На море в Гърция - 10

• 83 134
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София (Възраждане)
Да, нещо средно между крем-пита, баница и щрудел /с канела е/, има я и в солен вариант със сирене. Местните бугатцчийници Grinning явно са нашите баничарници  chef

# 121
Мисля, че на главния път на Никити има такава бугатцчийница, но не съм сигурна. От далече баницата ми приличаше на реване, та може да е точно това. По-обстойно ще проверим след няколко седмици.  Grinning

# 122
Повечето видове (със сирене, със спанак и от сорта) изглеждат точно като баница и ги има във всяка фурна и кафене.
Сладката е малко по-различна, но май я няма навсякъде.

Веднъж на Керкини - отсядаме на едно място с домашна закуска - бабата ни беше направила сладка баница, но вместо с канела в бързината я беше поръсила с черен пипер.. Е извинява се, извинява, накрая мъжът ми я изяде Simple Smile

# 123
  • София (Възраждане)
Ето този надпис ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ми се стори вездесъщ Mr. Green, даже детето го повтаряше с апломб, просто седнахме и опитахме. Това което не успяхме да хапнем са лукумадите, дребните бухтички, окъпани в мед, които се пържат на място пред клиента.

# 124
  • Пловдив / София
Ние все още имаме разногласия дали да запазваме студио. Мъжката част е за НЕ. Женската - ДА.
Тая вечер ще вземем оконч.решение.
Иначе и във Филиана, и в Дафне имат свободно. Там ни хареса най-много от всичко, което разгледахме.

# 125
  • София
Сега гледах снимки на приятелка, които са почивали на Амулиани. Изглежда страхотно. Били са тук. Доколкото имам спомен ми каза, че наемът бил 160 евро на вечер за цялата вила. Бяха с още 1 приятелско семейство. Много приемливо. Плажът изглежда много хубав. Май, вече си избрах за другата година Rolling Eyes Единствено, че е малко по-далеч, но ще го преживея.
За Hacienta  се съмнявам, че се дава под наем цялата вила, тъй като събира 30 човека. Иначе вилата се намира между плажа Аликес и селцето.  Не е нито на плажа, нито в селото, но е едно от малкото места на Амулиани с двор. А острова никак не е далеч - от София е на около 360км по пътя през Аспровалта.

# 126
  • софия
Сега гледах снимки на приятелка, които са почивали на Амулиани. Изглежда страхотно. Били са тук. Доколкото имам спомен ми каза, че наемът бил 160 евро на вечер за цялата вила. Бяха с още 1 приятелско семейство. Много приемливо. Плажът изглежда много хубав. Май, вече си избрах за другата година Rolling Eyes Единствено, че е малко по-далеч, но ще го преживея.
За Hacienta  се съмнявам, че се дава под наем цялата вила, тъй като събира 30 човека. Иначе вилата се намира между плажа Аликес и селцето.  Не е нито на плажа, нито в селото, но е едно от малкото места на Амулиани с двор. А острова никак не е далеч - от София е на около 360км по пътя през Аспровалта.
Неточно съм написала - каза, че нощувката е била 80 евро за апартамент. Сутринта си говорихме. Много е доволна - и от апартамента, и от плажа, и от храната. И те ходят само в Гърция на море от години. Мъжът й е завършил университет в Солун, попътували са доста из Гърция и имат база за сравнение.
Не знам колко км е, но миналата година пътуването да Йерисос ми се стори доста по-дълго в сравнение с тазгодишното до Псакудия. Не ме питай само как сме пътували - куфар с гпс съм.

# 127
В Неа Ираклица-на площада зад  пристанището и до църквата  имаше/през м. юни/ сергии с плодове и зеленчуци,също там има пекарна ,където продава едно симпатично момиче-българка-от там си взехме страхотни   сладки ,има голям избор-препоръчвам!Минаваха и камионетки с плодове-дини,пъпеше и чудни смокини.
Да, близо до църквата, знам го мястото. И ние си накупихме от баклавите вчера. Peace Междувременно спря да вали и гърми и слънцето се показа.  Party

# 128
  • София
Привет! Някой скоро почивал в OLYMPIAN BAY има ли? Някакви отзиви? Благодаря!  Hug

# 129
# 130
Защо никой не споменава Керамоти никой ли не е почивал там ?Четох че имат хубав плаж -някой да препоръча хотелче Peace

# 131
  • София
Защо никой не споменава Керамоти никой ли не е почивал там ?Четох че имат хубав плаж -някой да препоръча хотелче Peace

А ти изобщо направи ли си труда да прочетеш нещо в тази тема? Или евентуално в предишната.

Доста се изписа и за Керамоти и за Кавала и за Тасос и за Неа Ираклица. Четете де.

# 132
  • София
Ето този надпис ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ми се стори вездесъщ Mr. Green, даже детето го повтаряше с апломб, просто седнахме и опитахме. Това което не успяхме да хапнем са лукумадите, дребните бухтички, окъпани в мед, които се пържат на място пред клиента.
Тези калорични бомбички на мен много ми харесаха. LaughingСпоред мен бяха и в някакъв сос,не само в мед.

# 133
Няма много хора, но на първа линия все пак е заето. Поне така е в Ираклица.

Е, за няколко дни ще преживеем и втора линия  Simple Smile Няма да се преуморим от ходене. Не чак сме толкоз изнежнени  Laughing Soya, благодаря ти за отговора   bouquet

crystalnoir, на 17-та страница писах, че тези дни съм прозвъняла хотелчетата на първа линия покрай плажа и няма места за тази седмица. Лично аз харесвам Афродита и вили Катерини. И да - плажът на Керамоти е чудесен. Ситен жълт пясък без камъни и много плитко море, идеално за деца. Ивицата е мноого дълга. Таверни има достатъчно, хранителните магазини - само няколко и малко убити, особено този на спирката на ферибота - по-мръсен и разхвърлян хранителен магазин не бях виждала. За сметка на това на площадчето има чудна пекарна с разни видове ръчен хляб, типичните вкусни гръцки сладкиши и разнообразие от мини сладоледчета  Heart Eyes
Домати да си призная този път мисля да си взема нашенски, че техните наистина не са много хубави.

# 134
  • София
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5052851

Eй, оглеждайте се добре  Laughing. Току зад някой храст се покаже Брад Пит или Робърт де Ниро  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт