почне да ме присвива стомаха от високото. Sick

# 106
Soya,
тази е с доста завои, но за щастие точно за нея има алтернатива. След Йерисос може да се влезе малко във вътрешността - маршрутът е следният: при Гомати вместо наляво за Пиргадикия се продължава към Плана и Метангици, и се излиза при Метаморфози.
Пътят е много спокоен, минавали сме го няколко пъти и се е случвало да се срещнем нито една кола.

# 107
  • София (Възраждане)
Не, определено не е толкова високо, освен това вие ще сте в по-далечната лента от склона Wink Тръгвайте спокойно, в делничен ден няма и да е натоварено и ще имате възможност спокойно да се насладите на пейзажа. Hug

# 108
  • Пловдив / София

И обзаведена кухня е - котлонче, микровълнова и хладилник.  Laughing

Е, има и посуда - тенджера, тиган, чинии - малки, големи, дълбоки, поне 2 вида чаши, прибори. Почти винаги има термокана или кафеварка. Като се замисля, микровълнова май никога не сме срещали.  newsm78

Мн. година ние имахме.
Обаче какво повече ви трябва. За мен това е предостатъчно. Пералня и кухн. робот няма как да има, нали. Laughing

# 109
  • София

И обзаведена кухня е - котлонче, микровълнова и хладилник.  Laughing

Е, има и посуда - тенджера, тиган, чинии - малки, големи, дълбоки, поне 2 вида чаши, прибори. Почти винаги има термокана или кафеварка. Като се замисля, микровълнова май никога не сме срещали.  newsm78

Мн. година ние имахме.
Обаче какво повече ви трябва. За мен това е предостатъчно. Пералня и кухн. робот няма как да има, нали. Laughing

Ооо, за мен даже и това е много, защото на почивка не готвя, ядем навън. Но ...това не е обзаведена кухня за мен, това имах предвид.

# 110
Mooimeiske, Параход, благодаря ви за информацията.  Peace Май ще предпочета по-лесния маршрут на Параход, но жалко за панорамата. Ще огледам на картата, ще помисля.  Peace  Hug
Скрит текст:
Какво бих правила без БГ Мама!  Hug

# 111
  • София (Възраждане)
Вярно е че моето мнение не е съвсем показателно относно завои и сложност на маршрута, не шофирам а и съм много привикнала с опасните пътища, откакто съществува кпп Златоград винаги избираме минаване от там и сме доволни. Но наистина не мисля, че въпросният маршрут е усоен и стряскащ, панорамата си струва а и разстоянието не е много голямо. Все пак, важно е и пътуването да е комфортно, пожелавам ви да е така независимо от маршрута!

Съвсем не по темата, да споделя едно мое разочарование от Гърция, никъде на Халкидики - нито по сергиите нито в супермаркетите - не видях да се подават розови градински домати Sad

# 112
Съвсем не по темата, да споделя едно мое разочарование от Гърция, никъде на Халкидики - нито по сергиите нито в супермаркетите - не видях да се подават розови градински домати Sad
И аз съм разочарована от липсата на пресни и вкусни плодове и зеленчуци. Само като се сетя за пазара във Варна или сергиите на Шкорпиловци ... мммм....  Flutter

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 12:30 от soya-fen

# 113

И аз съм разочарована от липсата на пресни и вкусни плодове и зеленчуци. Само като се сетя за пазара във Варна или сериите по нашите курорти ... мммм....  Flutter
[/quote]

В Неа Ираклица-на площада зад  пристанището и до църквата  имаше/през м. юни/ сергии с плодове и зеленчуци,също там има пекарна ,където продава едно симпатично момиче-българка-от там си взехме страхотни   сладки ,има голям избор-препоръчвам!Минаваха и камионетки с плодове-дини,пъпеше и чудни смокини.

# 114
  • София (Възраждане)
Откъм плодове положението е добре, но основните за мен краставици и домати не намерих никъде с качеството, с което съм свикнала.

Тази година за пръв път в Гърция ми направи впечатление колко популярна сред местните е  "бугаца-та", сладкият вариант ни хареса много.

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 12:49 от Mooimeiske

# 115
Розови домати в Гърция няма Simple Smile
Хубав плод-пазар има на шосето преди Никити, като се идва от Касандра (Soya, ако ползвате пътя през Метаморфози, ще го видите, отивайки към Агиос Николаос).

Иначе зеленчуци, плодове - от камионите дето викат с мегафон "патааатес, томааатес, мелицаааанес". В магазините не е първа хубост предлагането, особено по курортните селца, пък е и по-скъпо, отколкото в първите два описани варианта. Обаче пък, юни като отида, си отяждам на едри, черни череши Simple Smile Може да са изкуствени и модифицирани, ама са ми по-вкусни от тукашните.

Ниското качество на домати и краставици се компенсира, като се употребяват в гръцка салата с хубаво сирене, много зехтин и много риган.

# 116
  • София
И като сте подхванали темата със зеленчуците да попитам и аз. Някой да има информация в супермаркета в Сарти дали има зеленчуци? (по спомени от миналата година, купувахме домати от там, но сега дали има  newsm78)

# 117
  • София
На мене не ми се видяха пък лоши зеленчуците newsm78 Е, не бяха градински, вярно е, ама то и у нас сякаш юни месец още нямаше градински. На мен ми бяха вкусни. Особено приготвени по описания от Параход начин Laughing

# 118
Хубав пазар правят всеки вторник в Касандрия, за тези които са на  Касандра.
Ето и в кой град кога са организирани пазарите в Халкидики http://halkidikiwithkids.blogspot.com/2012/01/street-markets-in-halkidiki.html

# 119
Миналата година ни остана малко свободно място в хладилната чанта и решихме да метнем няколко розови домата в нея. Почерпихме с тях собственика на хотела и въпреки силно изразеното му национално чувство, той не скри възхищението си от вкуса им. Определено нашите домати не могат да се сравняват с гръцките.  Sick
Тази година ще ходим на пазара преди Никити, че в големите вериги зеленчуците са пълна скръб, а ако имам място в хладилната чанта пак бих сложила 2-3 по-големи домата. Детето е унищожител на домати и краставици и трябва да има по всяко едно време на денонощието под ръка.  Mr. Green
Същото се отнася и за нашето, българско кисело мляко. Там не можах да намеря равностоен заместител.

п.п. Тази "бугаца" я виждам за първи път, но изглежда много апетитно. Нещо като крем-пита ли е?

Общи условия

Активация на акаунт