На море в Гърция - 10

• 82 778
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София...........
Момичета, гледам на Вурвуру две различни студия - Ioanna Studios и Stamos studios. Когато им отворя google локацията ми показва една и съща къща newsm78.
Аз ли нещо греша или са залепени и с общ двор?
Моля, по запознатите за съвет Ioanna Studios ; Stamos studios ; Kokkinos Ioannis или Villa Loannis? Ако имате наоколо по-добро предложение приемам идеи Wink

Благодаря

Самоцитирам се ако някой има впечатления??? Сега гледам още и Haus Valasakis

# 226
# 227
Връщам се да чета назад, но ви моля, ако някой има скорошни впечатления от Неа Ираклица, да разкаже. В предната тема намерих само един отзив, който беше положителен и обнадеждаващ, но ми се ще да чуя още мнения.

# 228
Момичета, гледам на Вурвуру две различни студия - Ioanna Studios и Stamos studios. Когато им отворя google локацията ми показва една и съща къща newsm78.
Аз ли нещо греша или са залепени и с общ двор?
Моля, по запознатите за съвет Ioanna Studios ; Stamos studios ; Kokkinos Ioannis или Villa Loannis? Ако имате наоколо по-добро предложение приемам идеи Wink
Благодаря
Самоцитирам се ако някой има впечатления??? Сега гледам още и Haus Valasakis

Ние бяхме във Валасакис през 2006г. Останахме доволни. После видях, че са реновирали къщата, така че сега е още по-добре. На хубаво място са, имат голям двор и собствен плаж с шезлонги, морето там е плитко, собствениците са възрастни, готини хора.

# 229
  • София
Здравейте момичета,
малко цопвам в темата, но Вафличка ме заинтересува с прясна информация за Аспровалта.

Ние се върнахме от Аспровалта, доволна съм Wink

Вафличке, моля сподели за някое хубаво ресторантче на прилични цени (с обедно меню например). Ние в понеделник тръгваме в тази посока http://www.hotelodyssea.gr/.  Ще се радвам ако не откриваме "топлата вода", защото сме за малко!
  bouquet

# 230
  • Sofia
Здравейте момичета,
малко цопвам в темата, но Вафличка ме заинтересува с прясна информация за Аспровалта.

Ние се върнахме от Аспровалта, доволна съм Wink

Вафличке, моля сподели за някое хубаво ресторантче на прилични цени (с обедно меню например). Ние в понеделник тръгваме в тази посока http://www.hotelodyssea.gr/.  Ще се радвам ако не откриваме "топлата вода", защото сме за малко!
  bouquet

За обедно меню не съм сигурна, защото те повечето им таверни са затворени през деня и отварят вечер само и работят до късно. За обяд гиросите май най-много се продават. Ние ходихме в Никос едната вечер - много вкусно готвят. Сервитьора е българин. Едната вечер ходихме в една таверна със дълго име не и запомних името, но отпред има менюта на много езици, към края на алеята в посока Неа Врасна. Там порциите бяха доста големи и персонала много любезен. На централния  плаж до спасителите точно сервитьорката на плажа е едно русо момиче, също българка - много мила и правят чудно фрапе.

# 231
 Peace Идвам с въпрос за Зелената карта.
Прочетох в поста на Параход:

Цитат
Документи за пътуване:
1. Лична карта или паспорт за възрастните
2. Червен паспорт за дете под 18 г. (над 14 може и с лична карта)
3. Ако родителите нямат брак или са с различни фамилии - копие от акт за раждане на детето.
4. Ако пътува с един родител - нотариално заверено пълномощно от другия+копие от акта.
5. Документи за колата - като в Бг. Зелена карта в рамките на ЕС не е изискуема.
Какво означава в рамките на Б-я?  Blush
Може да напуснем страната Без ЗК, но в Гръцко ще ни искат, така ли?

Ще вървим с кола, която до момента буквално беше неизползвана и Й извадихме необходими документи: Гражданска отговорност, Винетка, Данъци, Преглед и т н каквото трябва.
При сключване на ГО за 3м Зелена карта не сме купували.
Трябва ли ни?
Да се ръся ли и за такова  Confused

# 232
  • София
anny_, цитирам от един друг форум:

"Застраховка “Зелена карта” покрива отговорността на водача на МПС, причинил пътно транспортно произшествие, за нанесените от него имуществени и неимуществени вреди на трети лица на територията на страните членки на Международното споразумение “Зелена карта”.

Зелената карта е сертификат, който се издава на база действаща застраховка Гражданска отговорност на МПС. Всеки клиент по застраховка Гражданска отговорност на МПС има право да получи сертификат Зелена Карта.

След приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка “Зелена карта” се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата „Зелена карта”, които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение “Зелена карта”. Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.

Отговорността на застрахователите по тази застраховка е ограничена до задължителния минимален лимит за страната, където е настъпило произшествието.

Застраховка “Зелена карта” не покрива щетите на самото МПС, виновно за пътно-транспортното произшествие както и отговорността на Застрахования като превозвач на товари.

Държавите, за които задължително се изисква сертификат “Зелена карта” са Албания, Андора, Босна и Херцеговина, Украйна, Хърватска, Израел, Иран, Мароко, Молдова, Македония, Тунис, Турция, Беларус, Сърбия и Черна гора.''

На нас досега никога не са ни искали в Гърция ЗК, според законите нямат и право да искат. Винаги сме били само със застраховка. Не се шашкай толкова  Peace   Hug

# 233
  • София
Зависи как е сключена ГО! Ако е попълнена декларация, че ще се кара само в БГ, трябва да си доплатите ЗК, защото е ползвана някаква отстъпка. И ако отидете без ЗК, не е проблем, но при ПТП, застрахователят ще плати щетите, но веднага ще ви осъди, а лимитите навън са огромни.

П.П. не искам отново да влизам в спор дали е коректно или не- доплащането за ЗК! Моля.

# 234
Абсолютно съгласна съм със Спокойна. Проверете си дали сте платили ГО с отстъпка само за територията на България. Ако е така, според мен по-добре доплатете 15-20 лева, за да ви е мирна главата. Нашият случай е такъв!  Peace
Но всеки сам си решава...

# 235
  • София

Titka стискам палци много силно  Hug

Rebel, за Сарти погледни и това, от трите къщи сме били в House Agni и ни хареса много, сигурно и другите две ще са хубави  Simple Smile

http://www.siropoulou.gr/index.php/en/home

Благодаря за предложението, Таис, писах им и ми дадоха добра цена за къща Зогиа  bouquet

# 236
Mini Rebel,
Erifili  изглежда като на снимките и  локацията  е добра.
House Kostas е близо до Erifili , на  първа линия е ,фронтално море, но ако решиш там внимавай и питай предварително къде ще ви настанят, защото съм чувала българска реч от сутерена под нивото на улицата.Ето тук се вижда добре за какво говоря- сутерена е под дървените стълби http://www.siropoulou.gr//images/stories/gmapfp/kostas.jpg  Дядката обикновено стои до табелата ,гледа подозрително строго и не  изглежда много кооперативен.
Hotel Agni е чак накрая,там е доста открито вече и духа обикновено.
Публикуваните цени в сайтовете ми се струват нереално високи обаче, пиши им.
Kalinass, за Майстрали бийч  от собствен опит и за който се интересува:
Собственикът е приятен мъж  и се грижи за комфорта на гостите си. Има малко плажче  под хотелчето,а на 10 м встрани е голям ,дълъг плаж,обикновено пуст. В двора има барбекю, и макар на нас да не ни се занимаваше, броя го за допълнителна екстра.Препоръчвам ъгловия апартамент- уникална гледка,широк и удобен. Без да има обособен център, оживление  има  на 5-10 мин.пеша.Селцето не е интересно иначе,даже доста загубено .
В Геракини-пробвахме  няколко таверни на морския бряг в търсене на добър фиш микс грил,но  останахме очаровани от Мурайо, чудесно заведение,с класи е над другите и като атмосфера, и като кухня .Hамира се точно над хотел Геракина,от другата страна на пътя-препоръчвам- Mouragio. http://www.gerakini-mouragio.gr/index.php?lang=en

# 237
Kari2, а как са цените в Мурайо? Примерно рибите и фиш микс грила? Знам го заведението, но още не сме го посетили. Peace

# 238
  • Пловдив / София

Titka стискам палци много силно  Hug

Rebel, за Сарти погледни и това, от трите къщи сме били в House Agni и ни хареса много, сигурно и другите две ще са хубави  Simple Smile

http://www.siropoulou.gr/index.php/en/home

Благодаря за предложението, Таис, писах им и ми дадоха добра цена за къща Зогиа  bouquet

Какви цени ви дадоха за къщата и за кои дати. Моля, сподели.

# 239
СКО ,
със сигурност го знаеш, пусках  го по твоя молба за информация преди време заедно с рибното ресторантче на Елиа,което гледам се хареса на повечето съфорумки.
Цените са обичайните ,да речем като в Порто Кофу .Фиш микс грила е от порядъка 30-35 Евро, ако искаш калмарите и хтоподите да се пресни добави още 5 Евро. Рибата за деня е според улова.
Някой да е попадал на някое готино местенце за хапване наскоро ?

Общи условия

Активация на акаунт